Sport

Több mint ezer induló Szegeden a kajak-kenu vk-n

Több mint ezer induló Szegeden a kajak-kenu vk-n

2014. május 22., csütörtök
Több mint ezer induló Szegeden a kajak-kenu vk-n
Ábrahám Attila; Baráth Etele; Szentgyörgyi Pál

Ötvennégy ország több mint ezer versenyzője száll vízre a hétvégén a Szeged melletti Maty-éren, a kajakosok és kenusok világkupa-sorozatának harmadik versenyén.

Baráth Etele

, a magyar szövetség (MKKSZ) elnöke a csütörtöki, szegedi sajtótájékoztatón elmondta: a teljes magyar élvonal bemutatkozik, a csapat mintegy 60 versenyzőből áll.

Ábrahám Attila

főtitkár, a szervezőbizottság elnöke örömét fejezte ki, hogy a hétvégén a versenyzéshez kiváló idő ígérkezik, majd jelezte: a nézők számára ingyenes belépést biztosítanak, és ingyenes buszjárat szállítja őket a pályára.

Storcz Botond

vezetőedző szerint az első két világkupa - a milánói és a racicei - eredményei alapján és a nevezési számokból adódóan nagyon nagy csaták várhatók. "Lehet azt mondani, hogy itt csúcsosodik ki a világkupa-sorozat - mondta. - Mint vendéglátók, mi indulunk a legnagyobb létszámban, minden versenyszámban két egységgel" - tette hozzá, majd kiemelte: a cél, hogy a nemzetek közötti pontversenyt a milánói viadalhoz hasonlóan ezúttal is a magyarok nyerjék meg.

Weisz Róbert

, a parakenusok vezetőedzője emlékeztetett rá: tavaly már próbálkoztak a paraverseny megszervezésével, de nem volt elég jelentkező, idén viszont 12 nemzet versenyzői érkeztek Szegedre, mintegy negyven fővel. A magyar csapat tíz versenyzőt indít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.