Kultúra

Több mint 1,2 milliárd forintos támogatást nyertek előadóművészeti szervezetek

Több mint 1,2 milliárd forintos támogatást nyertek előadóművészeti szervezetek

2014. május 1., csütörtök
Több mint 1,2 milliárd forintos támogatást nyertek előadóművészeti szervezetek

Összesen több mint 1,2 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező, zömében független előadóművészeti szervezetek, táncegyüttesek, valamint szabadtéri és nemzetiségi színházak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatán.

A pénzzel a minősítéssel nem rendelkező, de a hatóság nyilvántartásában szereplő, zömében független színházak és táncegyüttesek, továbbá a szabadtéri, a nemzetiségi, a befogadó színházak és a produkciós szervezetek idei működését támogatja - közölte az Emmi kulturális államtitkársága csütörtökön az MTI-vel. Az összegzés szerint a keretösszegből a színházi szervezetek több mint 430 millió, a táncegyüttesek mintegy 208 millió, a forgalmazó szervezetek 243 millió, a szabadtéri színházak 250 millió, a nemzetiségi színházak pedig 101 millió forintos támogatásban részesültek. A színházak, táncegyüttesek 132 érvényes pályázatából 117 pályázat kapott támogatást. A közlemény kitér arra is, hogy az eljárás során a felkért szakértők előterjesztései alapján a pályázatokhoz a Táncművészeti és a Színházművészeti Bizottság készített döntési javaslatot. A benyújtott pályázatokról az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva Halász János kultúráért felelős államtitkár - a két bizottság által megfogalmazott döntési javaslatokat változatlan formában jóváhagyva - hozta meg döntését.

A pályázat döntési listái az alábbi linken érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.