Közélet

Szőregi szépkorúakat köszönt Rózsavölgyi József

Szőregi szépkorúakat köszönt Rózsavölgyi József

2014. május 28., szerda
Szőregi szépkorúakat köszönt Rózsavölgyi József
rozsavolgyi_koszont_jozsi_bacsi_03

Rózsavölgyi József, Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő minden szőregi szépkorút felköszönt. Legutóbb a 94 éves Pálfi Józsefet látogatta meg, akinek virágcsokorral, és egy üveg borral kedveskedett.

A szép kort megélt ünnepelt egyik lánya és veje társaságában fogadta látogatóját és hosszasan mesélt neki élete főbb állomásiról.

Pálfi Józsefet

23 éves korában parancsolták a frontra. Az ukrán-orosz határon harcolt, ahonnan csak 1944-ben tudott elszökni. Történetéből kiderült, az első próbálkozás Horgosig juttatta, onnan végül vonattal tudott hazajönni. Itthon fodrász mestervizsgát tett, az egykori szalon a mai Virág Cukrászda helyén állt. Feleségét egy lakodalomban ismerte meg, majd 28 éves korában ők is lakodalmat ültek. A friss házasok eleinte Térváron laktak, azonban egy ismerősük figyelmeztetésére (Józsi bácsit elhurcolták volna) a szőregi Rezső utcába költöztek. Itt nyitott később fodrászatot. Két lányuk született, egyikük Belgiumban él. Józsi bácsi 90 éves koráig dolgozott Szőreg kedvelt, és megbecsült fodrászaként. Bár hivatását pár éve feladta, ma is nagyon aktív, lánya elmondása szerint legalábbis lelkesen kacsozza és metszi a szőlőt, és kertészkedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.