Közélet

Szőregen a Dél-Alföld csodálatos madarai

Szőregen a Dél-Alföld csodálatos madarai

2014. május 13., kedd
Szőregen a Dél-Alföld csodálatos madarai
bio 018

Május 12-26-ig lesz látható a „Dél-Alföld madarai” című fotókiállítás Szőregen, melyet a Madarak- Fák Napja alkalmából nyitottak meg a Tömörkény István Művelődési Házban.

A csodálatos madár- és táj fotókat

Molnár Gyula

ornitológus, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének birtokosa, a Szegedért Emlékérem és Szeged Város Aranyérmének kitüntetettje, Juhász Gyula Díjas előadóművész és természetfotós bocsátotta rendelkezésre, saját fotóiból. A tárlat megnyitóján

Ágó Rita

, a művelődési ház igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket: Molnár Gyula természetfotóst,

Albert Andrást

, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársát, és a nagy létszámban megjelent szőregieket. Albert András megnyitó beszédében elmondta: aki nyomon követi a művelődési ház idei kiállítás sorozatait láthatja, hogy a Duna-Tisza közének élővilágától indultunk, és egyre közelítünk Szeged természeti kincseinek irányába. Ahogyan haladunk szűkebb élőhelyünk felé, neki is egyre szubjektívebbek az élményei. Molnár Gyulát például személyesen ismeri, a főiskolán volt tanítványa az ornitológus doktornak. Kiemelte továbbá, hogy a természetfotózás a természetvédelmi nevelés egyik nagyon fontos része, és nagyon örül annak, hogy egyre több a természetfotós, és köztük nagyon sok fiatal is választja magának ezt a hobbit.

bio 019

Átadván a szót Molnár Gyulának, a művész úr elmondta, nagyon örült a felkérésnek, és szívesen hozna máskor is képeket a művelődési házba. A megnyitón bemutatta az „Én Alföldem” című könyvét – az egyik legrangosabb, Pro Natura kitüntetése mellett erre a legbüszkébb – mondta. Többek között azért, mert manapság nagyon nehéz könyvet kiadni, azonban a Kossuth Kiadó igazgatója két helyen belelapozva könyvébe, azonnal megvette azt. Végül megköszönte a részvételt, és felajánlotta, legközelebb is jön, és mint a Molnár Dixieland alapítója, akár zenés programmal is – mondta mosolyogva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.