Bulvár

Színarany dukátokat találtak a pénzügyőrök Röszkén

Színarany dukátokat találtak a pénzügyőrök Röszkén

2014. május 2., péntek
Színarany dukátokat találtak a pénzügyőrök Röszkén

Öt, csaknem százéves színarany érmét találtak egy szerb autóbuszon utazó szerb állampolgárnál a pénzügyőrök Röszkén, a több százezer forint értékű régiségeket lefoglalták, az utas ellen büntetőeljárás indult – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján döntöttek a belépésre jelentkező busz és a csomagok tételes vizsgálata mellett. A szerb utas utazótáskájából, papírdobozba csomagolva került elő az öt, egyenként 13,8 grammos, aranynak látszó érme. A felkért szakértő előzetes véleménye alapján a megtalált 1915-ös évjáratú érmék osztrák veretű aranyból készült négydukátosok – olvasható a NAV közleményében. A szerb utas ellen költségvetési csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.