Bulvár

Rendőrökre támadt egy szerb határsértő Röszkénél

Rendőrökre támadt egy szerb határsértő Röszkénél

2014. május 6., kedd
Rendőrökre támadt egy szerb határsértő Röszkénél

Az őt föltartóztatni próbáló határrendészekre támadt egy szerb állampolgárságú határsértő Röszke közelében - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Szanka Ferenc

közölte, a jelenlegi adatok szerint a zöldhatáron keresztül, a szükséges okmányok nélkül magyar területre lépő férfira május 1-jén délután találtak rá a határrendészek a röszkei határállomás közelében egy gabonatáblában. A járőrök felszólították, hogy álljon meg, de a gyanúsított menekülni próbált, az őt utolérő rendőrt pedig ellökte. A határrendészek gázsprayt is alkalmaztak a férfival szemben, de az ismételten elszaladt, és egy közeli tanya tyúkóljában bújt el. A rendőrök azonban itt is megtalálták, a gyanúsított ekkor dulakodott a járőrökkel, megpróbálta megütni az intézkedő határrendészeket, akik végül a helyszínre érkező társaikkal együtt tudták csak megfékezni a férfit. A szerb állampolgár ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntettjének gyanúja miatt indított eljárást a Szegedi Nyomozó Ügyészség, a Szegedi Járásbíróság pedig harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.