Közélet

Rangos szakmai elismerést kapott a Városi Televízió Szeged

Rangos szakmai elismerést kapott a Városi Televízió Szeged

2014. május 27., kedd
Rangos szakmai elismerést kapott a Városi Televízió Szeged
varosi_tv_dij_03

Az ország több mint 80 városi televízióját képviselő szakmai szervezet Helyi Érték Díját, annak is II. helyezését nyerte el a Városi Televízió Szeged.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete a „VTV Boldogság kerekesszékben” című összeállítását díjazta dokumentumfilm és egész estés film kategóriában, amelyet

Várnai Adrienn

szerkesztett,

Rajki Róbert

fényképezett, és

Harangozó Sándor

vágott. A Helyi Televíziók Országos Egyesülete idén négy kategóriában írt ki pályázatot. A híradós anyagok mellett magazinműsorokkal, dokumentumfilmekkel és hírportálokkal versenyeztek a helyi televíziók. A szakemberekből álló zsűri 84 a második díjat ítélte a Városi Televízió Szeged pályaművének, amely egy 27 éves szegedi mozgáskorlátozottról,

Papp Szabolcsról

szól. A Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője – akit gyermekbénulás kényszerített kerekesszékbe – a körülmények ellenére nem szomorkodik; sőt hihetetlen optimizmussal tekint a jövőbe, és ezt a pozitív szemléletet próbálja mindenkinek átadni. Rengeteget harcolt, küzdött a céljaiért. Mint mondja: érdemes volt, hiszen mindene megvan, amiről eddig csak álmodott. Szerető családban nőtt fel, csodálatos felesége van, és két gyermeke, munkahelyén pedig sorstársain segíthet. Állítja: a világ legboldogabb embere lenne, ha mindenki legalább olyan boldog lenne, mint ő.

varosi_tv_dij_02

A helyi televízióknak adható egyik legrangosabb szakmai elismerésről

Zelena András

ügyvezető igazgató-főszerkesztő elmondta: „Öröm számomra, hogy olyan értékes és hasznos alkotómunka folyik a VTV Szegednél, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége után a Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTEO) is ilyen nívós díjjal ismert el. Ez a díj Szeged város hírnevét is tovább öregbíti” – hangsúlyozta Zelena András, aki ezúton is gratulál az alkotóknak mind a maga, mind pedig a szerkesztőség nevében. Várnai Adrienn szerkesztő-riporter és Rajki Róbert operatőr két napon keresztül forgatott a film főhősének, Szabolcsnak az otthonában. Rövid idő alatt sikerült összebarátkozniuk a családdal. A két gyermek gyorsan feloldódott a kamerák előtt, akik hasonlóan édesapjukhoz, nagyon közvetlenek, és könnyen kötnek barátságokat. A film bemutatja Szabolcs egy napját. Arra fókuszál, hogy bemutassa: kerekesszékével hogy boldogul Szabolcs a hétköznapokban. Miként viszi nagyobbik lányát óvodába, pelenkázza a kisebbet, vagy hogyan dolgozik az alapítványban. Közben időt szakít arra, hogy látogassa sorstársait, sportol, s még a háztartási munkákban is segít. S mindeközben mosolyog, vidám és boldog. Az alkotók célja az volt, hogy mindazok erőt meríthessenek a filmből, akik elégedetlenek az életükkel valami miatt. Szabolcs hisz magában. Ha a félelme erősebb lett volna, mint a hite, elmondása szerint sosem élhetne boldog emberként, teljes családban. Gyermekként sokszor imádkozott, hogy olyan lehessen, mint egészséges társai. De helyette hitet kapott. Most ő is azt ad másoknak; hogy annak örüljünk, amink van. Legyünk hálásak érte! – ezzel a gondolattal zárul a film.

varosi_tv_dij_01

A

díjnyertes

összeállítás a

www.vtvszeged.hu

videós hírportálján megnézhető a film,

Boldogság Kerekesszékben

címmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.