Bulvár

Polgárőrök jelentették az Ásotthalomnál elfogott embercsempészeket

Polgárőrök jelentették az Ásotthalomnál elfogott embercsempészeket

2014. május 29., csütörtök
Polgárőrök jelentették az Ásotthalomnál elfogott embercsempészeket

Embercsempészt és határsértőket fogtak el a rendőrök Ásotthalom térségében, két polgárőr közreműködésével.

Két polgárőr tett bejelentést a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre 2014. május 28-án 13 óra 50 perckor, miszerint egy szürke színű személyautót láttak Ásotthalom irányából az 55-ös számú főút felé közlekedni, amelyben feltehetőleg illegális migránsokat szállítanak - írja a police.hu. A polgárőrök gyanúja alapos volt, ugyanis a rendőrök nem sokkal később megállították a járművet az 55-ös főút 23. kilométerszelvényénél, majd az ellenőrzés során kiderült, hogy a szerbiai honosságú autóban tartózkodó 4 koszovói állampolgár nem tudta igazolni országunk területén való jogszerű tartózkodásukat. A jármű sofőrjét, az 50 éves

F. Tibort

előállították a rendőrök a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az illegális migránsok úti célja Németország, valamint Svájc lett volna. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya F. Tibor ellen – őrizetbe vételének elrendelése mellett - embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A koszovói határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.