Közélet

Orbán: fel, újabb győzelemre!

Orbán: fel, újabb győzelemre!

2014. május 23., péntek
Orbán: fel, újabb győzelemre!
Erdõs Norbert; Orbán Viktor; Dankó Béla; Babák Mihály

Fel, újabb győzelemre! - ezekkel a szavakkal biztatott a Fidesz-KDNP támogatására Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az európai parlamenti (EP-) választást megelőző országjárásának szarvasi állomásán.

"Vasárnap megint választás van, nincs mit tenni, megint el kell menni, s (...) ha már egyszer legyőztük őket - és csak ilyen kis idő telt el, az erőviszonyok nem igen módosulhattak -, miért ne győznénk le őket még egyszer" - mondta a kormányfő, a Fidesz elnöke a szarvasi Városházánál összegyűlt mintegy 150 kormánypárti szimpatizáns előtt. "Még egy szöget verjünk be! Aztán majd ősszel beüthetnénk a harmadikat is" - fogalmazott a polgármesteri hivatal lépcsőjén állva - utalva az őszi önkormányzati választásra is -

Orbán Viktor

. A vasárnapi EP-választással kapcsolatban megismételte az országjárásán már többször hangoztatott szavait: egyszer győzni jó dolog, kétszer győzni kétszeresen jó dolog. Szerinte az áprilisi parlamenti választással lezárult egy korszak, bizonyos politikát többé nem vesznek meg a választók, akiknek elegük van abból, hogy vannak, akik "állandóan csak bedugdossák a botokat a küllők közé", hogy "mindenhol gáncsoskodnak", gyűlöletet keltenek. Másodszor is meg kell mondani: a gyűlölet nem pálya, ilyen politikával nem állhat talpra a baloldal - hangsúlyozta a miniszterelnök mások mellett Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere és

Erdős Norbert

Békés megyei kormánymegbízott, Fidesz-KDNP-s EP-képviselőjelölt társaságában. Az Európai Unióval folytatott magyar "csaták" közül megemlítette a földtörvényt, a rezsicsökkentés megvédését, valamint az akác ügyét, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: "nem kell nekünk, hogy Brüsszelből mondják meg", milyen fa nőjön vagy ne nőjön Magyarországon. Orbán Viktor azt kérte az egybegyűltektől, ne küldjenek olyan képviselőket Brüsszelbe, akik ott nem az ország javára, hanem a kormány ellen dolgoznak. Szólt arról is, hogy Európában ma nem mennek jól a dolgok, nő a munkanélküliség, csökken a versenyképesség. Ezért az európai politikát is meg kell változtatni, hogy ne válságövezet legyen Európa, hanem a világnak egy felfelé ívelő kontinense - szorgalmazta. A kormányfő megemlítette, hogy a városházi programja előtt felkereste a Szarvas környéki méhészegyesületet, s ennek során a méhészek világossá tették: szükségük van az európai piacra. Ezért ha azok az erők kerekednének felül - folytatta a miniszterelnök -, amelyek ki akarják hozni Magyarországot az unióból, az azt eredményezné, hogy sok termelő elveszítené termékei eladásának lehetőségét, így munkáját is. Mindezek alapján a Fidesz-KDNP támogatására buzdította a kormánypártok szimpatizánsait, kijelentve: "mi egy olyan európai középerő vagyunk", amely nem enged sem a bal-, sem a radikális jobboldalnak, "mi meg akarjuk változtatni az EU-t, és ki fogunk állni mindig a magyar érdekek mellett". Szavait a szokásos "Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" fordulattal zárta Orbán Viktor az őt körülvevő szarvasiak előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.