Közélet

Nyestmedvét kapott a Palicsi Állatkert Szegedtől

Nyestmedvét kapott a Palicsi Állatkert Szegedtől

2014. május 29., csütörtök
Nyestmedvét kapott a Palicsi Állatkert Szegedtől
binturong

Nyolchónapos nőstény nyestmedvét, vagy más néven binturongot (Arctictis binturong) kapott a Palicsi Állatkert a Szegedi Vadasparktól - számolt be az ajándékozásról a szabadkai Pannon RTV csütörtökön.

A cibetmacskafélék családjába tartozó ragadozónak ez az egyetlen példánya Szerbiában. Más állatkertekben is nagyon ritka, mert populációja kicsi, és az állat rejtőzködő életmódot folytat. A binturong főként Ázsia délkeleti részén él, hosszúkás testét hosszú fekete szőr fedi. Feje a testéhez képest kicsi, szeme kerek, és hosszú, fehér bajsza van. Külleme és telitalpas, mackós járása miatt nyestmedvének, medvenyestnek és medvemacskának is hívják. Kifejlett példánya elérheti a 15 kilogrammot is. Ragadozónak számít, de étrendjében gyümölcsök, levelek, bogyók és tojás is szerepel. A Szegedi Vadaspark 2012-ben kapott binturongokat, amikor átadták az intézmény felújított Ázsia-házát. Most a Palicsi Állatkerttel való többéves együttműködés keretében ajándékozták a fiatal nőstényt a vajdasági településnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.