Bulvár

Nem fogunk fázni hétfőn, de azért esni is fog

Nem fogunk fázni hétfőn, de azért esni is fog

2014. május 25., vasárnap
Nem fogunk fázni hétfőn, de azért esni is fog
jegeso06_ia

Három megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfőre a várható felhőszakadások miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott közlésében azt írta: este még többfelé, éjszaka csupán elvétve várható zivatar. Hétfőn a déli óráktól viszont ismét egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás, de akár viharos 60-80 kilométer/órás széllökés, illetve jégeső kísérhet. Hétfőn főként az Északi-középhegységben egy-egy zivatar során akár 50 milliméternél is több eső eshet. A meteorológiai szolgálat emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki. Az ország többi megyéjére és a fővárosra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadékmennyiség hullhat. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb 25-30 fok között várható. A meteorológiai szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint május utolsó hetében többször várható zápor, zivatar, megerősödik, viharossá fokozódik a szél, enyhül a meleg. A hét második felében, a tavasz utolsó napjaiban helyenként csak 16-23 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.