Sport

Megháromszorozódhat az igazolt magyar úszók száma

Megháromszorozódhat az igazolt magyar úszók száma

2014. május 15., csütörtök
Megháromszorozódhat az igazolt magyar úszók száma
uszas_szue01

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint amíg a múltban négy-ötezer igazolt versenyző volt Magyarországon, most reális az esély, hogy rövidesen tíz-tizenötezer gyerekből válogathatnak az edzők.

A szakvezető véleményét arra a fél éve útjára indult, Jövő Bajnokai elnevezésű programra alapozva mondta el, amelynek egyik legfontosabb célja, hogy még inkább fellendítse a vidék úszósportját. A program első hat hónapját értékelő értekezleten - a honi sportági szövetség (MÚSZ) beszámolója szerint -

Gyárfás Tamás

, a MÚSZ elnöke sikeresnek minősítette a kezdeményezést, amely csaknem 300 gyermek fejlődését teszi lehetővé meghatározott keretek között. "A havi felmérőkön és a versenyeken elért idők alapján megállapítható, hogy a gyerekek többsége folyamatosan javítja meg a korábbi eredményeit, ami örvendetes. Az igazi értékmérő azonban a 2017. évi ifjúsági világbajnokság, valamint az ugyancsak Budapesten zajló felnőtt vb 2021-ben. Önfeledten örülni igazán akkor lesz okunk. Legalább is ezért küzdünk" - fogalmazott Gyárfás Tamás. A Jövő Bajnokai program hét régióban indult el, a vezetők a 2002-2003-as korosztályok legrátermettebb úszóit választották ki, akik klubjaikban készülnek, havonta felmérőkön, negyedévente pedig versenyeken igazolják előrelépésüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.