Közélet

Magyarországon forgatják a Játék határok nélkül vetélkedőt

Magyarországon forgatják a Játék határok nélkül vetélkedőt

2014. május 12., hétfő
Magyarországon forgatják a Játék határok nélkül vetélkedőt
jatek_hatarok_nelkul

Magyarországon, az MTVA közreműködésével forgatják keddtől a Játék határok nélkül vetélkedőt, amelynek most felvett 13 adását ismét a Magyar Televízió sugározza majd.

A kilencvenes években Magyarországon hatalmas siker volt a Játék határok nélkül, amelyet Franciaországon kívül Európában először a magyar fővárosban fognak forgatni - mondták el a műsor formátumát kezelő, francia székhelyű Mistral Production képviselői a játék hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Yves Launoy, Olivier Charpentier

és

Sébastien Ménard

elárulták, hogy a műsorban ezúttal nem városok, hanem országok csapatai versenyeznek: Magyarországon kívül Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és egy, az amerikai kontinens országait képviselő csapat játszik majd.

Szabó László Zsolt

, az MTVA megbízott vezérigazgatója elmondta: nem volt kérdés, ha ez a játék Magyarországra jön, a közmédia igent mondjon-e rá, mert az M3 csatornán a vetélkedő régebbi adásainak ismétlései számítanak a legnézettebb műsoroknak. "A közmédia ötödik sebességre kapcsolt, hiszen ma délben zártuk le előző projektünket, A Dalt, illetve az Eurovíziós Dalfesztivált, holnap pedig kezdődik a Játék határok nélkül forgatása" - hangsúlyozta az MTVA vezetője. Hozzáfűzte: a közszolgálati feladatok ellátása mellett értékes szórakozást is kívánnak nyújtani nézőiknek, ez a műsor ugyanakkor szolgálja az országimázst, az ország bemutatását is.

Nyitrai Kata,

az MTVA szórakoztató műsorok főszerkesztőségének vezetője elmondta, hogy a játék nemzetközi verzióját május 13. és 20. között egy nemzetközi stáb forgatja, ebből készül egy magyar változat

Gundel Takács Gábor, Varga Edit

és

Harsányi Levente

műsorvezetőkkel, saját bejátszásokkal. A magyar csapat résztvevőit a NuMuvee Hungary Kft. produkciós céggel együtt választották ki. A 48 fős keretből egy adásban 12-en szerepelnek, folyamatosan cserélődve. A csapatban civilek és közkedvelt személyiségek - például a Rippel fivérek és Pulai Imre, Kozmann György, Zala György kenusok - egyaránt helyet kapnak - tette hozzá. Nyitrai Kata elmondása szerint az alapjátékok mellett a műsorban lesz három magyar játék is. Tompa Tímea és Farkas József, a NuMuvee tulajdonosai felidézték: négy éve kezdtek dolgozni azon, hogy ismét legyen magyar csapat a műsorban, majd két év után jött az ötlet, hogy a forgatás is Budapesten történjen. A felvételekhez egy 4500 négyzetméteres stúdióban építették fel a grandiózus díszleteket; minden adásban hat játék szerepel, melyek részben cserélődnek majd - közölték. Szabó László Zsolt az MTI kérdésére elmondta: egyelőre nem született döntés arról, mikor kerül adásba a Játék határok nélkül 13 epizódja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.