Közélet

LMP: Lázárnál vannak a legrosszabb helyen a civil szervezetek forrásai

LMP: Lázárnál vannak a legrosszabb helyen a civil szervezetek forrásai

2014. május 30., péntek
LMP: Lázárnál vannak a legrosszabb helyen a civil szervezetek forrásai

Az LMP szerint azzal, hogy a kormány adószáma felfüggesztésével "zsarolta meg" az Ökotárs Alapítványt, egyértelművé vált, hogy a független civil szervezeteknek járó források nem is lehetnének rosszabb helyen, mint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár felügyelete alatt.

Szél Bernadett

, az LMP társelnöke ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a VS.hu hírportál azt írta: felfüggeszthetik az Ökotárs Alapítvány adószámát, ha nem teljesíti a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által indított vizsgálatban adatszolgáltatási kötelezettségeit. Mint írta, visszautasítják azokat a vádakat, hogy a pártot az Ökotárs Alapítványon keresztül finanszírozták volna, és felháborítónak tartják, hogy

Lázár János

kitalációkkal akar okot szolgáltatni egy működő rendszer szétverésére. Ha Lázár János és a kormány átláthatatlanul finanszírozott, politikai tevékenységet folytató szervezeteket keres, akkor vizsgálódjon a Civil Összefogás Fórum környékén - tette hozzá Szél Bernadett. A VS.hu cikkében emlékeztetett: a kormány május 21-én jelentette be, hogy felkéri a Kehit a Norvég Alap felhasználásának teljes körű vizsgálatára, hogy kiderüljön: igaz-e a kormány gyanúja, miszerint az alap hazai felhasználásakor áttételesen politikai szervezeteket vagy hozzájuk szorosan kötődő civileket támogattak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.