Sport

Labdarúgás: egy féltucattal küldte haza a Volán a Csanádpalotát + FOTÓK

Labdarúgás: egy féltucattal küldte haza a Volán a Csanádpalotát + FOTÓK

2014. május 4., vasárnap
Labdarúgás: egy féltucattal küldte haza a Volán a Csanádpalotát + FOTÓK
tisza_volan_csanadpalota29_gs

Végig kezében tartotta a mérkőzést a Tisza Volán a rendkívül defenzív Csanádpalota ellen, Tóth Ákos tanítványai pedig végül hat gólt lőve gyűjtötték be az újabb három bajnoki pontot.

Az előzetes hírekkel ellentétben nem két, hanem csak egy csatárral állt fel a Csanádpalota, előre vetítve, hogy a vendégek a védelem biztonságát igyekeznek majd előtérbe helyezni a találkozón. A Tisza Volán ugyanakkor már igen korán, a 7. percben feltörte a reteszt, miután

Ngalle

szögletéből

Vida

hozta fejjel kihagyhatatlan helyzetbe

Kulacsikot

. (1-0) Játékban is domináltak a hazaiak,

Lakatos Rudolf

legénysége beszorult saját kapuja elé, aminek a szünetig további két szegedi találat lett az eredménye.

Faragó

előbb

Grünwald

megpattanó beadása után vette be

Potoret

kapuját, majd egy kontra végén Kulacsik passzából lőtte ki a hosszú alsót a hálóőr mellett. (3-0) Fordulás után sem változott a mérkőzés képe: a Volán támadott, a Csanádpalota igyekezett állni a sarat. A nyomás végül a 71. minutumban érett góllá, ekkor Faragó löbbölt

Beretka

elé, aki a térfél közepén ragadt védősorból kilépve meg sem állt a kapuig. (4-0) Az utolsó negyedórában még a csereként beállt

Szabó

is eredményes tudott lenni, a lefújás előtt pedig Faragó szerezte meg harmadik találatát a mérkőzésen, illetve a huszonhetediket a szezonban, amivel immáron ő vezeti a mesterlövészek listáját. (6-0) Sikerével a Tisza Volán újabb lépést tett a bajnoki cím felé, mindez különösen annak tudatában értékes, hogy a Mórahalom vereséget szenvedett Makón.

Tóth Ákos

tanítványainak így már a két ponttal lemaradó UTC vált legfőbb riválisává. A Csanádpalota továbbra is hatodik.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2014. május 4., 17.00
Tisza Volán SC Szeged
Csanádpalota FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szöllősi Ferenc • asszisztens: Szeri Tamás, Kovács Imre
6
-
0

Labdarúgó megyei I. osztály 25. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Csanádpalota FC 6-0 (3-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Szeri Tamás, Kovács Imre).

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos (Buzási 56'), Vida, Hacker, Grünwald, Kulacsik (Szabó 56'), Ondrejó, Puskás (Mucsi 75'), Ngalle (Szilágyi 67'), Beretka (Szalma 79'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Csanádpalota:

Potoret - Vlad, Varga, Boros, Luculescu, Gabor, Lakatos, Cotuna, Siclovan, Veréb (Bozian 55'), Nagy-Gyuris (Halász 58').

Vezetőedző:

Lakatos Rudolf.

Gólszerzők:

Kulacsik (7'), Faragó (33', 38', 88'), Beretka (71'), Szabó (78').

Sárga lap:

Buzási (67'), Szilágyi (89'). Tóth Ákos:

"Úgy érzem, az ítéletidő ellenére egészen tetszetős támadásokat produkáltak a játékosok. Ehhez persze kellett az is, hogy a Csanádpalota az eddig tőle megszokottakkal ellentétben felvállalt egy bátor játékot itt a Felső Tisza parti stadionban. Ebből egy nyíltabb meccs kerekedett. Természetesen, örülök a sima győzelemnek, és igyekszünk a jövőben is ezzel a koncentrációval futballozni, hogy kitartson a jó szériánk a további öt fordulóra is."

Lakatos Rudolf:

"Már a mérkőzés elején sokat hibáztunk, rengeteg helyzetet adtunk ajándékba a hazaiaknak. Így összességében - még ilyen arányban is - megérdemelt a Tisza Volán sikere."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Szöllősi sporttárs nem hosszabbít, vége a találkozónak. Összességében sima győzelmet aratott a Tisza Volán, újabb lépést téve ezáltal a bajnoki cím felé.
89'
Szilágyi volt túlzottan határozott Siclovannal szemben, sárgát kapott érte.
88'
GÓÓÓL!!! Ondrejó indította a meginduló Faragót, Varga elcsúszott, így a támadó könnyedén mehetett a kapuig. 6-0!
87'
A kapus kiejtette a beívelt labdát, de védői kisegítették.
86'
Mucsi tekert 20-ról, megpattant egy védő lábán a labda, szöglettel folytatódik a meccs.
84'
Gabor lekészítése után újfent Lakatos tüzelt, Dongó kapusnak vetődnie kellett a jobb alsóra, hogy menteni tudjon.
82'
Röviden szabadított fel Vida egy palotai szögletnél, így Lakatos tüzelhetett 16-ról, de a próbálkozás nem okozott gondot Dongónak.
79'
Szalma is lehetőséget kap Tóth Ákostól, méghozzá Beretka helyén.
78'
GÓÓÓL!!! Lest reklamáltak a vendégek, de Szabót ez nem zavarta, Potoretet kicselezve gurított a hálóba. 5-0!
75'
Az iménti volt az irányító utolsó mai megmozdulás, Mucsi állt be helyette.
75'
Puskás gyűjtött be egy rövid felszabadítást, majd tekert 25-ről, Potoretnek nagyot kellett nyújtóznia, hogy szögletre tudjon menteni.
71'
GÓÓÓL!!! Faragó löbbölt a félpályáról Beretka elé, aki a térfele közepén helyezkedő vendég védelem sorából kilépve Potoretig szaladt, hogy aztán a kapus mellett a bal alsóba lőjön. 4-0!
71'
Egy sorfalban álló palotai bánta azt a rakétát.
70'
Sípszót kér Szilágyi, miközben leteszi a labdát egy 35 méteres szabadrúgáshoz. Nagy rakéta van készülőben.
67'
Cserélnek a hazaiak, Ngalle hagyta el a pályát, Szilágyi ment fel helyette.
67'
Buzási rántota le a meginduló Vladot, sárga érte a jutalma.
65'
Gabor kapott remek passzt, egyedül mehetett Dongóra, de a kapuját elhagyó hálóőr kiválóan vetődött a labda útjába.
64'
Potoret! A román kapus előbb hárította Ngalle közeli lövését, bár átcsorgott rajta a labda. Ennek utánavetődve éppen Beretka elé tenyerelte azt, de aztán ismét védte az újabb közeli kísérletet.
61'
Siclovan lépett volna ki egy indítással Buzási szorításában, de a segíteni érkező Volán-védők jelentette túlerővel már nem bírt el a villámléptű szélső.
58'
Újabb csere a vendégeknél: Nagy-Gyuris le, Halász be.
56'
Tóth Ákos is változtatásra szánta el magát: Kulacsik és Kormányos helyett Szabó, illetve Buzási szállt be a játékba.
55'
Frissíti csapatát Lakatos Rudolf, Veréb helyét Bozian vette át a csatársorban.
54'
Puskástól indult a Volán támadása, aminek végén Ondrejó adott az alapvonaltól a második hullámban érkező társak elé, de Boros nagyot mentve lefülelte a lekészítést.
52'
Lövéssel kísérleteztek a vendégek, Veréb fordult meg 16 méterre a kaputól senkitől sem zavartatva, ám lökete messze Dongó kapuja mellett hagyta el a játékteret.
49'
Faragót állítják meg lesen, pedig már robogott volna mesterhármasáért a támadó. A következő akciónál Beretka vállalkozott lövésre, bombája azonban nem talált kaput.
46'
Folytatódik a találkozó, egyik oldalon sem történt csere.
SZÜNET
45'
Itt a vége a félidőnek. A Csanádpalota betonvédelemre alapuló taktikája nem bizonyult hatásosnak, hiszen a Volán három helyzetét kihasználva, magabiztos előnyt szerzett a második felvonásra.
41'
Siclovan próbálta meg lendületből lefutni Vidát, de a bekk nagyon határozottnak bizonyult, és könnyedén hatástalanította ellenfele attakját.
38'
GÓÓÓL!!! Ezúttal már nincs visszaút! Ngalle, Faragó és Kulacsik játszott össze a félpályától indulva, utóbbi kettő vezette rá a labdát Vargára, majd Kulacsik passzából Faragó lőtte ki balról a hosszú alsót. 3-0!
36'
Ngalle beadását fejelte kiváló ütemben emelkedve a bal felső felé Beretka, pusztán centiket tévesztett a támadó. A nézőtéren már sokan gólt kiáltottak.
33'
GÓÓÓL!!! Grünwald bal oldali beadása egy védőn megpattanva Faragót találta meg, a csatárnak pedig már csak a hálóba kellett pofoznia a labdát közvetlen közelről. 2-0!
32'
Ondrejó igyekezett kihasználni a vizes gyep adta lehetőségeket, de surranó lövése kevéssel elkerülte a jobb alsót. Potoret egyébként is biztosított a szituációnál.
29'
Beretka fordult le védőjéről a felezőnél, egyből indította volna a meglóduló Faragó, Kulacsik duót, de Varga jól helyezkedett és elcsípte az átadási kísérletet.
28'
Boros dühében a félpályáról lőtt Dongó kapujára, majd széttárta a karját. Talán túlzottan defenzív egyelőre a fehér mezes alakulat.
24'
Csendben csordogál a mérkőzés, előnye tudatában nyugodtan futballozik a hazai gárda, míg a Csanádpalota elsődlegesen a kontráiban bízik.
19'
Siclovan robogott a balon alapvonalig, de lapos beadására csak Grünwald érkezett.
17'
Rögtön itt a cáfolat: gyors akció végén Vlad lőtt kiszorított helyzetből, de az oldalhálót találta csak el.
15'
Kapustól kapusig - Potoret kirúgása egészen Dongóig szállt, miután alákapott az erős szél a labdának. A Volán mezőnyfölénye jellemzi egyelőre a játékot, Puskásék magabiztosan passzolgatnak a némiképp betömörülő ellenfél ellen.
10'
Gabor rúgott össze 25 méterre a palotai kaputól Beretkával, jó helyről lőhetett szabadot a hazai gárda. A sértett állt a labda mögé, de tekerése messze elkerülte a bal felsőt.
7'
GÓÓÓL!!! A labda mindenki felett átszállt, Vidát találta meg a hosszún, aki középre fejelve azt, hibátlanul szolgálta ki az érkező Kulacsikot. 1-0!
7'
Kulacsik ugratta ki Ngallét, a kameruni beadását aztán Boros mentette szögletre Faragó elől.
5'
A vendégek az előzetesen beharangozottakhoz képest nem két, hanem csak egy csatárral állnak fel. Lakatos Rudolf igyekszik tehát stabilabbá tenni a középpályát egy plusz emberrel.
3'
Rövid felszabadítás követte a sarokrúgást, Puskás azonnal bombázott - rá nem jellemző módon gyertyával az égbe.
3'
Ngalle vállalkozott lövésre 25-ről, beleértek, szöglet lesz.
1'
Rövid közjáték előzte meg a meccset: két kacsa szállt le a gyepre. Talán ennyire nem ázott fel a talaj... Mindenesetre Ngalle és Faragó útjára indították a labdát.
16.55: A Tisza Volán szokásos, kék-fekete mezében lép pályára, a vendégek fehér mezt és piros nadrágot hoztak magukkal. A bírók már bevonultak a bemelegítés után az öltözőbe, mindenki rájuk vár, hamarosan kezdődik a meccs. 16.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Jobban is teszik, ha serényen mozognak, mert az időjárás igencsak zord képet öltött a mai délutánra. Az egyébként is hideg levegőt erős szél lengeti a küzdőtér felett, szórványosan az eső is elered. Ami az összeállításokat illeti, nagy meglepetést egyik mester sem tartogat a másik számára, talán csak az eltiltott Corbu hiánya lesz majd érzékeny veszteség a csanádpalotaiaknál. A mérkőzés Szöllősi Ferenc sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.