Sport

Labdarúgás: kiharcolta az újabb diadalt a Szeged-Grosics

Labdarúgás: kiharcolta az újabb diadalt a Szeged-Grosics

2014. május 10., szombat
Labdarúgás: kiharcolta az újabb diadalt a Szeged-Grosics
szeged2011_szekszard02_gs

Nyilas Elek végig mezőnyfölényben játszó alakulata az utolsó utáni pillanatban harcolta ki a győzelmet a végig védekező Orosháza ellen.

Gyula, Grosics-akadémia, 300 néző
2014. május 10., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Orosháza FC
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Nazsa Tamás • asszisztens: Berecz Attila, Kövér Tamás
2
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport 27. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Orosháza FC 2-1 (1-0)

Gyula, Grosics-akadémia, 300 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Berecz Attila, Kövér Tamás)

Szeged-Grosics:

Molnár F. T. - Kéri, Szabó Cs., Farkas, Zabari (B. Kapic 90+3'), Markovic, Máté, Bartyik, Dombai, Ács (Pászka 68'), Kovács B.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Orosháza:

Bordás - Szűcs D., Medvegy, Márki, Csák (Baranyai 39'), Szabó N., Füredi, Tóth I., Végh, Juhász N., Styecz.

Vezetőedző:

Kvasznovszky József.

Gól:

Kovács B. (8'), Kéri (90+3') ill. Végh (48' - tizenegyesből)

Sárga lap:

Markovic (26'), ill. Végh (13', 75'), Csák (20'), Medvegy (24'), Styecz (52'), Szabó N. (67'), Juhász N. (79'), Baranyai (88').

Kiállítás:

Végh (75'). Nyilas Elek:

"Nagyon jól kezdtünk, de sokadszor előfordul, hogy a vezetés tudatában megnyugszik a csapat, és nem annyira domináns és hatékony támadásban ilyenkor. Ez egy visszatérő, komoly problémánk, igaz, olyan is akadt, hogy ez nem volt jellemző. Sajnos büntetőből kaptunk egy egyenlítő találatot, amit inkább nem kommentálnék... Ám sokadszor bizonyítottuk, hogy nem adjuk fel, helyzetek sokaságát dolgoztuk ki az orosházi egyenlítés után. Hihetetlen mentális erőről tettünk tanúbizonyságot, s ha csak a 93. percben, de akkor is teljesen megérdemelten harcoltuk ki a győzelmet. Hogy mi lőttük a győztes gólt az nem szerencse kérdése volt, de ha nem szerezzük meg a győzelmet, az igazságtalanság lett volna a sorstól."

Online közvetítésünk:

VÉGE!

90+4'
Itt a vége! A drámai befejezés dacára a Szeged-Grosics teljesen megérdemelten nyert a végig védekező, és szabálytalanságokkal a játékot széttördelő Orosháza ellen.
90+4'
Zabari helyére Bekim Kapic érkezik időhúzó cserének. Elkeseredésében az ellenfél edzője idő előtt elhagyja a kispadot, és az öltöző felé indul.
90+3'
GÓÓÓL!Kéri Tamás egy kapu előtti kavarodás végén 16 méterről bal lábbal a jobb alsó sarokba lő, amikor már mindenki a lefújást várja! 2-1!
90+1'
Máté Péter nagy helyzetből szinte a kapu torkából lő fölé nagy helyzetben.
88'
Baranyai is sárgul, de nem az irigységtől.
85'
Máté Péter szabadrúgása után Bordás kornerre üti a lasztit.
83'
Kéri nagy helyzetben 10 méterről a jobb összekötő helyéről fölé lő.
79'
Tovább fokozza a nyomást és a fölényt a Szeged-Grosics. Juhász Norbert is kap egy sárgát a keményen védekező vendégek közül.
75'
Emberelőnyben hajrázhat a Szeged-Grosics! Végh szándékos szabálytalansága után megkapja második sárgáját, amihez automatikusan jár egy piros is, így idő előtt mehet zuhanyozni. A szegedi nevelésű játékos habitusát ismerve, sajnos azt kell mondjuk, ebben semmi meglepő nincs. Az idei szezonban ez a 4. piros lapja: kettőt ősszel szedett össze az UTC színeiben a megyeegyben, egyet ugyancsak a Kertész utcaiak berkeiben a futsal NB I-ben, s most ismét. Tavaly egyébként orosházi színekben - akkor még az NB II-ben - is pirult egyszer.
68'
Úgy tűnik Ács megsérülhetett, cseréje mellett dönt Nyilas Elek, Pászka érkezik.
67'
Szabó Norbert kap sárga lapot, jól megy a meze színéhez.
65'
Kovács Balázs ígéretes helyzetben a jobb alsó sarok mellé lő.
64'
Máté Péter remek szabadrúgása után Bordás kapus nagy bravúrral véd a bal felső sarok elől szögletre.
59'
Farkas Márk látványos cselsorozat végén kiugratja Kovács Balázst, aki óriási ziccerben öt méterről a kapus lábát találja el.
52'
Styecz kap sárga lapot.
51'
Kéri beadása után Szabó Norbert az ötösön kézzel üti el a labdát, a spori azonban nem fújja be az ezúttal egyértelmű büntetőt...
50'
Végh jobboldali beadása után Medvegy 5 méterről tisztán fejelhet, Molnár kapus hatalmas bravúrral a jobb alsó elől üti ki a labdát!
48'
GÓÓÓL!Végh a büntetőt kíméletlenül bombázza a jobb felsőbe, 1-1.
47'
Az ellentámadás Szabó Csaba szabályos szerelését a sípmester a kezdőkörből szabálytalannak ítéli és a büntetőpontra mutat, tizenegyeshez jut tehát az Orosháza!
46'
A Szeged-Grosics kezdi a második félidőt, újabb cserét egyelőre nem látunk egyik oldalon sem. Az első helyzet Kovács Balázs előtt adódik, ám Bartyik labdáját 10 méterről a kapus kezébe fejeli.
SZÜNET!
45'
A félidő zárásaként Kéri remek beadása után Dombai fejese nem sokkal kerüli el a jobb felső sarkot. A spori ezt követően lefújja az első 45 percet, a látottak alapján megérdemelt a Szeged-Grosics vezetése.
39'
Csák sérülhetett meg egy iménti szituációnál, mert cseréje mellett dönt Kvasznovszky edző: Baranyai Béla érkezik a helyére.
36'
Kiújul a szegedi mezőnyfölény, elsősorban kontrákra épít az Orosháza. Sok szabálytalanság tördeli a játékot.
33'
Bartyik szabadrúgása száll be a jobb oldalról, az egyik sárga-fekete védő fejjel tisztáz a berobbanó szegedi csatárok elől.
30'
Az utóbbi percekben mintha megélénkülne az orosházi támadómunka, komolyabb eredmény nélkül. Mindenesetre enyhült a hazai fölény.
26'
Ez már csak egy ilyen meccs: most Markovic rúgja fel a megiramodó Végh Arielt, ez is lap!
24'
Medvegy is sárgul, ő Kéri Tamás megrúgásáért kap figyelmeztetést.
20'
Az elmúlt szezonban a Mórahalom egységét erősítő fiatal támadó, Csák Zoltán kap sárga lapot reklamálásért a vendégeknél.
17'
Csendesen csordogál a mérkőzés, a Szeged-Grosics egyértelmű fölényben játszik, bár igazán veszélyes helyzetei nem akadnak a gól óta.
13'
Bartyik buktatásáért a szegedi nevelésű, Orosházára télen az UTC-től visszatért támadó, Végh Ariel kapja a meccs első sárgáját.
9'
Az első orosházi lehetőség a hazai kapu előtt, nehezen hárítanak szögletre a védők.
8'
GÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Máté Péter nagyszerű indítása után Kéri hasonlóan oontosan és jól centerez, a középen érkező Kovács Balázs 5 méterről a kapus lábai között helyez a kapu közepébe! 1-0!
4'
A szegedé az első helyzet: Kéri bedobása után Dombai Viktor kerül helyzetbe, ám 8 méterről a kapu fölé emeli a labdát.
1'
Az Orosháza kezdi a játékot.

17.25:

Sárga felső és fekete alsó a vendégek szerelése, a Szeged-Grosics tiszta fehérben fog játszani. Megy a névsorolvasás már közben, hamarosan kezdünk!

17.20:

A vendégeknél, ahogyan már beharangozónkban is említettük, meglehetősen rövid a kispad: mindössze Könyves László, Baranyai Béla és Miklós Máté Sándor áll Kvasznovszky János vezetőedző rendelkezésére. A hazaiaknak hosszabb a kispadja, többek között ott ül Csamangó Tibor, az UTC országos középdöntőbe jutott U19-es futsalcsapatának egyik gólvágója is a tartalékok között

17.10:

Nagyon szép futballidőnk van, hétágra süt a verőfény, enyhe szél lobogtatja a szögletzászlókat.

17.00:

Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Kimentek a csapatok a pályára, már megkezdődött a bemelegítés.

Kezdés: 17.30!

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.