Sport

Labdarúgás: országos döntőbe jutottak a szegedi veteránok

Labdarúgás: országos döntőbe jutottak a szegedi veteránok

2014. május 26., hétfő
Labdarúgás: országos döntőbe jutottak a szegedi veteránok
veteranfoci_mj 025

Négy pontot gyűjtöttek Kecskeméten, amivel megnyerték a regionális selejtezőt Szeged 60 éven felüli labdarúgói. Farkas Imre tanítványai így készülhetnek az augusztus végi országos döntőre.

Izgalmas, fordulatos küzdelmet hozott a 3. forduló. Az első párosításban a házigazdákkal csapott össze a szegedi alakulat. Az már korábban ismert volt, az első két körben 5 gólt jegyző

Orosházi Lászlóra

bordasérülés miatt nem számíthatott a szakmai stáb, de a találkozó 3. percében a vendégek kapusa is oly' szerencsétlenül ütközött egy társával, hogy kisebb zúzódásokkal végül kórházba kellett szállítani. Az együttes ugyanakkor nélkülük is felvette a kesztyűt a hírös városiakkal szemben, és megszerzett egy rendkívül értékes pontot riválisától. A Kecskemét és a Békéscsaba mérkőzése egészen parádés játékot hozott, potyogtak a gólok, ezek közül azonban eggyel többet szerzett a vendéglátók gárdája, amely így a játéknap utolsó meccse előtt két ponttal vezette a táblázatot. A képlet tehát egyszerűvé vált: a Szeged csak győzelemmel nyerhette meg a csoportküzdelmeket. Ugyanakkor a felfokozott hangulat és tét nem tette görcsössé a csapat játékosait, akik többek között

Antal

triplájának is köszönhetően kiütéssel diadalmaskodtak a csabaiak felett. Sikerével a szegedi veterán labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszor harcolta ki az országos döntőben való részvétel jogát. A végső megmérettetés augusztusban Budapesten vár az előző évben bronzérmet szerzett Gerecz Péterékre.

OVLSE Dél–Régió 3. forduló (2014. május 24., Kecskemét):

Kecskemét - Szeged 1-1

(Gól: Ábel ill. Buknicz)

Kecskemét - Békéscsaba 3-2

(Gól: Ábel, Benkó, Magyar I. ill. Kucsera, Karácsony)

Békéscsaba - Szeged 2-6

(Gól: Zilbauer, Orbán ill. Antal 3, Gerecz 2, Tóth A.) Farkas Imre, a Szeged játékos-edzője:

"A tornagyőzelmet két sérült játékosunknak ajánlom a csapat nevében. Ami a bajnokságot illeti, a neheze még csak most következik..."

Miskolci Ferenc, a Szeged kapusa:

"Sajnálom a Kozma Jánossal történt szerencsétlen ütközést, de mentségemre szóljon, a tömegben nem láttam tisztán, illetve csak tettem a dolgom, azaz igyekeztem elkerülni, hogy gólt kapjunk."

Karakas Ferenc, a Kecskemét játékos-edzője:

"Gratulálok a torna megnyeréséhez a Szeged csapatának, remélem, mostantól már meg sem áll majd az országos sikerig!"

Süle István, a Békéscsaba játékos-edzője:

"Bevallom, a szerencsével hadilábon álltunk idén, ugyanakkor a szerencse forgandó, jövőre talán majd a mi pártunkat fogja Fortuna."

Dudás Tivadar, az OVLSE Dél-kelet Régió koordinátora:

"Büszke vagyok mindhárom csapatra és valamennyi játékosára, a mai napon nem csak játékból, de küzdeni akarásból is jelesre vizsgáztak. A nyári kánikulát idéző melegben is sportszerű mérkőzéseket játszottak, amivel újfent csak azt bizonyították, van létjogosultsága a veterán labdarúgásnak! A labdarúgás szép és csodálatos játék, csak engedjék sokáig űzni."

Stier József, az OVLSE elnökségi tagja:

"Ha nem látom, nem hiszem el: a balszerencsés előjelek ellenére is elérte célját a Szeged, miközben riválisai mind a skalpjára hajtottak, illetve arra, hogy elhappolják a Tisza-parti város játékosai elől az országos döntőben való szereplés lehetőségét. Gratulálok a Szegednek és sikerkovácsainak, Farkas Imrének és Dudás Tivadarnak!"

A regionális bajnokság végeredménye:

#CsapatMGyDVGól+/-Pont
1.Szeged632118-9+911
2.Kecskemét631212-11+110
3.Békéscsaba61149-19-104

Korábbi eredmények:

2. forduló (2014. április 26., Szeged)1. forduló (2014. április 13., Békéscsaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.