Sport

Labdarúgás: a vihar nyerte az FK és a Kistelek csörtéjét + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: a vihar nyerte az FK és a Kistelek csörtéjét + FOTÓK, VIDEÓ

2014. május 3., szombat
Labdarúgás: a vihar nyerte az FK és a Kistelek csörtéjét + FOTÓK, VIDEÓ
fk_kistelek_mj 01

Döntetlen állásnál a villámokkal szórt égi áldás miatt a 81. percben félbeszakadt az FK 1899 Szeged és a Kisteleki TE mérkőzése.

Jelentős hazai fölénnyel indult a találkozó, többet birtokolta a labdát és nyomás alatt tartotta ellenfelét az FK. Az első igazán nagy helyzet mégis a kistelekiek előtt adódott, amikor a 33. percben

Bosánszki Mihály

adott kiváló indítást a büntetőterületre bemozgó

Lajos

elé. A kék mezesek szélsője egy vissza húzással elküldte az őt üldőző

Némethet

, így már szabadon célozhatott 11 méterről, de lövése nem talált kaput. Nem úgy a félidő vége előtt nem sokkal

Piacsek

bombája. A balhátvéd irtózatos erejű rakétát eresztett meg

Brunczvik

felé egy 25 méteres szabadrúgásból, és bár azt a szegedi hálóőr üggyel-bajjal még hárította, a kipattanót az érkező

Farkas

a hálóba vágta. (0-1) A támadó ugyanakkor igencsak elvetette a sulykot gólöröme közben: odarohant a hazaiak kispadja elé, széttárta kezét és a földre köpött.

Csamangó Tamás

partjelző ezt látva értesítette a történtekről

Orosz Kornélt

, a játékvezető pedig habozás nélkül kiállította a vendégek játékosát. Szünet után tehát emberelőnyben futballozhattak

Hüvös Gábor

tanítványai, akik még az első félidőben látottaknál is nagyobb nyomást helyeztek így az egyébként stabil lábakon álló kisteleki védelemre. Ugyanakkor Ráczék sem tudták sokáig tartani a túlerőt, a 64. percben

Dedovics

élesen belőtt labdáját

Forró

továbbította a kapu torkából a hálóba. (1-1) Az eső nagyjából ekkor kezdett el szitálni, majd a körülmények a 81. percre már olyannyira viharossá fordultak, hogy a bíró jobbnak látta az öltözőbe parancsolni a játékosokat. Mivel az időjárás a későbbiekben sem kegyelmezett, a mérkőzésnek vége szakadt. Hivatalos döntést a továbbiakról a versenybizottság hoz majd.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző
2014. május 3., 19.00
FK 1899 Szeged
Kisteleki TE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Orosz Kornél • asszisztens: Csamangó Tamás, Minda Gábor
1
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 25. forduló:

FK 1899 Szeged - Kisteleki TE 1-1 (0-1) - a 81. percben félbeszakadt.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Orosz Kornél (Csamangó Tamás, Minda Gábor).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Németh (Holecska 77'), Szecska, Boldizsár, Degovics, Dedovics, Forró, Csuka, Szalai, Gyurkovics, Heredea.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Kistelek:

Szalkai - Bosánszki Zs., Piacsek, Rácz, Bakonyi, Rostás, Bosánszki M., Bitó (Jójárt - a szünetben), Kispál (Getyinás 77'), Lajos, Farkas.

Vezetőedző:

Czeigersmidt Roland.

Gólszerzők:

Forró (64'), ill. Farkas (41').

Sárga lap:

Heredea (56'), Degovics (80'), ill. Bosánszki Zs. (56').

Piros lap:

Farkas (41'). Hüvös Gábor:

"Az elmúlt hetek sikertelenségét érzem továbbra is a csapaton. Frusztráltan, rengeteg hibával játszottunk. Az emberelőnyt is csak nyögvenyelősen tudtuk kihasználni. Önbizalomhiányban szenvedő csapatunknak jót tett volna egy mai győzelem, de a Kistelek hősiesen védte a kapuját, igazságosan vitték el az egyik pontot."

Czeigersmidt Roland:

"Magatartásbeli probléma döntötte el a három pont sorsát."

Tekintse meg a SZEGEDma.hu videóját!

http://youtu.be/xMPiN7etVuI

Online közvetítésünk:

81'
A játékvezetők és a hazai játékosok már elfoglalták helyüket a gyepen, amikor egy villámlás dobhártyaszaggató robajjal józan észre térítette a sporttársat: Orosz Kornél három erőteljeset fújt víziorgonává avanzsálódott sípjába, vége a találkozónak. A csapatok egy vitathatatlanul viharos összecsapás után nagy valószínűség szerint megosztoznak a pontokon, habár hivatalos döntés hiányában ez még nem száz százalékig biztos.
21.05A mérkőzésre delegált játékvezetői ellenőr döntése értelmében lejátsszák a csapatok a hátralévő 9 percet a rendes játékidőből, a hazai csapat játékosai már kint melegítenek a pályán, és lassan szivárognak a kistelekiek is. Ha minden igaz, hamarosan folytatódik a találkozó.20.53Az ilyenkor életbe lépő előírások szerint a játékvezető legfeljebb fél órát vár, ha addig nem hárulnak el a játékot akadályozó tényezők, akkor lefújja a találkozót. A folytatásról a versenybizottság dönt. Egyelőre tehát várunk, reméljük jobbra fordul az idő.
81'
A játékvezető - látva az időjárási körülményeket - az öltözőbe parancsolja a csapatokat. A játékosok hallhatóan elégedetlenek a döntéssel, tudósítónk már kevésbé.
80'
Degovics kapott sárgát egy fault után, szöglettel felérő szabadot lőhetett a Kistelek. Lajos állt a labda mögé, de élesen belőtt labdája elment keresztbe a kapu előtt.
77'
Frissítenek a csapatok, a vendégeknél Getyinás váltja Kispált, míg a hazaiaknál Holecska Némethet. Újult erőre váltott a zivatar is, most már 45 fokos szögben ömlik a játékosokra.
71'
Dedovics tört be lendületből a jobb szélen a tizenhatoson belülre, laposan belőtt labdájára Szalai robbant be a rövidnél, de Bakonyi jól követte emberét, és becsúszva hatalmasat mentett.
68'
Dedovics lépett ki Gyurkovics tért ölelő indításával, de hiába a védővel szemben kiharcolt lépéselőny, Csamangó sporttárs megállította lesen az FK szélsőjét. Menet közben az eső elkezdett szitálni, ugyanakkor a távolból érkező hangok alapján ez csak a bemelegítés.
64'
GÓÓÓL!!! Dedovics élesen belőtt labdájáról a kivetődő Szalkai lekésett, a középen üresen érkező Forrónak pedig már csak az üres kapuba kellett közvetlen közelről passzolnia. 1-1!
62'
Forrót biztatták középen lövésre, ő azonban a jobbján érkező Dedovicsot próbálta meg inkább kiugratni, de a passz túl hosszú lett, így nem alakult ki veszély a szituációból.
56'
Kisebb tumultus alakult ki a pályán, miután Heredea rúgta meg ártatlan szituációban Bakonyit. A szegedi ezt követően leteremtette az általa szimulánsnak vélt ellenfelet, majd Szalkai jött ki vehemensen társa védelmére. A két csapat játékosai összeszaladtak, a bíró pedig végül Heredeának és Bosánszki Zsoltnak mutatott fel egy-egy sárgát.
52'
Hosszú idő óta passzolgat az FK, komoly mezőnyfölényben futballoznak a diszkoszvetősök az előnye és emberhátránya tudatában visszahúzódó Kistelekkel szemben. A vendégeknél egyedül Jójárt tartózkodik stabilan a félpálya közelében.
47'
Forró lőtt bő 25-ről, az életerős löketet Szalkai csak ütni tudta. Közben vészjóslóan dörög az ég kelet-délkelet felől, könnyen elképzelhető, hogy nem ússzák meg a csapatok szárazon a találkozót.
46'
Jójárt váltotta Bitót.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyedül a kistelekieknél történt változás a szünetben.
SZÜNET
45+2'
Orosz Kornél eddig engedte a játékot, vége az első félidőnek. A 45 perc során alapvetően az FK játszott fölényben, ám gólt mégis a vendégek szereztek, Piacsek kiválóan eltalált szabadrúgása után. Ugyanakkor Czeigelsmidt Roland nem lehet maradéktalanul elégedett, miután a gólt szerző Farkas buta megmozdulása miatt a kistelekiek emberhátrányban kénytelenek lejátszani a második felvonást.
41'
Rendkívül sportszerűtlen megmozdulás után távozik a pályáról az iménti gólszerző, Farkas Ádám. Futballpályára nem illő megmozdulást bemutatva a hazai kispad elé szaladt gólöröme közben, és karját széttárva a földre köpött a partjelző, Csamangó Tamás szeme láttára. A bíró azonnal felmutatta a piros lapot.
41'
GÓÓÓL!!! Piacsek futott neki a labdának 7-8 méterről, istenes lökete kipattant Brunszvikról, Farkas pedig érkezett és a hálóba bombázott! 0-1!
40'
Farkas Ádám bukott át a későn érkező Boldizsár lábán, 25 méterről, középről lőhet szabadot a Kistelek.
33'
Kijönni látszik a szorításból a Kistelek, Bosánszki Mihály adott forintos labdát a támadó harmadban Lajosnak, aki egy visszacsellel előbb elküldte Némethet, utána azonban tizenegy méterről a kapu fölé bombázott.
31'
Bedobás utáni figurából Degovics adott be a bal szélen, az ötös hosszú sarkánál pedig Gyurkovics emelkedett ígéretesen a beérkező labdára, de a fejes nem sikerült fényesen, így nem alakult ki nagyobb veszély a helyzetből.
26'
Kiválóan élt együtt a játékkal Brunczvik, a hazai portásnak a leshatárról kilépő Farkas előtt kellett becsúszva mentenie egy lapos indításnál.
22'
Csuka és Farkas rúgott össze a hazai tizenhatos bal sarkánál, majd utóbbi hatalmasat üvöltve kapott lábához, és terült el a földön. A bíró szabadrúgást ítélt, amit Bitó Attila tekert ballal alaposan kapu fölé.
18'
Átlépték a felezőt a vendégek, de ebből azonnal jött az FK kontrája. Szalai lódult meg a bal szélen, az őt üldöző Bakonyi szorításában az ötös magasságáig robogott, majd kiszorított helyzetből a rövid alsót vette célba. A védő lábáról szögletre pattant a labda. A sarokrúgás után Szecska fejelt a rövidnél, a labda alig-alig tévesztette el a kapu hosszú oldalát.
15'
Komoly nyomás alatt a kék mezesek: Czeigersmidt mester tanítványai főként a védekezéssel vannak elfoglalva az utóbbi percekben. Előbb Gyurkovics húsz méteres lövését kellett blokkolni egy bekknek, majd Szalai beadásánál mentett nagyot fejjel Bosánszki Zsolt.
9'
Egy hosszan felívelt labda kis híján meglepte Szalkait, a kisteleki kapus lépéselőnyben volt a rárontó Heredeával szemben, de a labda furcsán pörögve lelassult a levegőben. A hálóőrnek így végül nagyot kellett nyújtóznia, hogy megelőzze a hazaiak szélsőjét.
6'
Próbálkoznak a szegediek, ezúttal Forró lőtt egy tolás után 16-ról, de lapos kísérlete éppen Szalkait találta meg.
3'
Kis híján vezet az FK: Csuka szöglete után Boldizsár előzte meg középütt védőjét, de homloka helyett halántékával találta el a labdát, amely így nem talált kaput.
1'
A vendégek indíthatták útjára a labdát.
18.55 Üdvözöljük olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból. A játékosok már felsorakoztak a játékvezetők mögé, pillanatokon belül kezdődik a találkozó. A hazaiak fehér mez, fekete nadrág, fehér sportszár összeállítást választottak a mai estére, míg a vendégek tiszta kékben érkeztek. Ami a külső tényezőket illeti, a beígért záporoknak, zivataroknak egyelőre nincs nyoma, ugyanakkor a délutáni eső után még mindig vizes kicsit a pálya talaja. Mindkét csapat némiképpen tartalékos összeállításban fut neki a mérkőzésnek, az FK-nál többen is bekerültek a keretbe a második együttesből, míg a kisteleki oldalon például Czeigersmidt Roland is a nevezettek között van. A mérkőzés Orosz Kornél sípjelére 19 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Nincs jó formában az ősszel még kiváló teljesítménnyel előrukkoló FK 1899 Szeged. Varga Martinék a téli szünet óta hat vereség és két döntetlen mellett mindössze egyetlen sikert tudnak felmutatni. A szerzett pontok tekintetében az utolsó előtti helyen szerénykedő Kistelek is jobban áll a szurkolók csapatánál tavasszal, és hogy ez így is maradjon, arról a Felső Tisza parti stadion villanyfényében tehetnek Czeigersmidt Roland tanítványai. Nem lesz persze könnyű dolguk, amit egyértelműen vetít előre, hogy a két gárda legutóbbi bajnokiját a diszkoszvetősök nyerték tavaly októberben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.