Sport

Labdarúgás: Papp-hármassal nyert Deszken a Mártély + FOTÓK

Labdarúgás: Papp-hármassal nyert Deszken a Mártély + FOTÓK

2014. május 31., szombat
Labdarúgás: Papp-hármassal nyert Deszken a Mártély + FOTÓK
deszk_martely_mj 14

Alaposan bekavart az érmekért, a feljutásért folyó harcba a Mártély, mely stílusos, szervezett játékkal nyerte a megye II. szombati rangadóját.

Deszk, 100 néző
2014. május 31., 17.00
Deszk SC
Rosmarin Zrt. Mártély
A meccs befejeződött.
játékvezető: Fejes István • asszisztens: Halász László, Szántó Armand László
0
-
3

Labdarúgó megyei II. osztály 28. forduló:

Deszk SC - Rosmarin Zrt. Mártély 0-3 (0-2).

Deszk, 100 néző, vezette: Fejes István (Halász László, Szántó Armand László).

Deszk:

Fazekas - Adamov S., Brczan, Durasovic, Bozsó (Dávid 46'), Hevesi, Kelemen Sz., Kovács-Hegedűs (Bányai 51'), Kelemen Cs., Katona (Sepsik 66'), Adamov F.

Vezetőedző:

Zeljko Pranjko.

Mártély:

Bódai - Szakál, Szabó A., Gáleg, Sági, Papp Z., Baranyi (Máté 89'), Soós, Hanga (Dudás 76'), Tódor (Daraki 73'), Szentirmai.

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Gólszerzők:

Papp Z. (11-esből 19', 39', 81')

Kiállítva:

Szakál A. (83')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
94'
Fejes István jó sokat hosszabbított, de végül Kelemen Csongor fölé szálló lövését követően harsant a hármas sípszó.
92'
Deszki tűzijáték a végén, eredménytelenül.
89'
Baranyi Krisztiánt Máté Viktor váltotta a látogatóknál.
87'
Deszki szabadrúgást figyelhettünk, túlkombinálták a kékek...
84'
Kelemen Szabolcs 16 méterről csúnyán fölé vágta a szabadrúgást.
83'
Szakál Attila szabálytalankodott a tizenhatos vonalánál deszki ellenfelével szemben, második sárgával elhagyja a pályát, tíz emberrel tehát a Mártély.
81'
GÓÓÓL 0-3! Eldőlt a mérkőzés! A deszkiek végezhettek el szabadrúgást 30 méterre a mártélyi kaputól, a hazai futballista belerúgta a közelében álló védőbe, a deszkiek leálltak, játékvezető viszont nem állította meg a játékot, hanem továbbot intett, Papp Zoltán indult, megkerülős csellel becsapott egy védőt, a kapus mellett is elhúzta, majd az üres kapuba gurított. Mesterhármas a mai napon, összességében pedig ez volt a tizenkilencedik bajnoki gólja.
77'
Újabb mártélyi meccslabda maradt kihasználatlanul: három piros mezes vezette a bogyót egy deszkire, aki menteni tudta a se nem lövés, se nem beadást...
76'
Hanga Csaba jött le, Dudás Bence állt be a mártélyiaknál. Ezt követően Sági Ákos vágta ki a játékszert több berobbanó deszki elől.
73'
Tódor Dánielt Daraki Zoltán váltotta a vendégeknél. Egyre idegesebbek a deszkiek, nyugodt csapatjátékkal őrzi előnyét a Mártély.
69'
Nyom a Deszk ebben a szakaszban. Brczan Nityifor szépíthetett volna, ám mintha ma semmi sem akarna összejönni a hazaiaknak, a közeli fejes fölé szállt.
66'
Sepsik István is pályára került a deszkieknél, Adamov Filip kimaradt lehetőségét követően ismét frissíteni próbál Zeljko Pranko vezetőedző. Katona Zsolt jött le.
65'
Hanga Csaba került ajtó-ablak helyzetbe, de mellé durrantott, odalett az első meccslabda. Odaát rögtön ezután Katona Zsolt készítette fel Adamov Filipnek, aki egyből tüzelt, hatalmas bravúrral hárított Bódai Imre.
61'
Mártélyi labdavesztés után Bányai Patrik laposan lőtt, alig tévesztette el a jobb alsó sarkot.
60'
Kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét gárda igyekszik támadásokat vezetni. Magabiztosan védekezik, majd rohamoz a Mártély, a Deszk pedig talán arra spekulál, hogy átadja a területet.
55'
Adamov Filip cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőhetett volna, társa, Katona Zsolt elvette tőle a lasztit, majd elpuskázta a lehetőséget. Kontrázhatott a Mártély, végigrobogtak a pályán a piros mezesek, az alapvonalig centerezést végül kivágták a deszki védők.
51'
Újabb hazai csere: Kovács-Hegedűs Zsoltot Bányai Patrik váltotta.
49'
Jön előre becsülettel a deszki alakulat. Adamov Filip jobbról túl mélyen tekert középre, a laszti a kapu mögé szállt, egyébként dicséret illeti a játékost, mert szépen került a védők mögé.
46'
Bozsó Martint Dávid Márk váltotta hazai oldalon a szünetben.
46'
A kétgólos előnyben játszó mártélyiak kezdték a második felvonást.
SZÜNET!
45+1'
Vége az első játékrésznek. Igencsak komoly hegyet kell megmásznia a deszki csapatnak, ha meg akarja fordítani ezt a mérkőzést a második félidőben.
45'
Monoton próbálkozások hazai részről, de mély gödörben a Deszk, melyet helyzetei kihagyása után két góllal büntetett a stílusosan futballozó Mártély.
40'
Egy deszki lesgól borzolta a kedélyeket.
39'
GÓÓÓL 0-2! Megduplázta előnyét a Mártély. Egy bal oldali beadást Papp Zoltán szép mozdulattal pörgetett a kapu közepébe.
35'
Papp Zoltán második gólját is megszerezhette volna. Egy védelmi megingást kihasználva elvette a labdát a deszkiektől, egyedül vezette Fazekas Bálintra, majd nem a legjobb megoldást választotta, kísérletét lábbal hárította a hazai kapus.
31'
Dolgoznak a deszkiek becsülettel, szeretnének még az első félidőben kiegyenlíteni. A vendégek most a biztonságra koncentrálnak, stabil védekezésből vezetnek egy-egy kontrát.
27'
Kovács-Hegedűs Zsolt pompás fejesét kotorta ki a léc alól a levegőben úszva Bódai Imre kapus, kezd magához térni a Deszk, átterelődött a játék a vendégek térfelére.
23'
Formás mártélyi támadásokat figyelhetünk, jól kombinálnak a vendégek fiatal játékosai, gyors, szép passzokkal jönnek előre. A deszkieket megtörte kicsit a váratlan gól, egyelőre keresik játékukat.
19'
GÓÓÓL 0-1! Papp Zoltán a kapu jobb oldalába vágta a tizenegyest. Fazekas Bálint jó irányba mozdult, de tehetetlen volt. A mártélyiak 23 éves mesterlövésze a tizenhetedik találatát érte el a bajnokságban.
18'
A túloldalon Hevesi Ákos koccantotta össze hátulról Tódor Dániel Márk bokáját, Fejes István játékvezető határozottan a büntetőpontra mutatott.
17'
Nem tudtak felszabadítani a mártélyiak, ziccerbe került Brczan Nityifor, bármit csinálhatott volna, nagyon csúnyán fölé emelt.
16'
A deszki Kelemen Csongor beadásából Gáleg Norbert 5 méterről bődületes erővel találta el saját kapuját, szöglet következhetett.
12'
Kelemen Szabolcs zörgette meg a mártélyi kapufát! A tizenhatos előterében adták el a bogyót a vendégek, Kelemen egyet tolt rajta, majd gyönyörűen csavart a hossz sarokra, a kapufa ezúttal megmentette a pirosakat.
8'
A vendégek előtt adódott az első nagy lehetőség. Hanga Csaba nagyszerűen tört előre a bal szárnyon, beadását Soós Zoltán nagy helyzetből pörgette mellé. Papp Zoltán igen aktív, erőszakos a mártélyiak részéről, a támadó többször megkavarta már a kékek védelmét.
4'
Hazai lábakon vándorol a labda. Kelemen Csongor tört előre a bal oldalon, ütközött egy mártélyi védővel, kirúgás lett a vége.
1'
A Deszk kezdte a mérkőzést mintegy hétperces csúszással.
16.55: Remekül előkészített pálya fogadja a csapatokat. Mindkét gárda szeretne feljutni a megye I-be, megkapták ehhez a licencet, de még a dobogóért is harcolniuk kell. A vendégek tiszta pirosban, a hazaiak világoskék felsőben, sötétkék nadrágban és sportszárban. Egy kecske legel a pálya szélén, az alapvonal közelében, ő is megtekinti a derbit. 16.45: Köszönjük olvasóinkat Deszkről, ahol hamarosan indul a megye II. 28. fordulójának rangadója a Mártély vendégszereplésével! Hűvös, barátságtalan az időjárás, annál forróbb hangulatúnak ígérkezik a derbi, ahol mindkét együttes sokat veszíthet, sokat nyerhet. A mérkőzés Fejes István sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Három fordulóval a zárás előtt a Mindszent 71 ponttal vezeti a megyei II. osztály tabelláját, és már feljutott a megye I-be. A második helyen a Deszk áll 55 ponttal, megelőzve az 52 pontos Üllést, az 51 pontos Tiszaszigetet, az 50 pontos Bordányt és a 48 ponttal rendelkező Mártélyt. Igazi hatpontos meccsre kerül sor Deszken, hiszen a hazaiaknak nyerniük kell, hogy tartsák a második pozíciót, mely nemcsak ezüstérmet, de megye I-es tagságot is ér, a vendégeknek pedig a dobogóra való kapaszkodáshoz jelenthet utolsó szalmaszálat a győzelem. A két fél őszi összecsapásán Hegyi Norbert 81. percben szerzett góljával 1-0-s mártélyi siker született, a masszív alakulatok találkozóján most is hasonlóan szoros csata várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.