Sport

Labdarúgás: fordítani tudott Csanyteleken a Tiszasziget + FOTÓK

Labdarúgás: fordítani tudott Csanyteleken a Tiszasziget + FOTÓK

2014. május 7., szerda
Labdarúgás: fordítani tudott Csanyteleken a Tiszasziget + FOTÓK
csanytelek_tiszasziget13_gs

Egyetlen megye II-es csapatként a Tiszasziget került a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjébe, miután diadalmaskodott Csanyteleken.

Csanytelek, 150 néző
2014. május 7., 17.00
Csanytelek SC
Tiszasziget SE
A meccs véget ért.
játékvezető: Szöllősi Ferenc • asszisztens: Török Tamás, Samu László
1
-
2

Labdarúgó SZEGEDma.hu CSMMK negyeddöntő:

Csanytelek SC - Tiszasziget SE 1-2 (1-0).

Csanytelek, 150 néző, vezette: Szöllősi Ferenc (Török Tamás, Samu László).

Csanytelek:

Palatinus - Faragó, Gémes, Bátki, Versegi (Gyöngyösi 75'), Papp, Borák, Kósa (Juhász K. 61'; Bürgés 82'), Paczuk (Potor 61'), Molnár, Czibolya. Vezetőedző: Keller Mihály.

Tiszasziget:

Csanádi - Kertész, Varga, Illés A., Kádár, Bódi, Juhász Á., Kató (Frank 60'), Juhász I. (Gárgyán 60'), Drágity, Fodor. Vezetőedző: Stetakovic Marinko.

Gólszerzők:

Czibolya Á. (35'), illetve Bódi T. (51'), Frank A. (79')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
94'
Lecsorogtak az utolsó percek is, utolsó eseményként egy tiszaszigeti szögletet figyelhettünk, amit követően Drágity lövését fogta Palatinus kapus. Elődöntőbe jutott a Tiszasziget, ahol egyedül képviseli a megye II. osztályát három megye I-es rivális társaságában.
89'
Próbálkoznak a csanytelekiek, ám nem túl hatékonyak a magas labdáik. Jól zár a szigeti védelem a tizenhatos előterében.
88'
Bódi Tamás rontott szögletre egy ziccert, nem volt elég határozott, odaértek a hazai védők, és sikerült blokkolniuk.
85'
Csanyteleki mezőnyfölény helyzet nélkül itt a hajrában. Megnyugodott a Tiszasziget, stabilan, biztosan védekezik, kontrákra apellál. A hazaiak ívelgetnek továbbra is, igyekeznek lefejelgetni a labdákat.
82'
A csere cseréje történt: Juhász Kornél megsérült, Bürgés váltotta hazai oldalon. Nagy erőkkel, de görcsösnek tűnő akarással jön előre a Csanytelek, jobbára ívelgetésekkel kísérleteznek.
79'
GÓÓÓL 1-2! Érvényesült a futball alaptörvénye, a kihagyott ziccert azonnal büntette az ellenfél. Jobbról érkezett a hosszúra a szigeti beadás, Frank Attila kísérte az akciót, és továbbította kapura a labdát, amit csak beljebb tudott már segíteni Palatinus.
78'
Czibolya egy az egyben lépett ki ismét, ez volt a hazai meccslabda, ám hosszan szöktette magát, a kirobbanó Csanádival egyszerre rúgott a labdába, ami oldalra perdült. Tisztáztak végül a védők.
75'
Újabb csanyteleki csere, Keller Mihály igyekszik frissíteni, Versegi le, Gyöngyösi Dániel be.
74'
Beleerősített a Tiszasziget! Frank Attila indításával Bódi lépett ki, 5 méterről ütemtelenül pöccintett a bal sarok felé, Palatinus azonban lábbal szögletre tudott hárítani. Ezután Fodor bombázott mellé távolról, majd Drágity került ajtó-ablak helyzetbe, de kivárt, Palatinus elütötte előle a lasztit.
70'
Fodor Máté durrantott mellé, nem sokkal kerülte el a jobb alsót a 24 méteres löket, amit Palatinus kísért, biztosított a csanyteleki portás. Most nincs benne a gól a meccsben... Ha nincs döntés a következő húsz percben, jön a büntetőpárbaj!
66'
Egyre komolyabb a küzdelem a győztes(?) találatért. 28 méterről, középről jutottak most szabadrúgáshoz a csanytelekiek. Szép ívben tekert a sorfal mellett Bátki Dániel, de könnyen védett druszája, Csanádi.
63'
Izgalmas, változatos a játék, enyhe fölényben a szigetiek.
62'
Kettős cserék! A vendégeknél Gárgyán és Frank lépett pályára Juhász I. és Kató helyett. Hazai részről Potor és Juhász Kornél érkezett Kósa és Paczuk helyett.
58'
A csanyteleki gólszerző, Czibolya egy az egyben vihette kapura a bogyót, spárgázva mentett a vendégek portása, Csanádi, ez szép jelenet volt, komoly esélyt szalasztottak el a Keller-legények.
57'
Molnár István kapáslövése pattant meg egy szigeti védőn, így lett veszélyes, de résen volt Csanádi, hárítani tudott. Nyíltan futballozik mindkét gárda, sok a lövőhelyzet mindkét kapu előtt.
54'
Bódi verekedte át magát a teljes csanyteleki védelmen, a lövés előtti pillanatban Palatinus elpöccintette előle a lasztit. Hazai részről Kósa Dániel húzogatott a jobb szárnyon, volt is ebben fantázia, a vége azonban nem sikerült, a befelé ívelést könnyen szedte le Csanádi Dániel kapus.
51'
GÓÓÓL 1-1! És itt az egyenlítés! Drágity Dusán lövése lepattant a sorfalról, a lecsorgót Bódi Tamás estében emelte közelről - éppen elérve a lasztit - Palatinus fölött a hazai kapu bal oldalába.
50'
Bódi Tamásnak volt egy szép elfutása, de kivárt, és elpuskázta a lehetőséget. Ezután is támadásban maradtak a vendégek. 26 méterről, balról jutottak szabadrúgáshoz. Drágity Dusán a labda mögött.
46'
A Csanytelek kezdte a második felvonást. Csere nem történt a szünetben.
SZÜNET!
45'
Borák Jenő ívelt a vendégek kapuja elé, kifejelték a szigetiek. Meg kell jegyeznünk, roppant nagy az iram, és szerencsére támadófocit játszik mindkét fél. A különbséget eddig a helyzetkihasználás jelenti.
44'
Juhász Imre ismét remekül tört az alapvonalig, majd ott túl sokat cselezgetett, beadását kivágták a visszaérő csanyteleki védők.
40'
Távoli tiszaszigeti felívelést húzott le jó érzékkel Palatinus Csaba, majd kirúgása nem sikerült ilyen jól, a nézők között landolt.
38'
Veszélyes csanyteleki szabadrúgás ívelődött be az alapvonal közeléből, a vendégek kapusa a végállomás.
35'
GÓÓÓL 1-0! Czibolya Árpád révén vezetést szereztek a hazaiak. Egy jobb oldali beadást 5 méterről pofozott a hálóba a csanytelekiek támadója.
32'
Csanyteleki szabadrúgás jobbról, az oldalvonal mellől: Molnár ívelte be, röviden szabadítottak fel a védők, Molnár ismételhetett, két méterrel zúdított a kapu fölé.
28'
Sérülés miatt állt a játék. A hazaiak részéről Molnár István maradt lenn, miután egy csúnya rúgást kapott. Egyébiránt nem volt még lap a meccsen, ettől a jelenettől eltekintve sportszerű a derbi.
24'
A csanyteleki védők mögé belöbbölt labdára Juhász Imre mozdult jól, sokadszor került helyzetbe, de lövése a kapu közepe felé tartott, így Palatinusnak nem okozott gondot a 15 méteres próbálkozás hárítása.
20'
Juhász Ádám és Juhász Imre játszott össze a hazai tizenhatoson belül, 14 méterről, tiszta helyzetből végül Ádám lőtt, a bal kapufa mellé mintegy másfél méterrel. Az igazsághoz tartozik, hogy több szigeti is várta a labdát, de a passz ezúttal nem érkezett
16'
A mezőnybe tevődött át a küzdelem az első negyedóra végére. Az esélyek abszolút kiegyenlítettek, nüanszokon múlhat majd a továbbjutás.
12'
Fodor Máté trükközgetett a hazai büntetőterületen belül, célba is vette a ketrecet, Palatinus a helyén volt.
11'
Helyzetekkel teli időszakot élünk! 24 méterről jutott szabadrúgáshoz a Tiszasziget, középről, Drágity Dusán a kapu bal oldalát vette célba, a rutinos Palatinus Csaba másodjára fogta az erős löketet. Rögtön ezután Kósa Dániel kapott nagyszerű indítást, senkitől sem zavartatva tört be a tizenhatoson belülre, lövése Csanádi Dániel kezeiben akadt el.
8'
Egy rossz lesre állítás után Czibolya Árpád kerülhetett volna helyzetbe, de a szél becsapta, a vendégek védői végül szögletre mentettek. A sarokrúgásból Paczuk Pálhoz került a játékszer, aki 16 méterről nem sokkal csavart a szigeti jobb felső mellé-fölé.
4'
Intenzív tiszaszigeti támadások az első percekben. Először Juhász Ádám lőhetett, levágódott a kísérlet, majd Juhász Imre addig várt, míg odalett a lövőhelyzete. Fodor Máté aktívan igyekszik zavart kelteni a jobb oldalon.
1'
Megkezdődött a találkozó. A vendégek hozták játékba a labdát.
16.40: Üdvözöljük olvasóinkat Csanytelekről! Piros felsőben, nadrágban fekete sportszárban a hazaiak, míg a vendégek tiszta világoskékben a mérkőzésen. Enyhe szél fúj, de kellemes az időjárás, ideális labdarúgóidő fogadja a feleket a negyeddöntőn. A meccs kérdése, melyik megye II-es gárda jut a legjobb négybe a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában. Mindkét együttes hatalmas csatára számít. Csanyteleken egyébként TAO-s forrásból több edzőpálya, homokfocipálya építése és öltözőfelújítás, valamint öntözőrendszer-korszerűsítés várható a közeljövőben, ezekről is majd beszámolunk! Az élő közvetítés és az összecsapás 17 órakor kezdődik Szöllősi Ferenc sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A Tiszasziget az első fordulóban Drágity Dusán góljával 1-0-ra verte a megye I-es Nagymágocsot, majd ugyancsak odahaza 5-2-vel ment tovább a megye II-es Zsombó ellen (gólok: Illés Tibor, Duba Tamás, Csőke Márton, Bódi Tamás, Drágity Dusán), a nyolcaddöntőben pedig 4-2-re nyert a megye III-as Balotaszállás vendégeként (gólok: Bódi Tamás, Juhász Ádám, Juhász Imre, Duba Tamás). Ami a hazai Csanyteleket illeti, ők a rajton 8-1-re nyertek a megye III-as Öttömös ellen idegenben (gólok: Potor Róbert 5, Fülöp István, Forgó Tamás, Kósa Dániel), majd 6-2-re diadalmaskodtak az ugyancsak megye III-as Baks otthonában (gólok: Faragó Kornél, Paczuk Pál 2-2, Laza Bence, Juhász Kornél), a nyolcaddöntőben pedig meglepetésre idegenben ütötték ki esélyesebb "osztálytársukat", a Székkutast, az 5-4-es sikerhez Paczuk Pál és Forgó Tamás 2-2, Gyöngyösi Dániel egy találattal járult hozzá. A megyei II. osztályban 24. fordulót követően a Csanytelek a tizennegyedik, a Tiszasziget a negyedik helyen áll. A két együttes kétszer találkozott már ebben a szezonban: Tiszaszigeten 4-0-s hazai siker született (gólok: Csőke Márton, Kiss Árpád, Fodor Máté, Kató Tamás), Csanyteleken pedig nemrégiben 2-2-re végeztek (gólok: Deák Andor, Czibolya Árpád, illetve Juhász Imre, Fodor Máté). Ebből is kitűnik, izgalmas kilencven perc elé nézünk, Keller Mihály a megye II-es bennmaradásért küzdő csapata meglepetésre készül Stetakovic Marinko legényei ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.