Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: fordítani tudott Csanyteleken a Tiszasziget + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

csanytelek_tiszasziget13_gs

Egyetlen megye II-es csapatként a Tiszasziget került a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjébe, miután diadalmaskodott Csanyteleken.

Csanytelek, 150 néző
2014. május 7., 17.00
Csanytelek SC
Tiszasziget SE
A meccs véget ért.

játékvezető: Szöllősi Ferenc • asszisztens: Török Tamás, Samu László
1
2

Labdarúgó SZEGEDma.hu CSMMK negyeddöntő:

Csanytelek SC – Tiszasziget SE 1-2 (1-0). Csanytelek, 150 néző, vezette: Szöllősi Ferenc (Török Tamás, Samu László).
Csanytelek: Palatinus – Faragó, Gémes, Bátki, Versegi (Gyöngyösi 75′), Papp, Borák, Kósa (Juhász K. 61′; Bürgés 82′), Paczuk (Potor 61′), Molnár, Czibolya. Vezetőedző: Keller Mihály.
Tiszasziget: Csanádi – Kertész, Varga, Illés A., Kádár, Bódi, Juhász Á., Kató (Frank 60′), Juhász I. (Gárgyán 60′), Drágity, Fodor. Vezetőedző: Stetakovic Marinko.
Gólszerzők: Czibolya Á. (35′), illetve Bódi T. (51′), Frank A. (79′)

Online közvetítésünk:

VÉGE!

94′
Lecsorogtak az utolsó percek is, utolsó eseményként egy tiszaszigeti szögletet figyelhettünk, amit követően Drágity lövését fogta Palatinus kapus. Elődöntőbe jutott a Tiszasziget, ahol egyedül képviseli a megye II. osztályát három megye I-es rivális társaságában.
89′
Próbálkoznak a csanytelekiek, ám nem túl hatékonyak a magas labdáik. Jól zár a szigeti védelem a tizenhatos előterében.
88′
Bódi Tamás rontott szögletre egy ziccert, nem volt elég határozott, odaértek a hazai védők, és sikerült blokkolniuk.
85′
Csanyteleki mezőnyfölény helyzet nélkül itt a hajrában. Megnyugodott a Tiszasziget, stabilan, biztosan védekezik, kontrákra apellál. A hazaiak ívelgetnek továbbra is, igyekeznek lefejelgetni a labdákat.
82′
A csere cseréje történt: Juhász Kornél megsérült, Bürgés váltotta hazai oldalon. Nagy erőkkel, de görcsösnek tűnő akarással jön előre a Csanytelek, jobbára ívelgetésekkel kísérleteznek.
79′
GÓÓÓL 1-2! Érvényesült a futball alaptörvénye, a kihagyott ziccert azonnal büntette az ellenfél. Jobbról érkezett a hosszúra a szigeti beadás, Frank Attila kísérte az akciót, és továbbította kapura a labdát, amit csak beljebb tudott már segíteni Palatinus.
78′
Czibolya egy az egyben lépett ki ismét, ez volt a hazai meccslabda, ám hosszan szöktette magát, a kirobbanó Csanádival egyszerre rúgott a labdába, ami oldalra perdült. Tisztáztak végül a védők.
75′
Újabb csanyteleki csere, Keller Mihály igyekszik frissíteni, Versegi le, Gyöngyösi Dániel be.
74′
Beleerősített a Tiszasziget! Frank Attila indításával Bódi lépett ki, 5 méterről ütemtelenül pöccintett a bal sarok felé, Palatinus azonban lábbal szögletre tudott hárítani. Ezután Fodor bombázott mellé távolról, majd Drágity került ajtó-ablak helyzetbe, de kivárt, Palatinus elütötte előle a lasztit.
70′
Fodor Máté durrantott mellé, nem sokkal kerülte el a jobb alsót a 24 méteres löket, amit Palatinus kísért, biztosított a csanyteleki portás. Most nincs benne a gól a meccsben… Ha nincs döntés a következő húsz percben, jön a büntetőpárbaj!
66′
Egyre komolyabb a küzdelem a győztes(?) találatért. 28 méterről, középről jutottak most szabadrúgáshoz a csanytelekiek. Szép ívben tekert a sorfal mellett Bátki Dániel, de könnyen védett druszája, Csanádi.
63′
Izgalmas, változatos a játék, enyhe fölényben a szigetiek.
62′
Kettős cserék! A vendégeknél Gárgyán és Frank lépett pályára Juhász I. és Kató helyett. Hazai részről Potor és Juhász Kornél érkezett Kósa és Paczuk helyett.
58′
A csanyteleki gólszerző, Czibolya egy az egyben vihette kapura a bogyót, spárgázva mentett a vendégek portása, Csanádi, ez szép jelenet volt, komoly esélyt szalasztottak el a Keller-legények.
57′
Molnár István kapáslövése pattant meg egy szigeti védőn, így lett veszélyes, de résen volt Csanádi, hárítani tudott. Nyíltan futballozik mindkét gárda, sok a lövőhelyzet mindkét kapu előtt.
54′
Bódi verekedte át magát a teljes csanyteleki védelmen, a lövés előtti pillanatban Palatinus elpöccintette előle a lasztit. Hazai részről Kósa Dániel húzogatott a jobb szárnyon, volt is ebben fantázia, a vége azonban nem sikerült, a befelé ívelést könnyen szedte le Csanádi Dániel kapus.
51′
GÓÓÓL 1-1! És itt az egyenlítés! Drágity Dusán lövése lepattant a sorfalról, a lecsorgót Bódi Tamás estében emelte közelről – éppen elérve a lasztit – Palatinus fölött a hazai kapu bal oldalába.
50′
Bódi Tamásnak volt egy szép elfutása, de kivárt, és elpuskázta a lehetőséget. Ezután is támadásban maradtak a vendégek. 26 méterről, balról jutottak szabadrúgáshoz. Drágity Dusán a labda mögött.
46′
A Csanytelek kezdte a második felvonást. Csere nem történt a szünetben.

SZÜNET!

45′
Borák Jenő ívelt a vendégek kapuja elé, kifejelték a szigetiek. Meg kell jegyeznünk, roppant nagy az iram, és szerencsére támadófocit játszik mindkét fél. A különbséget eddig a helyzetkihasználás jelenti.
44′
Juhász Imre ismét remekül tört az alapvonalig, majd ott túl sokat cselezgetett, beadását kivágták a visszaérő csanyteleki védők.
40′
Távoli tiszaszigeti felívelést húzott le jó érzékkel Palatinus Csaba, majd kirúgása nem sikerült ilyen jól, a nézők között landolt.
38′
Veszélyes csanyteleki szabadrúgás ívelődött be az alapvonal közeléből, a vendégek kapusa a végállomás.
35′
GÓÓÓL 1-0! Czibolya Árpád révén vezetést szereztek a hazaiak. Egy jobb oldali beadást 5 méterről pofozott a hálóba a csanytelekiek támadója.
32′
Csanyteleki szabadrúgás jobbról, az oldalvonal mellől: Molnár ívelte be, röviden szabadítottak fel a védők, Molnár ismételhetett, két méterrel zúdított a kapu fölé.
28′
Sérülés miatt állt a játék. A hazaiak részéről Molnár István maradt lenn, miután egy csúnya rúgást kapott. Egyébiránt nem volt még lap a meccsen, ettől a jelenettől eltekintve sportszerű a derbi.
24′
A csanyteleki védők mögé belöbbölt labdára Juhász Imre mozdult jól, sokadszor került helyzetbe, de lövése a kapu közepe felé tartott, így Palatinusnak nem okozott gondot a 15 méteres próbálkozás hárítása.
20′
Juhász Ádám és Juhász Imre játszott össze a hazai tizenhatoson belül, 14 méterről, tiszta helyzetből végül Ádám lőtt, a bal kapufa mellé mintegy másfél méterrel. Az igazsághoz tartozik, hogy több szigeti is várta a labdát, de a passz ezúttal nem érkezett
16′
A mezőnybe tevődött át a küzdelem az első negyedóra végére. Az esélyek abszolút kiegyenlítettek, nüanszokon múlhat majd a továbbjutás.
12′
Fodor Máté trükközgetett a hazai büntetőterületen belül, célba is vette a ketrecet, Palatinus a helyén volt.
11′
Helyzetekkel teli időszakot élünk! 24 méterről jutott szabadrúgáshoz a Tiszasziget, középről, Drágity Dusán a kapu bal oldalát vette célba, a rutinos Palatinus Csaba másodjára fogta az erős löketet. Rögtön ezután Kósa Dániel kapott nagyszerű indítást, senkitől sem zavartatva tört be a tizenhatoson belülre, lövése Csanádi Dániel kezeiben akadt el.
8′
Egy rossz lesre állítás után Czibolya Árpád kerülhetett volna helyzetbe, de a szél becsapta, a vendégek védői végül szögletre mentettek. A sarokrúgásból Paczuk Pálhoz került a játékszer, aki 16 méterről nem sokkal csavart a szigeti jobb felső mellé-fölé.
4′
Intenzív tiszaszigeti támadások az első percekben. Először Juhász Ádám lőhetett, levágódott a kísérlet, majd Juhász Imre addig várt, míg odalett a lövőhelyzete. Fodor Máté aktívan igyekszik zavart kelteni a jobb oldalon.
1′
Megkezdődött a találkozó. A vendégek hozták játékba a labdát.

16.40: Üdvözöljük olvasóinkat Csanytelekről! Piros felsőben, nadrágban fekete sportszárban a hazaiak, míg a vendégek tiszta világoskékben a mérkőzésen. Enyhe szél fúj, de kellemes az időjárás, ideális labdarúgóidő fogadja a feleket a negyeddöntőn. A meccs kérdése, melyik megye II-es gárda jut a legjobb négybe a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában. Mindkét együttes hatalmas csatára számít. Csanyteleken egyébként TAO-s forrásból több edzőpálya, homokfocipálya építése és öltözőfelújítás, valamint öntözőrendszer-korszerűsítés várható a közeljövőben, ezekről is majd beszámolunk!

Az élő közvetítés és az összecsapás 17 órakor kezdődik Szöllősi Ferenc sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A Tiszasziget az első fordulóban Drágity Dusán góljával 1-0-ra verte a megye I-es Nagymágocsot, majd ugyancsak odahaza 5-2-vel ment tovább a megye II-es Zsombó ellen (gólok: Illés Tibor, Duba Tamás, Csőke Márton, Bódi Tamás, Drágity Dusán), a nyolcaddöntőben pedig 4-2-re nyert a megye III-as Balotaszállás vendégeként (gólok: Bódi Tamás, Juhász Ádám, Juhász Imre, Duba Tamás). Ami a hazai Csanyteleket illeti, ők a rajton 8-1-re nyertek a megye III-as Öttömös ellen idegenben (gólok: Potor Róbert 5, Fülöp István, Forgó Tamás, Kósa Dániel), majd 6-2-re diadalmaskodtak az ugyancsak megye III-as Baks otthonában (gólok: Faragó Kornél, Paczuk Pál 2-2, Laza Bence, Juhász Kornél), a nyolcaddöntőben pedig meglepetésre idegenben ütötték ki esélyesebb “osztálytársukat”, a Székkutast, az 5-4-es sikerhez Paczuk Pál és Forgó Tamás 2-2, Gyöngyösi Dániel egy találattal járult hozzá.

A megyei II. osztályban 24. fordulót követően a Csanytelek a tizennegyedik, a Tiszasziget a negyedik helyen áll. A két együttes kétszer találkozott már ebben a szezonban: Tiszaszigeten 4-0-s hazai siker született (gólok: Csőke Márton, Kiss Árpád, Fodor Máté, Kató Tamás), Csanyteleken pedig nemrégiben 2-2-re végeztek (gólok: Deák Andor, Czibolya Árpád, illetve Juhász Imre, Fodor Máté). Ebből is kitűnik, izgalmas kilencven perc elé nézünk, Keller Mihály a megye II-es bennmaradásért küzdő csapata meglepetésre készül Stetakovic Marinko legényei ellen.

Közélet

Minimális különbséggel nyert a Veszprém a csúcsrangadón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged csak a vereségért lehet szomorú, az utóbbi évek legjobb veszprémi rangadóján.

Tovább olvasom

Sport

Katonai pályára lépett a világbajnok szegedi kajakos

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Birkás Balázs a Magyar Honvédség önkéntes területi tartalékosának jelentkezett.

Tovább olvasom

Sport

Jégkalandra várják a szegedieket a műjégpályán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

December 15-én, vasárnap.

Tovább olvasom

Aktuál