Sport

Labdarúgás: nem izzadt meg az FK elleni sikerrel az Algyő + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: nem izzadt meg az FK elleni sikerrel az Algyő + FOTÓK, VIDEÓ

2014. május 24., szombat
Labdarúgás: nem izzadt meg az FK elleni sikerrel az Algyő + FOTÓK, VIDEÓ
algyo_fk_mj _DSC9739

Végig magabiztosabb játékot nyújtva, három góllal verte az Algyő a vendég FK 1899 Szeged csapatát a megyei I. osztály 28. fordulójában.

Nagyon fokozatban kezdték a mérkőzést riválisuknál az algyőiek, a

Kohajda

,

Podonyi

,

Bogdán

trió egyre-másra bolondította meg a kék-feketék bekkjeit. Ettől függetlenül az első 20 perc legnagyobb gólszerzési lehetősége az FK előtt maradt ki, amikor

Imre

tekert kiváló rúgótechnikáról tanúbizonyságot téve a kapufára egy szabadrúgást. Ugyanakkor játékban egyértelmű fölényt alakítottak ki

Takács

mester tanítványai, ami a 24. minutumban érett góllá. Ekkor a nagyszerű napot kifogó Kohajda keresztpasszával Podonyi előzte meg egyszerre védőjét és a kapujából kirobbanó

Brunczvikot

, majd ügyesen tekert 14 méterről a hálóba. (1-0) A gól után fokozatosan javult a vendégek teljesítménye, nagyobb helyzetig azonban már jutottak a szünet előtt. Azt követően ráadásul ismét Podonyiék nőttek ellenfelük fölé, és már a 49. percben megduplázták előnyüket. Ekkor újfent Kohajda adott be tökéletesen, a rövidre mozgó védők felett átívelve Bogdánt találta meg a hosszún, aki egy átvétel után védhetetlenül gurított a jobb alsóba Brunczvik kapus mellett. (2-0) Tíz minutummal később Kohajda tette fel produktumára a koronát, miután

Boldizsárral

nagyot harcolva eljutott a beadásig, amire

Mohácsi

robbant be középen senkitől sem zavartatva. (3-0) Ezzel a lényegi kérdések tulajdonképpen eldőltek, hiába állt be a diszkoszvetősök együttesébe

Dóra

és

Varga

is, az eredmény már nem változott. Győzelmével az Algyő leszakította magáról ellenfelét, egyszersmind szerdáig megelőzte a forduló előtt még a hatodik helyen álló, ezúttal a Sándorfalvát fogadó Csanádpalotát.

Algyő, 200 néző
2014. május 24., 17.00
Algyő SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Antal Péter • asszisztens: Bárth Gábor, Géró István
3
-
0

Labdarúgó megyei I. osztály 28. forduló:

Algyő SK - FK 1899 Szeged 3-0 (1-0)

Algyő, 200 néző. Vezette: Antal Péter (Bárth Gábor, Géró István).

Algyő:

Szűcs M. - Sebők (Koza 79'), Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Bogdán (Farkas 69'), Gyimesi (Hegedűs 69'), Podonyi, Mohácsi (Hadár 74'), Kohajda.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Németh (Boldizsár - a szünetben), Szecska, Turján, Degovics, Heredea, Forró, Imre (Csuka 50'), Lajkó (Varga 61'), Szőcs (Gyurkovics 23'), Péter-Szabó (Dóra 61').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Góllövők:

Podonyi (24'), Bogdán (49'), Mohácsi (59').

Sárga lap:

Sebők (37'), Kohajda (51'), ill. Boldizsár (57'). Takács Zoltán:

"Azt gondolom, végig a mi akaratunk érvényesült, attól függetlenül, hogy a nagy meleg miatt néhány játékosom visszafogottabban teljesített ma. Ugyanakkor az FK-nak helyzete sem nagyon volt, míg mi a három gólon túl is számos ziccert alakítottunk ki. Mindent összevetve, magabiztosan nyertünk."

Hüvös Gábor:

"Érezhető az a hangulat a csapatnál, hogy várjuk már a szezon végét. Valami szétcsúszott, valami nem működik. Ez a mai meccs is hűen tükrözte az egész tavaszunkat. Egy egyértelműen jobb ellenfél ilyen arányban is megérdemelten nyert ellenünk. Rendezni kell a sorainkat, ez a szép a futballban, hogy mindig újrakezdődik minden. Mindemellett, ha a bajnokság elején valaki azt mondta volna nekem, hogy ebben a mezőnyben stabil középcsapat leszünk, akkor aligha hittem volna el. Így utólag viszont, látva a tavaszi teljesítményünket, komoly hiányérzetem van. Ettől függetlenül a kezdeti célkitűzésünket, azaz hogy sikeres kiharcoljuk a bennmaradást ebben a megerősödött bajnokságban, úgy gondolom, toronymagasan túltejesítettük. Persze, nem védeni szeretném ezzel a mundért, ez a szezon egyszerűen most így sikerült."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Nincs hosszabbítás, vége a mérkőzésnek. Magabiztos győzelmet aratott a végig jobban játszó Algyő.
88'
Dóra villant - a rutinos csatár gyönyörűen pörgette el a labdát Szélpál mellett, majd adott a robogó Csuka elé, de a társat megelőzte a kifutó Szűcs kapus.
84'
Hegedűs és Turján futott versenyt a labdáért Farkas indításánál, a spori szerint végül a védő rúgta ki a labdát - centikkel a kapufa mellett.
82'
Takácsot kell ápolni, miután ütközött Hadár lefejelt labdájánál Brunczvikkal.
79'
Sebők is elhagyta a mérkőzést, Koza folytathatja így.
algyo_fk_mj-_DSC9823
78'
Csuka maradt lent egy ütközésnél, ápolni kell a szegedi középpályást. Szerencsére a víz ezúttal is hatott.
74'
Itt a következő csere, Mohácsi helyét Hadár vette át.
72'
Nyomasztó az Algyő fölénye labdabirtoklásban, továbbra is a fehér mezesek uralják a játékot.
69'
Kettős cserét eszközöl Takács mester: Hegedűs és Farkas állt be, Bogdán és Gyimesi ment le.
66'
Brillíroznak a hazaiak! Az eddig defenzíven futballozó Daróczi is egyre többször lép fel a támadásokkal, de Kohajda az imént már rabonával próbált beadni...
62'
Mi maradt ki?! Csuka szögleténél Forró érkezett a rövidre, sarokkal tette kapura a labdát, de pár centit tévedett.
algyo_fk_mj-_DSC9744
61'
Nincs már mit őriznie az FK-nak, tudja ezt Hüvös Gábor is. Dóra Jánost és Varga Martint is beveti, Péter-Szabó és Lajkó ment le.
59'
GÓÓL!!! Mohácsi forintos indításával Kohajda indult meg balon. Bár Boldizsár szerelte az algyőit, a szélső mégsem hagyta annyiban a dolgot. Visszaszerezte a játékszert, beadására pedig Mohácsi érkezett kiváló ütemben középen. 3-0!
57'
Újabb sárga: Boldizsár nyújtotta ki Mohácsi mezét taktikailag a félpályánál.
56'
Brunczvik! Kohajda 16 méteres löketét hárította a kapus.
51'
Kohajda esett el Turján mellett a tizenhatos vonala előtt, végül előbbi játékos kapott lapot - színészkedésért.
50'
Újabb csere a vendégeknél, Csuka váltotta Imrét.
49'
GÓÓÓL!!! Kohajda ment a balon, beadásánál minden védő a rövidre mozgó Podonyi, Mohácsi duót követte, így Bogdán üresen vehette át a labdát a hosszún, majd bőven volt még ideje bezúdítani azt ballal a jobb alsóba. 2-0!
46'
Németh maradt az öltözőben, Boldizsár helyette a pályán.
46'
Folytatódik a találkozó, egyet cseréltek a szünetben a vendégek.
SZÜNET
45'
Felharsant a bíró hármas sípszava, vége a félidőnek. Jobban kezdtek Takács Zoltán tanítványai, akik Podonyi révén a vezetést is megszerezték. A szegediek ugyanakkor sokat javultak a folytatásban, a játékrész végén egyértelműen irányítottak a meccset. Kiegyenlítettek nagyjából tehát az erőviszonyok, izgalmas második felvonásra van kilátás.
43'
Egy algyői kontrát szegedi ellenkontra követett: Turján dobta ki a labdát Lajkónak a bal oldalra, onnan a szélső a középen meginduló Gyurkovicsot választotta, a csatár 21-22 méteres, lapos lövését azonban Szűcs Marcell gond nélkül fogta.
40'
Péter-Szabó és Gyurkovics összjátéka után előbbi ment volna ziccerben kapura, de a társtól visszakapott labda túl hosszúnak bizonyult. Az utóbbi percekben mindenesetre érezhetően magasabb fokozatba kapcsoltak a diszkoszvetősök.
37'
Ígéret szép szó... Sebők rántotta le egy sárga kártyáért a meginduló Lajkót.
35'
Nem semmi tűzijátékot úszott meg az FK! Kohajda adott be balról, az érkező Bogdán elől pedig Németh mentett nagyot, a rövid felszabadítás viszont Mohácsit találta meg a tizenhatos vonalánál középen. Brunczviknak kellett nagyot sprintelnie, hogy megfelelően tudja zárni a szöget a támadó lövésénél.
algyo_fk_mj-_DSC9841
29'
Reklamálnak az algyőiek, miután a bíró nem fújt le egy Takáccsal szemben történt faultot a félpályánál, az eset folytatásaként azonban szabadrúgást ítélt a Péter-Szabót elkaszáló Gyimesi megmozdulásánál. Történt mindez a tizenhatos előterében, Imre szabadrúgása ugyanakkor csak a sorfalig jutott ezúttal.
28'
Továbbra is támadásban a vendéglátók, ezúttal Kohajda ugrott ki a szélen Bogdán passzával, beadása azonban nem jutott át Turjánon.
24'
GÓÓÓL!!! Kohajda keresztpasszával Podonyi lépett ki a védők közül, majd a kiérkező kapus mellett is elpöccintette a labdát, így vezet az Algyő! 1-0!
23'
Elégedetlen lehet csapata játékával Hüvös mester, hiszen máris cserére szánta el magát: Szőcs helyét Gyurkovics vette át.
22'
Sebők lerántotta a meginduló Lajkót a balon, szólt is egyből a síp, sőt, Antal bíró figyelmeztette a hátvédet: a következő hasonló már lapot ér majd.
19'
Imre! Sebők faultolta Lajkót a fehér mezesek tizenhatosának jobb sarka közelében. A szabadrúgás mögé Imre Zoltán állt, aki ballal a sorfal külső széle mellett csavart kapura, végül a kapufának kellett kisegítenie a késve elinduló Szűcs Marcellt.
19'
Nehezen állják a hazai rohamokat a vendégek, legutóbb Kohajda lépett ki Podonyi indításával, élesen beadott labdájáról Brunczvik is lekésett középen, Degovicsnak kellett mentenie a berobbanó algyőiek elől.
algyo_fk_mj-_DSC9800
16'
Szép lövés! Bogdán készített le a tizenhatos sarkánál érkező Podonyi elé, aki irdatlan erővel vette célba a rövid felsőt. Brunczviknak nagyot kellet nyújtóznia, hogy szögletre tudja tolni a löketet.
13'
Degovics eladott labdájával indult az Algyő gyors támadása, amelynek végén Kohajda már csak Brunczvikkal állt szemben az ötös sarkánál, de Németh méterekről bevetődve blokkolta a szélső közeli bombáját.
11'
Szőcs ugratta volna ki szép bokamozdulattal Péter-Szabót a túloldalon, Pénzváltó azonban becsúszva hatalmasat mentett a szegedi támadó elől.
9'
Felhördült hirtelen a publikum, miután Kohajda belőtt labdája elsőre kipattant Brunczvik Dániel kezéből, de a hálóőr még időben rávetődött a labdára, mielőtt Bogdán lecsaphatott volna rá.
6'
Máris itt az első helyzet: Bogdán került ziccerbe Podonyi levágódott lövése okán, de Brunczvik bravúrral hárította a közeli kísérletet.
4'
Megjön az FK-ultrák hangja, a szurkolók drapériáikkal idegenbe is elkísérték a csapatot. Szép számú közönség gyűlt egyébként is össze a pálya szélén, a hangulat garantáltnak tűnik.
1'
Az Algyő indíthatta útjára a labdát.
16.55 Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk. A csapatok felsorakoztak a játékvezetők mögé: a hazaiak fehér felső, sötétkék nadrág, míg a vendégek kék-fekete dressz és fekete nadrág összeállítást választottak a mai napon. Szegedi oldalon nem került a kezdőbe klasszikus ék, mindez azt sugallja, Hüvös Gábor tanítványai kontrákra rendezkednek majd be. A mérkőzés Antal Péter sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.