Közélet

Külföldi büntető és közigazgatási bírók látogatása a Szegedi Ítélőtáblán

Külföldi büntető és közigazgatási bírók látogatása  a Szegedi Ítélőtáblán

2014. május 15., csütörtök
Külföldi büntető és közigazgatási bírók látogatása  a Szegedi Ítélőtáblán
kozigbirok2

Négy francia, egy-egy spanyol és olasz büntető, illetve közigazgatási ügyszakos bíró tett látogatást a Szegedi Ítélőtáblán május 15-én az „EJTN Short Exchange Programme 2014” elnevezésű rendezvény keretében.

A vendégeket

Hámori Attila

, az ítélőtábla elnökhelyettese és

Ződi Zita

bírósági titkár fogadta. A külföldi bírák mintegy két hetes magyarországi programjuk zárásaként érkeztek a bíróságra, ahol polgári és büntető tárgyalásokba tekinthettek bele, és - az eljárások zavarása nélkül – kérdéseket tehettek fel. Az épület és a benne folyó ítélkezési tevékenység bemutatását követően a kollégáknak

Katona Tibor

büntető bíró, a magyar Európai Jogi Szaktanácsadók Szervezetének Koordinátor helyettese tartott számos fontos kérdésre kiterjedő előadást a magyar és az európai büntetőjog kapcsolatáról, különös tekintettel hazánk uniós csatlakozásának tízéves évfordulójára. Ezt követően dr. Ződi Zita ismertette a számok tükrében az ítélőtáblán folyó munkát, és a bírák ítélkezéshez kapcsolódó sokrétű szakmai tevékenységét. A látogatás tartalmas és információ-gazdag eszmecserével zárult. A hónap végén másik francia delegáció is Szegedre látogat, a bresti és az épinali bírósági vezetők fogadásának előkészítése már megkezdődött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.