Közélet

Közel 366 milliós fejlesztés a Lipóti Pékségnél

Közel 366 milliós fejlesztés a Lipóti Pékségnél

2014. május 13., kedd
Közel 366 milliós fejlesztés a Lipóti Pékségnél
lipoti_pekseg07_gs

Közel 366 millió forintból komplex élelmiszeripari technológia- és termékfejlesztést hajt végre a Lipóti Pékséget működtető Proteus Gold Kft., a cég a projekthez 107 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Tervből.

Az innovációs projekt várhatóan szeptember végén fejeződik be. A sütőipari vállalat közleménye szerint a kutatás-fejlesztési (k+f) projekt során új technológiát fejlesztenek ki, amelynek bevezetésével a főzött liszt felhasználásával készült szendvics alapanyagok, kenyerek minősége javul. A fagyasztási eljárásban továbbfejlesztik a már széleskörűen alkalmazott fagyasztási-sokkolási technológiákat, speciálisan a főzött liszt technológiára alapozottan. Ezzel megindulhat az egyenletes és kiváló minőségű fagyasztott áru gyártása - írták. A Lipóti Pékség kezdetben csak a Lipót környéki településeket látta el termékeivel, majd 2006-ban elkezdődött az országos mintabolthálózat kiépítése. A Lipóti Pékség először Győrben, és Mosonmagyaróváron, majd 2007-ben a Tatabányai Sütőipari Vállalat átvételével Tatabányán, Érden, és Esztergomban is megvetette lábát. A pékség 2010-ben megnyitotta 100. mintaboltját Szombathelyen, majd megjelent Sárváron, Veszprémben és Pápán, termékei jelenleg országszerte 200 mintaboltban kaphatók. A cég honlapja szerint hamarosan Tapolcán, Keszthelyen és Székesfehérváron nyitnak új üzletet. A cég 2013-ban 1,6 milliárd forint árbevételt ért el, közel 200 dolgozót foglalkoztat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.