Kultúra

Kis-nagyállomás és villanyvasút a nagyállomáson + FOTÓK

Kis-nagyállomás és villanyvasút a nagyállomáson + FOTÓK

2014. május 15., csütörtök
Kis-nagyállomás és villanyvasút a nagyállomáson + FOTÓK
modell_kiallitas05_gs

Még a szegedi nagyállomás épületének kicsinyített mását is megtekinthetjük a vasútállomáson csütörtökön nyílt modellkiállításon.

160 évvel ezelőtt, 1854. március 4-én indult meg a vasúti közlekedés Szeged és Pest között, melynek kapcsán „160 éves Szeged vasútja” címmel vasútmodell-kiállítást rendeztek be a nagyállomás épületében. A Vasútmodellező Baráti Kör szervezésében megvalósult tárlat különleges látványul szolgál a nagy múltú közlekedési eszköz szerelmeseinek. A MÁV által jelenleg is használt mozdonyok mellett a hazai síneken ismeretlen járatok élethű, méretarányos mását is megcsodálhatják a kilátogatók. A volt munkaügyi irodában berendezett tárlat kis vonatai aprólékosan összeállított környezetben róják köreiket: a sínek mellett kivilágított állomások, sorompók jelzik útjukat, tökföldek, repülőterek, sőt egy futballpálya mellett is elhaladnak, melynek játékosaira is legalább akkora figyelmet fordítottak alkotóik, mint magukra a járművekre. A szegedi állomáson belül ezúttal kicsiben is megtekinthetjük magát a szegedi állomást, hiszen

Karacs János

elkészítette annak élethű mását. A kiállítás csütörtökön 15 órától 18 óráig, pénteken, szombaton 10 és 18 óra között, míg vasárnap 9-től 17 óráig tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.