Sport

Kick-box: online közvetítés és igazi kuriózum a szegedi világkupán + FOTÓK

Kick-box: online közvetítés és igazi kuriózum a szegedi világkupán + FOTÓK

2014. május 15., csütörtök
Kick-box: online közvetítés és igazi kuriózum a szegedi világkupán + FOTÓK
kick_box12_gs

A csütörtöki mérlegeléssel elkezdődik a XX. Kick-box Világkupa Szeged tornája. A szervezők semmit sem bíznak a véletlenre a nézőkre váró izgalmak terén.

A közel-keleti válság, illetve az ukrajnai helyzet okán ezúttal az elmúlt évekhez képest kevesebb ország sportolói érkeztek a megmérettetésre. Összesen 23 nemzet közel ezer fiát láthatja azonban így is a Tisza parti város közönsége, akik péntek reggeltől vasárnap estig folyamatosan küzdenek majd a győzelemért. A verseny két ringben és négy tatamin zajlik, előbbi színtéren ráadásul Szeged erősebb mezőnyt verbuvált össze az Európa-bajnokságénál is, hiszen itt nincs korlátozva az egy nációból érkező indulók száma.

Német Ferenc

az eseményt szervező Tigers Kick-box és Szabadidő SE elnöke, a Magyar Kick-Box Szakszövetség Elnökségének tagja az esemény csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, szombat este egy négycsapatos semi-contact gálával készülnek. Ezen a magyar válogatotton túl a cseh, az osztrák és a szlovén nemzeti együttes vesz részt.

Kovács Sándor

, a Tigers SE edzője hozzátette, igazi kuriózum lesz ez a minitorna, hiszen sehol a világon nem szerveztek még ilyen, európai alakulatok közötti csapatgálát. A tréner kitért rá, minden gárdában három férfi és egy női versenyző kap helyet, súlycsoportra vonatkozó megkötés nélkül, továbbá az egyes küzdelmek párosításait is a szövetségi edzők alakítatják ki saját taktikájuknak megfelelően.

Király István

mesteredző, magyar szövetségi kapitány nagy valószínűség szerint a

Veres Richárd

,

Gömbös László

,

Mórádi Zsolt

,

Jároszkievicz Krisztián

,

Kondár Anna

,

Kádas Adrienn

összetételű keretből válogat majd.

kick_box_sajttaj01_gs

Német Ferenc elárulta, megújult informatikai rendszerrel igyekeznek könnyebbé tenni a világkupa követését az érdeklődők számára, amely mind a helyszínről, mind általában az internetről elérhető lesz. Szintén újítás, hogy a szombati gáláról élő közvetítést adnak a Magyar Kick-box Szakszövetség

Youtube-oldalán

.

Zentai István

, a Magyar Digitális Látványtechnikai Szövetség elnöke kifejtette, az adás full HD minőségben lesz látható. A felvételeket három kamera rögzíti, a történéseket pedig kommentátor értékeli a nézők felé. A XX. Kick-box Világkupának az újszegedi sportcsarnok ad otthont, a belépés és a mérkőzések megtekintése ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.