Sport

Kick-box: 258 magyar, közte 31 Csongrád megyei érem a világkupán + FOTÓK

Kick-box: 258 magyar, közte 31 Csongrád megyei érem a világkupán + FOTÓK

2014. május 20., kedd
Kick-box: 258 magyar, közte 31 Csongrád megyei érem a világkupán + FOTÓK
kick_box_elso_nap32_gs

Vasárnap véget értek a XX. Kick-box Világkupa Szeged küzdelmei, amelyek során számos magyar siker született, így például hét Csongrád megyei elsőség. A tornának a tengerentúlon is akadtak visszhangjai.

A közel 1200 indulóval zajlott megmérettetésen minden súlycsoportot, küzdőstílust és korosztály figyelembe véve 258 magyar érem született, 85 arany, 68 ezüst és 105 bronz megoszlásban. Csongrád megyéből a Magyar Kick-Box Szövetség mellett társrendező Tigers Kick-Box Szabadidő és Sportegyesület, továbbá a Combat DSC, a Dragon Sport Club, a Makó Budo Klub, a Röszke SK és a Vi-Ti-To Se fighterjei 31 dobogós helyezést értek el, közte 7 első és 9 második helyet. A rendezvény több illusztris vendéget fogadott a publikum soraiban, hiszen az európai szövetség vezetője, valamint a világszövetség alelnöke mellett kilátogatott az újszegedi sportcsarnokba a Magyar Olimpiai Bizottság két alelnöke,

Deutsch Tamás

és

Leyrer Richárd

is. „Összességében jól sikerült a rendezvény, jól vettük az egyes akadályokat. Az új informatikai rendszer is kiválóan működött, nagyban segítette a versenybírók munkáját. Több mint 120 ember dolgozott a verseny ideje alatt azon, hogy minden zökkenőmentesen menjen, úgy a szövetség részéről érkezettek, mint önkéntesek. Tulajdonképpen a sportcsarnok is ki tudta szolgálni a szükséges igényeket, habár egy kicsit szűkösnek bizonyult a tér. Eredetileg három ringet és hat tatamit szerettünk volna felállítani, ezekből végül csak kettő, illetve öt sikerült. Mondhatom tehát, hogy lassan kezdjünk kinőni a csarnokot. Itt szeretném megjegyezni, hogy negyven év után már ráférne Szegedre egy modern, nagyobb létesítmény” – fogalmazott portálunknak

Német Ferenc

, a Tigers Kick-box és Szabadidő SE elnöke, a Magyar Kick-Box Szakszövetség Elnökségének tagja. „Rengeteg néző látogatott ki a mérkőzésekre, az ország minden tájáról. Akikkel én beszéltem, akadt köztük budapesti, vagy éppen szombathelyi is. Sőt, az gála élő internetes közvetítése kapcsán az USA-ból kaptam egy gratuláló telefont” – tette hozzá. Az említett négycsapatos, 1500 euró összdíjazású minitornát ráadásul Magyarország nemzeti csapata nyerte, megelőzve a szlovén, az osztrák és a cseh válogatottat.

Tekintse meg a szombati versenynapon készült fotógalériánkat!

Tekintse meg a vasárnapi versenynapon készült fotógalériánkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.