Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: nagyot harcolt a Pick, de ismét a Veszprém a bajnok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

pick_veszprem_mj 050

Ahogyan azt várni lehetett, nagyot harcolt a Pick Szeged a Veszprémmel, de végül a bakonyiak legyűrték a hazaiakat, s behúzták 22. bajnoki címüket.

A vasárnapi találkozó előtt abban bízhatott a Szeged, hogy az alapszakaszban saját közönsége előtt már legyőzte egyszer legnagyobb hazai riválisát, igaz, akkor szinte a tejes hatvan percen át jól játszott.

A meccs elején Mikler – aki a nyártól a Veszprém kapusa lesz – kivédte Ilic büntetőjét, de később így is a vendégek kerültek előnybe. A hazaiak Ilyés góljaival eleinte tartották a lépést, a félidő derekán azonban, 4-6-nál mégis kénytelen volt időt kérni a Pick edzője, ugyanis csapata támadójátéka kiszámíthatóvá vált. Ettől ugyan feljavult a Szeged, ám a vezetést nem tudta átvenni. Sőt, megint következett egy remek veszprémi sorozat, így a 21. percben 10-7-re módosult az állás. Aztán a trónkövetelő pillanatai következtek (10-10), erre a címvédő trénere kért időt. A szünet előtti hajrában Larholm pattintott hetesét védte lábbal Alilovic, így döntetlennel vonultak el a pihenőre a felek.

A második félidőt is a Veszprém kezdte jobban, majd Miklert le kellett cserélni. A Szeged keményen harcolt, tapadt ellenfelére, ugyanakkor emberelőnyben sem tudott fordítani. Nagy emberhátrányban 21-19-re módosította az állást, közben akadtak látványos találatok is: Parrondo és Sulic a kapunak háttal talált be. Schuch kiállítása előtt még kétgólos hátrányban volt a Tisza-parti együttes, amikor kiegészült a Veszprém, már háromban (21-24). Mivel a hajrában sem sikerült újat mutatnia a hazai csapatnak, eldőlt a bajnoki cím.

A Veszprém ebben az idényben már megnyerte a Magyar Kupát, május 31-én és június 1-jén pedig még a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében érdekelt. A Szeged az MK-ban is második volt, és egy hét múlva az EHF Kupa berlini Final Fourjában lép pályára.

Férfi kézilabda NB I döntő, 2. mérkőzés:

Pick Szeged – MKB-MVM Veszprém 24-28 (13-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3800 néző. Vezette: Dobrovits Csaba, Tájok Péter.
Pick: Mikler – Vadkerti, Zubai 2, Blazevic, Ilyés 4, ANCSIN 5, Mindegía 1. Csere: Tatai (kapus), Balogh 2, Lasica, Larholm 1/1, Vranjes, Parrondo 2, PRCE 5, Kekezovity 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Veszprém: Alilovic – Ugalde 2, ILIC 5/2, Ruesga 3, SULIC 5, NAGY L. 7, Iváncsik T. Csere: Schuch, Terzic, Gulyás 3, Iváncsik G. 3, Vilovski. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Hétméteres: 2/1, ill. 4/2.
Kiállítás: 6 perc, ill. 8 perc.

Online közvetítésünk:

Következik az érmek átadása, ünnepelnek a veszprémiek, de hatalmas tapsot kap a Pick Szeged is az övéitől. Talán majd jövőre. Vigasztalódni lehet még az EHF Kupában, a hétvégén.

A vendég drukkerekben maradhatott tüske, mert nem túl sportszerűen közlik a hazaiakkal, hogy indul a busz, pedig csak ők jöttek busszal. Most már a sajátjaik ünneplésével foglalkoznak szerencsére, s ez így is van jól.

60′ Gulyás gólja, 24-28. Kimarad a szegedi attak. A Veszprém fejezi be a meccset, de a Pick Szeged skandálás elnyomja a veszprémi ünneplést, a hazai közönség élteti csapatát az újabb bajnoki ezüst ellenére is.

59′ Eladja a labdát a Pick, és nem lő kapura a Veszprém, hanem támadnak, nem megy le Mindegía. Feláll a Veszprém, Iváncsik Gergő a szélről simán lő gólt a spanyolnak, aki nem Sierra… 23-27. Mindegía a másik oldalon most gólt lő, 24-27. Már ünnepel a veszprémi tábor, van mit már.

58′ Időt kér Pastor mester, 02:50 még vissza. Tanácstalan szegedi passzolgatás, közben Schuch és Vranjes különbözik össze, párso kiállítás, salamoni döntés.

57′ Nagy előtt nyílik meg a fal, kilövi a kapu hosszú oldalát, 23-26. Ilyés passzát szereli Sulic, de marad a Picknél. Elképesztő izgalmak!

56′ Tördeli a Pick támadását a Veszprém. Balogh tör be, belülvédekezés, hetes! Jön Larholm. Beveri a svéd! 23-25!

55′ Ruesga tör be, mellé lő. Balogh! Mekkora átlövésgól! 22-24! Nagy László hatalmas gólja, 22-25.

54′ Prce lábához megy a passz, ismét a Veszprém jöhet. Időt kér Ortega, érzi, ezzel a támadással megnyerheti a csapat most a meccset. Ilyés fogja le Nagy kezét.

53′ Ilic nem kegyelmez, hátrányból lő gólt, 21-24.

52′ Nagy simán bejátszik Sulicnak, aki ziccerben, de Mikler véd! Ilyés arcába nyúl Schuch, két perc. Időt kér Pastor! Mindegía kétszer indul… Fárad a csapat.

51′ Még emberhátrányban támad a Pick. Mindegía harcol ki szabadot, amikor már passzív lenne a tanácstalanság. Alilovic véd. Nem tud indulni a Veszprém.

50′ Ruesga akad fenn Ilyés karján, nagyot esik, feláll. Szélről Iváncsik Gergő, 21-23. Készül vissza Mikler. Már benn is Roli!

49′ Mindegía labdájával Ilyés! 21-22! Aztán Vranjes kőkemény védekezésben, két percet kap.

48′ Nagy labdájával elképesztő Sulic-gól háttal, estében – ami szép az szép, akárki lője is, 20-22.

47′ Kekezovity most lefelé lő a szélről, de Alilovic összezárja a lábát, nincs “kötény”. De marad a Szegednél a kipattanó. Kekezovity harmadikra már beveri szélről! 20-21! Harcol a Szeged!

46′ Éltetik Mirkót, azaz Alilovicot a vendég drukkerek, amikor egy hatalmasat véd. Nagy kínaira Gulyásnak, magas. Tatai indít, kiütik sarokra. Zubai lő kapura, szabaddobás már.

45′ Nagy vitatkozik Dobrovits sporttárssal, aztán lő egy nagy gólt, 19-21.

44′ Nagy labdájával Ruesga, 18-20. Terzic teremti le Ancsint, aztán szövegel, két percet kap. Lássuk, mit ér az emberelőny? Kekezovity felső lécet talál, lepattan, megadják, mi nem láttuk benn, de legyen! 19-20!

43′ Ilyés az üres kapura lő, de mellé… Vilovski beállóból lő gólt, de nem ér, szabaddobás.

42′ Alilovic hatalmas védése. Iváncsik Tamás a szélről, nagyovéd Tatai, sprintel vissza a vészkapus.

41′ Támadásban marad a Pick, eredménytelen. Prce marad lenn, ápolni kell. Iváncsik Tamás megkülönböztetőben. Kihagyják.

40′ Ruesga, 18-19. Zubai a padlón, Sulic tenyerel az arcába, két perc.

39′ Tatai véd. Ancsin Gabi, a bombázó! 18-18!

38′ Kimarad a pirosak rohama. Parrondo micsoda gólt lő! Szélről befelé forogva háttal! Az év talán legszebb gólja! 17-18!

37′ Kipattanót gyűjtene be Ilyés, de Nagy gyorsabb, szélről Ilic fut be, 16-18. Tatai érkezik a kapuba. Eladja a labdát a Pick, de nem tud indulni a Veszprém.

36′ Ancsin ma határozottan jobb formában mint szerdán, hatalmas gól, 16-17!

35′ Nagy rossz bejátszása után Mikler indít, Parrondónak pontatlan, begyűjti, de fölépattint. Nagy a túloldalon most nem hibáz, 15-17.

34′ Prce elképesztő, beállóban ismét, átejti Alilovicot! 15-16!

33′ Prce passza egy fantom-Ancsinnak, így eladja a Pick. Ruesga labdájával Sulic, Mikler véd hatalmasat, de hetes. Ilic belövi, 14-16.

32′ Ilic óriási átlövése, 14-14. Ancsin kapufája után nem figyel a Pick, Iváncsik Gergő indul, 14-15.

31′ A Pick kezdi a második félidőt! Prce szárnyal! Remek bejátszást kap, be is lövi! 14-13!

A szünetben köszöntjük az SZKKSE bajnoki címet nyert csapatát, amely jövőre az NB I-ben szerepel, s többek között olyan ellenfeleket fog elhozni az újszegedi sportcsarnokba, mint a BL-győztes Győr, vagy a Fradi!

SZÜNET!

30′ Mindegía tör be, a gól nem ér, hetes. Larholm Alilovic lábába lövi, ki sem pattan… A Veszprém attakja eredménytelen már.

29′ Ancsin jobbról tör be, belövi! 13-12! Ruesga remek passzát Gulyás veri be, 13-13.

28′ Mikler véd óriásit! Vranjes terül el, a gól nem ér, két perc sincs, marad a Picknél a laszti. Vranjes kiejti a bejátszást. Indul Ugalde, kapufát lő a spanyol!

27′ Prce tarthatatlan, nagyon jól száll a meccsbe a bosnyák! 12-12!

26′ Ancsin óriási gólt pattint! 11-11! Ugalde a szélről, 11-12.

25′ Időt kér a Veszprém, most Ortega osztja tanácsait. Gulyás a szélről nagy gólt lő, 10-11.

24′ Támad a Pick. Hosszú ideje, szabaddobások sora. Prce pókhálózza ki a bal felsőt kegyetlenül! 10-10!

23′ Prce beáll, Prce gólt lő Mindegía labdájából! 9-10! Nem hagyja magát a Pick. Ruesga ziccerben, Mikler tompítja a lasztit, aztán össze is szedi!

22′ Kétségtelenül kétségbeesetten védekezik a Pick, de most jó, Ilicet szerelik, aztán Ruesga megy bele.

21′ Atyaég, hogy etetik meg Nagyék a Picket? Ugalde a szélről tisztán, 7-10. Ancsin Gabi bődületes góllal válaszol! 8-10!

20′ Vranjest hárman gyűrik le. Ilic szerez labdát, Sulicot indítja, 7-9. Újabb eladott labda.

19′ Nagy Lászlónak nagyon megcsinálják a helyet, a kapuba gyalogol szinte, 7-8. Vranjes tör be, Alilovic akkorát véd, hogy Mikler szedi össze a labdát.

18′ Parrondo labdája bepattan, egyenlít a Pick! 7-7!

17′ Jó a védekezés, jó a szurkolás! Vranjes is benn! Blokkolt lövés, de marad a Szegednél a laszti.

16′ Ugyanaz mint Veszprémben, nincs meg a rés. Nagy nehezen Zubaié a labda, Szabi bedobja estében! 6-7!

15′ Balogh eladja a lasztit, Sulic köszöni, de fúj a spori. Zubai beállóból! 5-6! Sulic tör be, hetest harcol ki, Blazevic két percet kap. Ilic most már belövi a hetest, 5-7.

14′ Ilyés betörése akad fenn a falon. Juan Carlos Pastor eddig nézi tétlenül a tanácstalanságot, kioszt hát pár javaslatot tanítványainak.

13′ Vadkerti bejön középre, aztán tanácstalan játék, eladja a Szeged. Sulic indul, 4-6.

12′ Nagy feltartóztathatatlanul tör előre a jobb szélről, 4-5. Schuch sárgul.

11′ Balogh remekül látja meg a rést, a kilövi a hosszút, 4-4!

10′ Nagy passzából Sulic, 3-4. Ancsin sárgul. Néhány reflektor elsötétül, pár lumennel csökken a fényerő. Az óra áll, aztán a sporik engedik a folytatást.

9′ Ilyés mesterhármasa! 3-3!

8′ Balogh lövése megtörik, fogja Alilovic. Újabb hetest kap a Veszprém, füttykoncert 3000 szájból, a 2-300 veszprémi nem fütyül. Mikler ezt is kivédi szemmel, amúgy a felső lécről jön ki Iváncsik Tamás hetese!!!

7′ Balogh kap egy jó bodicseket, Ilyés lő mellé, de szabaddobás. Zubait teperik le beállóban, nincs hetes.

6′ Vadkerti a bal szélről, mellé, de nincs hetes, pedig akadályozták. Nagy László villan, 2-3.

5′ Ilyés villan ismét balátlövőből! 2-1! Ruesga tör be, és egyenlít, 2-2! Forr a levegő a csarnokban, szó szerint!

4′ Mikler kivédi lábbal! Támad a Pick.

3′ Frenetikus a hangulat, óriási a szurkolás, és nagyon csalódott a moraj, amikor fölédurrant a Pick. Ilic hetese jöhet máris.

2′ Nem tud közel kerülni a Pick, de Ilyésnek nem is kell! 1-1! Eladja a labdát a Veszprém, közben Blazevic sárgul.

1′ A Veszprém kezd! Ilic bombája robban a kapufáról be, 0-1. Nyitott ismét a veszrpémi védekezés.

19.15: Telt ház – ehhez kétség sem férhet! Jó újra látni, hogy ennyien itt vannak és szurkolnak a Picknek, a hangulat méltó lesz a bajnoki fináléhoz, ezt eddig is tudtuk. Most a fiúkon a sor! Hajrá, Pick!

19.10: Ha nem lenne ilyen hosszú ez a nóta, akkor már a bemutatások kezdődnének. A Veszprém már be is fut, névsorolvasásához készülnek a vendégek. Dobhártyarepesztő szurkolásba torkollik az induló szerencsére, Stone a hangadó. Ha a refrént még nem is énekli a publikum, a skandálással nincs gond. Névsorolvasás, Nagy László őrületes füttykoncertet kap. Sulicé durvább – amilyen ő maga is szokott lenni. Nem mernénk fogadni rá, hogy a horvát végigjátssza a meccset… És akkor hangrobbanás kíséretében pályán a Pick!

19.05: Mit nekünk Eurovíziós Dalfesztivál!? Pályán Stone, Pick-mezben, szóljon a csapat állítólag hivatalos indulója! De előtte még egy Pick Szeged – Építők hangpárbaj, a két csapat dobjai egymásnak adják a ritmust. Most már tényleg Stone-é a mikrofon és a hangfalak!

19.00: Megpillantjuk Stone-t a zsűriasztalnál, most már biztos, hogy élőben hallhatjuk a Pick-indulót. Most kiderül, megkedvelték-e már a drukkerek ezt az igencsak hosszúra sikeredett nótát. Közben Mocsai Lajos szövetségi kapitányt is megpillantjuk, aki tegnap is Szegeden tevékenykedett: az SZKKSE NB I/B-t nyert, s ősztől NB I-es csapatának adta át az aranyérmeket az utolsó hazai bajnoki után Dorozsmán.

18.55: Megtelt a veszprémi szektor, most épp az “Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!” – című rigmust skandálják. Azért ezzel még tessenek várni! Lassan befut a hazai B-közép is.

18.50: Állítólag lesz élőben Stone-minikoncert is a Pick indulójával, már nagyon várjuk!

18.45: Javában zajlik a bemelegítés mindkét oldalon, áradnak a szurkolók is a lelátóra, gyűlnek a pirosak is a vendég szektorban, most hangolják a dobokat. A szegedi ultrák még a hagyományos, Pick – Veszprém meccsek előtti felvonuláson lehetnek, ami elvileg 17.45-kor indult a belvárosból.

18.40: Befut a pályára a Pick is, tiszta kékben, nagy dudaszó köszönti a csapatot.

18.30: Befutott a Veszprém piros-feketében, harsány dudaszó köszöntötte őket az egyelőre maroknyi vendégdrukkertől. A lelátóra lassan szállingóznak a szurkerek, a B-közép még üres.

18.25: Megérkeztek az első Balaton-parti fecskék, egy Keszthely feliratú magyar zászló bukkant fel a veszprémi szektorban. Várhatóan sokan érkeznek a vendégekkel, hiszen, amennyiben nyer csapatuk, bajnoki címet ünnepelhetnek, akárcsak tavaly. Ehhez persze a szegedieknek is lesz egy-két szavuk!

18.15: Első blikkre úgy látjuk, nincs változás a keretben egyik oldalon sem. A veszprémieknél szerdán csak Chema Rodriguez nem lépett pályára, míg a Szegednél Hegedüs Márkot nem vetette be Pastor edző.

18.00: Köszöntjük Olvasóinkat! A SZEGEDma már a helyén az újszegedi sportcsarnokban, ahol következhet a nagy visszavágó a Veszprém ellen!

Kezdés: 19.15!

Beharangozónk itt olvasható!

Sport

Kikapott hazai pályán a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

A kék-feketék 3-1-es vereséget szenvedtek a Siófoktól.

Tovább olvasom

Sport

Képekben a szegedi kajak-kenu vb – galéria

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tekintse meg Kovács Ferenc képgalériáját a 2019-es gyorsasági kajak-kenu világbajnokságról!

Tovább olvasom

Sport

Kajak-kenu vb: világbajnok a női négyes és Bodonyi Dóra!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Minden egy helyen a vasárnapi nap eseményeiről.

Tovább olvasom

Aktuál