Sport

Kézilabda: a szezon legfontosabb mérkőzése vár a vásárhelyi lányokra

Kézilabda: a szezon legfontosabb mérkőzése vár a vásárhelyi lányokra

2014. május 8., csütörtök
Kézilabda: a szezon legfontosabb mérkőzése vár a vásárhelyi lányokra
HLKC

Az NB II-es női kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában szombaton délután a dobogóért küzdő Hódmezővásárhelyi LKC a bajnoki címre is esélyes Szarvasi NKK csapatát fogadja a Hódtói Sportcsarnokban. A bajnokság utolsó rangadójának eredménye a végső dobogós helyezéseket is döntően meghatározhatja.

Amint arról már az NB II-es női bajnokság legutóbbi fordulójának beszámolójában is olvashattak, rendkívül szoros a dél-keleti csoport élmezőnye, a szarvasiak jelenleg 24 ponttal a második helyen állnak, míg a vásárhelyiek 22 ponttal az ötödikek. A szombaton 15 órakor kezdődő találkozó esélyeiről

Áncsán István

, a HLKC ügyvivője a következőket mondta el: "Nagyon nehéz mérkőzés vár csapatunkra, hiszen csak akkor marad továbbra is esélyünk a dobogós helyezés elérésére, amennyiben a bajnokság legerősebb gárdája ellen legalább három gólos győzelmet aratunk. Az elmúlt két fordulóban magabiztos játékkal győztük le a Túrkeve és a Kistelek együttesét, ami jó hatással volt a lányok önbizalmára és még jobban összekovácsolta a csapategységet. Jó hír, hogy a múlt heti hiányzóink -

Tószegi Krisztina

és

Török Bianka

- visszatérnek és sérülés sem befolyásolja a felkészülésünket. Ugyanakkor Békés megyei ellenfelünk roppant egységes, masszív csapat és figyelemre méltó, hogy tavasszal több mérkőzésen is vesztett állásból fordította a maga javára az eredményt. A mérkőzés végeredményét is meghatározó, döntő szempont lehet, hogy mennyire tudjuk semlegesíteni ellenfelünk rutinos játékosait a belső lövő posztokon. Legalább ennyire fontos, hogy higgyenek megukban a lányok, mert az első perctől az utolsóig szükség lesz mind az önbizalomra, mind a töretlen küzdőszellemre. Bízunk benne, hogy csapatunk utolsó hazai mérkőzésére szép számban látogatnak ki szurkolóink, most biztosan nagy szükségünk lesz a bíztatásukra."

Gaál Adrienn

, a HLKC edzője a fentiekhez még hozzátette: "Teljes kerettel készülünk a mérkőzésre, szerencsére sérülés sem hátráltatta a heti munkánkat. Mindkét csapat tisztában van a találkozó tétjével, ennek megfelelően egy kiélezett, komoly mérkőzésre számítok a Szarvas ellen. Céljaink változatlanok, győzni szeretnénk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.