Közélet

Huszonkét perc alatt futottuk le az 1-es villamos útvonalát + FOTÓK

Huszonkét perc alatt futottuk le az 1-es villamos útvonalát + FOTÓK

2014. május 8., csütörtök
Huszonkét perc alatt futottuk le az 1-es villamos útvonalát + FOTÓK
villamosfutas01

Több százan teljesítették futva Szeged legrégebbi villamosvonalának távját szerda éjszaka. A sport szeretete mellett az indulók jótékony céllal veselkedtek neki az öt kilométeres útnak, hiszen a befolyt összeget egy beteg gyerekek gyógyulását elősegítő alapítvány támogatására fordították.

Harmadik alkalommal hirdetett Éjszakai Villamosfutást a Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület, amely több szempontból is különleges élményekkel gazdagíthatta indulóit. Egyrészt letesztelhették, hogy az 1-es villamos jól megszokott útvonalát mennyi idő lenne a saját lábukon teljesíteni, másrészt pedig éjszaka, a forgalomtól teljes biztonságban tehették meg ezt a távolságot a város szívében. A jótékonykodás már csak hab volt a tortán, hiszen az indulók nevezési összegükkel a "Sebaj Tóbiás" Gyermek Intenzív Terápiáért és Gyermek Rehabilitációért Alapítványt támogatták. Az égiek nem fogadták kegyeikbe a futóversenyt: a regisztráció kezdetekor a kellemes nyári estén megnyitották a csatornákat, és bár csupán egy gyors zápornak bizonyult, elég volt hozzá, hogy néhány bizonytalan az otthonmaradás mellett döntsön. A tavalyi 300 helyett így idén egy kicsit kevesebben, 248-an álltak a rajtvonalhoz. Fiatalok és idősek egyaránt neveztek, a legkisebb sportoló neve mellett 2006-os születési dátum szerepelt: a nyolcéves

Péter Botondnak

személyesen gratuláltak, oklevelet is kapott.

Az utolsó villamost követve, tíz perccel éjfél után rajtolt el a tömeg az Indóház térről. Portálunk munkatársa egy picivel kevesebb, mint 22 perc alatt érte el a Szeged Plázánál lévő célvonalat, de a leggyorsabbak egy forgalmasabb napján a PESA-kat is megszorongatták volna. A férfiak közül Szelepcsényi Zsolt ért be elsőként, második Szőlősi Renátó, harmadik pedig Kapitány Zoltán lett. A női oldalon Egervölgyi Lilla volt a befutó, akit Krivik Anikó és Tóth Bíborka követett. A díjátadót és a tombolasorsolást (melynek fődíja a Pick Szeged kézilabdacsapata által aláírt labda volt) követően a sportolók már kényelmesebben, villamossal térhettek haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.