Sport

Hátország: Algyőn rendezi az országos középdöntőt az UTC U19

Hátország: Algyőn rendezi az országos középdöntőt az UTC U19

2014. május 8., csütörtök
Hátország: Algyőn rendezi az országos középdöntőt az UTC U19
futsal_szeged_veszprem_21_il

Már korábban megnyerte csoportját, most a teljes mezőny kialakulásával pedig az országos középdöntős küzdelmeket várja az UTC U19-es futsalgárdája. A Dürgő-tanítványok május közepén Algyőn küzdhetnek meg a négyes döntőért.

A cikk megjelenését támogatta a GS-VILL 94 Kft.

Dürgő Péter

tanítványai az élről várták a bajnoki folytatást hét fordulót követően, s ugyan a 8. körben szabadnapos volt a csapat, a Rubeola pécsi diadalmenete sem veszélyeztette a pozíciójukat. Teimel Márkék aztán a 9., utolsó fordulóban - a tizediket már korábban lebonyolították - szoros csatában verték a Pécsi Vasutast 4-3-ra, magabiztosan a viharsarkiakat 7-4-re, majd a Rubeola elleni megszokott csoportrangadón 1-0-s vezetésről kerültek 1-2-es hátrányba, ám onnan nem volt megállás, beindult a henger, s a második félidőben 6-2-re ütötték ki a csömörieket. Ugyan nem múlott rajta semmi, de a csapat megkapta a korábbi, 10. fordulóbeli, Rubeola elleni meccsének 3 pontját is 3-0-val, miképp a Déli csoport többi egysége is - a Csömör ettől a tornától távolmaradt, ezért büntette őket a szabályoknak megfelelően a szövetség. Végeredményben Szentes-Bíró Tamásék így a Déli csoport élén végeztek 24 mérkőzésen elért 64 ponttal és imponáló 145-58-as gólaránnyal, ami a második legjobb eredmény az öt csoport élén végzett csapatok között. (A Nyugati csoportban utolsó helyen végzett Rába ETO-val szemben 3 pont jár az Aramisnak, amely így 65 ponttal zárja csoportját, a győriek ugyanis a hétvégi, utolsó fordulóra nem utaztak el Szombathelyre.) Az országos döntőbe az öt csoportelső (az UTC mellett az Aramis, a Vác, a Berettyóújfalú, és a Cső-Montage) és a három csoportmásodik (a Vecsés, a Haladás és a Rubeola) jutott, amelyeket két országos középdöntős kvartettbe sorol az MLSZ, amelynek 1. és 2. helyezettjei keresztbejátszással vívnak meg a fináléért. Az egyik országos középdöntős csoportnak az UTC ad otthont rendezőként május 18-án, a helyszín az algyői sportcsarnok lesz, az ellenfelek pedig a Berettyóújfalu és a Vecsés mellett a területi elv alapján várhatóan a Rubeola. A Déli csoport gólkirálya 36 találattal a rubeolás

Tóth Patrik

lett, mögötte azonban tobzódnak a Kertész utcai gólvágók:

Teimel Márk

32 találattal a 2.,

Szentes-Bíró Tamás

22-vel a 3.,

Fodor Bálint

21-gyel a 4.,

Csamangó Tibor

19-cel holtversenyes 5.,

Deák Donát Ferenc

17-tel a 7.

Popovics Marcell

pedig 14 találattal hármas holtversenyes 8. Teimel 32 gólja egyébként a korosztály további négy csoportjának gólvadászaiéval összevetve országosan a 4. legjobbnak számít.

Fiú futsal U19 Déli csoport 8. forduló (Pécs):

Pécsi Vasutas SK - Sport Infó (Hódmezővásárhely) 6-0 Rubeola U18 - Pioneers Viharsarki FC 8-4 Sport Infó (Hódmezővásárhely) - Rubeola U18 1-11 Pioneers Viharsarki FC - Pécsi Vasutas SK 1-5 Sport Infó (Hódmezővásárhely) - Pioneers Viharsarki 4-4 Pécsi Vasutas SK - Rubeola U18 3-7 Szabadnapos: UTC

Fiú futsal U19 Déli csoport 9. forduló (Csömör):

UTC Futsal Team - Pécsi Vasutas SK 4-3 (2-1)

. Szegedi gól: Fodor 2, Teimel, Nagy T.

Pioneers Viharsarki FC - UTC Futsal Team 4-7 (0-5)

. Szegedi gól: Csamangó 2, Szentes-Bíró 2, Nagy T., Deák, Fodor.

Rubeola U18 - UTC Futsal Team 2-6 (2-2)

. Szegedi gól: Fodor 2, Csamangó 2, Teimel, Szentes-Bíró.

További eredmények:

Rubeola U18 - Pioneers Viharsarki FC 5-0 Pécsi Vasutas SK - Rubeola U18 6-5 Pioneers Viharsarki FC - Pécsi Vasutas SK 5-5 Szabadnapos: Sport Infó (Hódmezővásárhely)

Az UTC U19 kerete:

Vatag Sámuel, Pölös Tamás (kapus), Csamangó Tibor, Deák Donát Ferenc, Fodor Bálint Dániel, Nagy Teofil, Popovics Marcell, Szentes-Bíró Tamás, Teimel Márk.

Edző:

Dürgő Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.