Közélet

Fidesz: miért áll ki a Jobbik elnöke Kovács Béla mellett?

Fidesz: miért áll ki a Jobbik elnöke Kovács Béla mellett?

2014. május 20., kedd
Fidesz: miért áll ki a Jobbik elnöke Kovács Béla mellett?

A Fidesz választ vár Vona Gábor Jobbik-elnöktől arra, hogy miért szerepel az európai parlamenti (EP-) választási listájuk harmadik helyén a kémgyanúba keveredett Kovács Béla, és miért áll ki mellette teljes mellszélességgel.

Németh Szilárd

, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt a kérdést is feltette

Vona Gábornak

, hogy "van-e több

Kovács Béla

a Jobbikban", és miért fogadta el, illetve mire költötte a párt Kovács anyagi támogatását, és az egyébként folyamatos-e. "Szeretnénk tudni, hogy a Kovács Bélák mekkora befolyással, milyen kapcsolatrendszerrel bírnak a Jobbik háza táján" - tette hozzá. A Fidesz véleménye szerint

Kovács Béla

, a Jobbik EP-képviselője "hazaárulást követett el, amikor hosszú időn keresztül szervezetten és konspiráltan működött együtt" az orosz titkosszolgálattal - jelentette ki a kormánypárti politikus, utalva a nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésére, ahol a Belügyminisztérium, az ügyészség és a szolgálatok képviselői zárt ülésen adtak tájékoztatást a testületnek a kémgyanúba keveredett EP-képviselő ügyéről, és meghallgatták Vona Gábort, valamint Kovács Bélát is. Németh Szilárd megjegyezte, hogy a tanácskozás után Kovács Béla "megszökött a sajtó elől, és azóta sem tudjuk, hová lett". "Hová futott Kovács Béla? (...) Itt van Budapesten, vagy lement Szegedre mégis megtartani az egyébként lemondott lakossági fórumát? Esetleg Brüsszelbe távozott, vagy netán Moszkvában kellene keresnünk a Vörös tér környékén?" - kérdezte. A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke álláspontját úgy összegezte: "nem csak Kovács-ügyről van szó, a Jobbikban nagyon komoly felelősség van".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.