Bulvár

Négy illetve hét évet kapott egy pár a hajléktalan megöléséért

Négy illetve hét évet kapott egy pár a hajléktalan megöléséért

2014. május 27., kedd
Négy illetve hét évet kapott egy pár a hajléktalan megöléséért

Egy hajléktalan halála és kifosztása miatt ítélt egy férfit és egy nőt hét, illetve négy év börtönbüntetésre első fokon a Szegedi Törvényszék kedden.

A bíróság halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettében, valamint készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés és közokirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek az elsőrendű vádlott férfit. A nőt kifosztás bűntettének kísérlete, valamint halált okozó testi sértés bűntette miatt mint bűnsegédet marasztalta el a törvényszék. A vádlottak a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetők feltételesen szabadlábra. A vádlottak 2012. július 12-én italoztak, majd másnap hajnalban hazafelé indultak, amikor meglátták a szegedi Kemes utcában egy padon részegen alvó férfit. A vádlottak elhatározták, hogy a védekezésre képtelen állapotban lévő sértettől elveszik értéktárgyait. A másodrendű vádlott nő kutakodni kezdett a sértett zsebeiben, míg figyelte, jön-e valaki. A sértett azonban fölébredt, ezért az elsőrendű vádlott bántalmazni kezdte. A szakértői vélemény szerint legalább tizenhétszer ütötte és rúgta meg. Az ütlegelést a vádlott csak akkor hagyta abba, amikor a sértett magatehetetlen állapotba került. A vádlottak magára hagyták a kritikus állapotban lévő férfit. A sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére meghalt. Az elsőrendű vádlott 2011 nyarán egy másik hasonló bűncselekményt is elkövetett, egy ugyancsak padon alvó embertől eltulajdonított egy nyakláncot és egy övtáskát a benne lévő okiratokkal és 100 ezer forint készpénzzel. A vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.