Közélet

Diadal-sorozat: bemutatkoznak a tápéi Gencsmadarak + FOTÓK

Diadal-sorozat: bemutatkoznak a tápéi Gencsmadarak + FOTÓK

2014. május 8., csütörtök
Diadal-sorozat: bemutatkoznak a tápéi Gencsmadarak + FOTÓK
diadal_tape06

A Diadal 2012/13-as évadának sötétkék csapatát tavaly mindössze egy pont választotta el győzelemtől, s idén sem indulnak kevesebb eséllyel a dobogó legfelső fokáért. A biztos siker reményében idén citromsárga pólót húztak, jelezve ezzel, hogy ők bizony az aranyra hajtanak.

Akik pedig a csapatot erősítik

Tóth Dóra, Terhes Emma, Csonka Marcell, Kiss Imre Túri Luca, Magony Eszter, Lévai Lénárd, Urbán Zoltán, Batinkov Viktória, Miklós Bianka, Bakó Norbert, Lehőcz Levente, Scherer Lili, Tóth Viktória, Scherer Richárd, Mihala Tibor, Miklós Kitti, Szűcs Anett, Lele Martin, Varga Martin

diákok, valamint

Miklósné Bódi Edina

és

Tóth Attila

felnőtt játékosok. Felkészítő tanár:

Szegedi László

. A Bálint Sándor tagiskola Tápén található, a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola tagiskolájaként működik közös intézményvezetővel, közös pedagógia programmal, de szakmai szempontból önállóan. Az intézmény a tápéi lakosságnak épült, a tanulók túlnyomó része is a környékről érkezik, ebből adódóan pici, ugyanakkor nagyon családias légkör uralja. „Minden évfolyamon egy osztály működik, összesen 210 tanulóval. A kis létszámú nevelőtestületben mindenki szoros összeköttetésben áll a másikkal, a kollégák segítése tradicionális szemlélet az iskolában, pedagógiai-pszichológiai programunkat is igyekszünk ennek mentén kidolgozni” – világított rá az iskola egyediségére

Szöginé Veczkó Ibolya

igazgatónő. Az alsósokat és felsősöket is ebben a szellemiségben nevelik, korosztályukhoz illeszkedő mentálhigiéniás foglalkozásokkal tarkítják az általános tantervet. Ezek elsősorban személyiség-és közösségfejlesztő játéksorok, amelyeknek fő célja, hogy a diákok jobban megismerjék egymást, s kialakulhasson az igazi közösségi szellem. Az iskola tudatosan törekszik olyan foglalkozásokat teremteni, amely mind az egyén, mind a csoport fejlődését szolgálják. A városban egyedül a Bálint Sándor Tagiskolában alsó tagozaton működik klasszikus egész napos iskola, már 15 éve változatlan formában, sikerrel. A pedagógusok saját tantervvel dolgoznak az alsós osztályokban: az egyes tanórákat fejlesztő képzések követik, ahol a házi feladatok elvégzésére és a készségek fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. A felsőbb éveseknek lehetőségük van speciális angol tagozatos osztályt választani, ahol mindennap találkozhatnak az idegen nyelvvel. Ezen túl működnek az iskolában különböző szakkörök, mint ének, színjátszás, kézműves foglalkozások, a sportszerető diákoknak pedig lehetőségük van foci, kosárlabda, röplabda és atlétikafoglalkozásokra is járni. „Az alsós diákok lelkes résztvevői a Bozsik programnak. Évek óta vannak olyan tanulók, akik egyesületi szinten nagyon jól szerepelnek az országos bajnokságokon, sokan ezért sporttagozatos osztályokban tanulnak tovább.” Régre visszanyúló hagyomány, hogy a felsős nebulók órai kereteken belül megismerhetik Szeged sportcentrumait: rendszeresen járnak úszni és korcsolyázni is. A testnevelők fő célja, hogy minél több sportágat és lehetőséget mutassanak meg a diákoknak, amelyek közül a későbbiek folyamán maguk választhatják ki a számukra legszimpatikusabbat. A Diadal versenysorozat ezen célkitűzéseket ötvözte, ezért nem is volt kérdés, hogy indulnak-e a résztvevők között. Lelkesedésben, összetartásban, szorgalomban nincs párjuk, sikerüket is e három tulajdonság köré építik. Mindig mosolyogva, de nagyon elszántan és sportszerűen küzdenek a pontokért, már a tanítási órák előtt a tornateremben edzenek, hogy minél felkészültebben vágjanak neki a soron következő fordulónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.