Sport

Davis Kupa: magyar-grúz és macedón-török osztályozó szombaton (FRISSÍTVE!)

Davis Kupa: magyar-grúz és macedón-török osztályozó szombaton (FRISSÍTVE!)

2014. május 8., csütörtök
Davis Kupa: magyar-grúz és macedón-török osztályozó szombaton (FRISSÍTVE!)
hornokmiklos_tenisz_davis_cup46_gs

A csütörtöki versenynapon eldőlt, hogy a magyarok a grúzokkal, a macedónok pedig a törökökkel küzdenek meg szombaton a feljutásért a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján.

Csütörtökön az A csoportban a magyarok 3-0-ra verték Liechtensteint, a C-ben pedig a grúzok szintén 3-0-ra Izlandot, közben a B-ben a macedónok, a D-ben pedig a törökök gyűjtötték be második, továbbjutást érő sikerüket. A szombati osztályozókon - melyeken eldől majd, hogy melyik két válogatott jut fel a zóna II-es csoportjába - az A és a C, illetve a B és a D csoport győztese találkozik egymással. Két nap múlva a Magyarország-Grúzia találkozó 11 órakor kezdődik a Gellért szabadidőközpontban.

Eredmények, 2. nap:

A csoport:

Magyarország-Liechtenstein 3-0 Az állás: Magyarország 2 győzelem/0 vereség, Liechtenstein 0/1, Örményország 0/1

B csoport:

Macedónia-Albánia 3-0 Az állás: Macedónia 2/0, Málta 0/1, Albánia 0/1

C csoport:

Grúzia-Izland 3-0

D csoport:

Törökország-San Marino 3-0 Az állás: Törökország 2/0, Észtország 0/1, San Marino 0/1

Történelmi győzelem párosban, 3-0-ra nyertek a magyarok

Madarász Gergely és Fucsovics Márton után a Filipenko Viktor, Gödry Levente páros is sima győzelmet aratott, így a magyar válogatott 3-0-ra nyert Liechtenstein ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján. A magyarok a szombati osztályozón a grúzokkal küzdenek meg a feljutásért. A centerpálya harmadik mérkőzésén az immár tét nélküli párosban a hazai duó 37 perc alatt diadalmaskodott vesztett gém nélkül, megszerezve a magyar DK-történelem első "nullás" páros diadalát. Hornok Miklós szövetségi kapitány az összegzésen túl már az osztályozóról is beszélt: "Ahogy már mondtam, egy fiatal csapatnál fontos, hogy a fejüket a meccsen tartsa az ember. Közel vannak még a gyerekkorhoz, de mindenki odatette magát, az egész csapat egységet mutatott. A grúzok ellen nyilván nehezebb dolgunk lesz, de mindenre fel vagyunk készülve" - nyilatkozta az MTI-nek. A kapitány kifejtette: "Nincs értelme változatni a bevált csapaton. Ennek megfelelően Fucsovics és a remekül bemutatkozó Madarász vívja majd várhatóan az egyeseket, párosban pedig Fucsovics és Gödry lép pályára. A pénteki szünnapon két edzéssel készülünk, egyénileg egyeztetve a szombati feladatokat" - tette hozzá. Szombaton a Grúzia elleni párharc 11 órakor kezdődik a Gellért szabadidőközpontban. A győztes jövőre az euro-afrikai zóna II-es csoportjában szerepel.

Eredmények, A csoport:

Magyarország-Liechtenstein 3-0 - végeredmény Filipenko Viktor, Gödry Levente-Robin Forster, Christian Meier 6:0, 6:0 Fucsovics Márton-Vital Leuch 6:0, 6:1 Madarász Gergely-Timo Kranz 6:3, 6:1

Fucsovics is nyert, a feljutásért játszanak a magyarok

Madarász Gergely után Fucsovics Márton is sima győzelmet aratott, így a magyar válogatott 2-0-s, behozhatatlan előnnyel vezet Liechtenstein ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján. A csütörtöki siker csoportgyőzelmet ér, így a magyar válogatott szombaton a feljutásért játszhat majd. A centerpálya második mérkőzésén az első számú magyar teniszező, a világranglistán 237.

Fucsovics

- aki szerdán egy gémet vesztett az örmények elleni meccsén - szállt szembe a rangsorban nem szereplő

Vital Leuchhal

. A nyíregyházi játékos 40 perc alatt, közönségszórakoztató ütésekkel verte mindössze 16 éves riválisát, aki még sosem vívott profi mérkőzést. "Köszönöm mindenkinek, aki kijött szurkolni, jobban ment a játék, mint tegnap" - összegzett a meccs után a 22 esztendős Fucsovics. Az immár tét nélküli páros találkozó 13.40-kor kezdődik a Gellért szabadidőközpontban. A hazai duót várhatóan ismét Fucsovics és Gödry Levente alkotja majd.

Madarász győzelmével vezetnek a magyarok

Madarász Gergely könnyed győzelmével a magyar válogatott 1-0-ra vezet Liechtenstein ellen csütörtökön a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján. A második napra az éjszakai eső kissé fellazította a Gellért szabadidőközpont pályáit, ahol vélhetően a csapadék miatt nem működtek az elektromos eredményjelzők sem, így a közönség csak a játékvezetők közlése alapján tájékozódhatott az állásról. A balkezes Madarász - aki szerdán sima sikerrel mutatkozott be a DK-ban - mindössze 54 percet töltött a pályán Timo Kranz ellen. Az Egyesült Államokban egyetemista rivális csak az első szettben fejtett ki némi ellenállást, a másodikban az ATP-rangsorban 717. magyar már kézben tartotta az irányítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.