Sport

Davis Kupa: a II-es csoportba jutott fel a magyar csapat

Davis Kupa: a II-es csoportba jutott fel a magyar csapat

2014. május 10., szombat
Davis Kupa: a II-es csoportba jutott fel a magyar csapat

Visszakerült a helyére a magyar válogatott Hornok Miklós szövetségi kapitány szerint, akinek tanítványai szombaton 2-0-ra verték Grúziát a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi tornáján, és kivívták a feljutást a II-es csoportba.

"Ezen a szinten is mindenki tud teniszezni, a grúzok kettes számú játékosa például nagyon jól játszott az első szettben, és egy ilyen fiatal srác, mint

Madarász Gergő

könnyen belecsúszhatott volna valami apátiába" - kezdte összegzését az MTI-nek

Hornok Miklós

. "Ő azonban nagyon ügyesen megoldotta a feladatot,

Fucsovics Marci

pedig ismét megmutatta, hogy mennyivel jobb ennél a mezőnynél. Elvégeztük a kötelességünket, és szeretném kiemelni, hogy ez a szinte kamaszkorú csapat átérezte a feladat jelentőségét, ami nagyon nagy dolog, főleg ebben az országban. Örülök, hogy visszakerültünk a helyünkre." A kapitány kifejtette, egy olyan szakmai team alakult ki az idén csatlakozott

Kuharszky Zoltánnal

együtt, amely megpróbálja tovább menedzselni ezt a félúton lévő és négy éve épülő együttest. "Beszéltem

Szűcs Lajos

szövetségi elnökkel, aki elmondta, próbálják megszerezni azt a pénzt, amely ebben az átmeneti időszakban nagyon kell. Három-négy év is szükséges ahhoz, hogy ifikorból egy játékos átkerüljön a felnőtt korba, és megpróbálunk egy közös programot kialakítani, amelyben akár amerikai kiutazások is benne lehetnek" - mondta a Kaliforniában élő szakember, hozzátéve: kiváló a hangulat a válogatottban, és egymásért küzdenek a játékosok. A magyarok a tavaly áprilisi osztályozón 4-1-re kikaptak Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiestek a II-es csoportból. Szegedi sikerükkel azonban 2015-ben ismét a zóna második vonalában küzdhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.