Közélet

Csongrád megye élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában

Csongrád megye élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában

2014. május 27., kedd
Csongrád megye élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában
rehab_konferencia09_gs

Csongrád megyében mintegy ötszázan vesznek részt a megváltozott munkaképességűek rehabilitációját és foglalkoztatását segítő projektben. A kormányhivatal további száz főt vonna be a jövőre záruló programba.

Országos konferenciasorozat keretében ismertetik a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által uniós támogatással megvalósított, 11,7 milliárd forint összköltségvetésű programot, melynek célja, hogy a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációját, illetve foglalkoztatását elősegítse.

Polner Eörs

, a kormányhivatal főigazgatója arról tájékoztatott, hogy a 2012 nyarán létrehozott rehabilitációs szakigazgatási szerv eddig 4800 rehabilitációs kártyát adott ki, mellyel a munkáltatók 27%-os adókedvezményben részesülnek. Eddig 860 megváltozott munkaképességű személy elhelyezkedését segítették elő megyénkben, ezen felül a most futó projekt keretében 280 főét. Polner Eörs bejelentette, a kormányhivatal további száz megváltozott munkaképességű foglalkoztatására adott le munkaerőigényt. Beszámolt arról is, hogy a kormányhivatal milliókat spórol hivatali kézbesítő szolgálatával, ahol szintén megváltozott munkaképességűek dolgoznak, most pedig postázó, ügyiratkezelő és takarító munkakör betöltésére kötöttek megállapodást a rehabilitációs hivatallal. Hozzátette, országos szinten is kiemelkedő a

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon zajló program

, mely keretében 90 főt foglalkoztatnak.

Ujfalusi László

, az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatóságának ezredese is méltatta a megyei programot, hiszen Csongrádban dolgozik a legtöbb megváltozott munkaképességű a rendőrség kötelékében, de országszerte további 630 fő bevonását tervezi a rendőrség fizikai, adminisztratív és szellemi munkakörben egyaránt. Jelenleg mintegy 9000-ren vesznek részt a programban, a cél, hogy számuk elérje a 10 ezer főt június végéig – tájékoztatott

Tatosné Takács Andrea

. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese elmondta, eddig mintegy 4700-an dolgoznak, több mint 1500-an pedig különböző képzéseken vesznek részt a projekt keretében, melynek leglényegesebb eleme, hogy 100%-os bérköltség-támogatást foglal magában. Csongrád megyében eddig több mint 200 millió forinttal támogatták a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását, illetve oktatását, eddig hat intézmény és 167 munkáltató regisztrált a programba több mint 600 fő munkaerőigényt jelezve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.