Kultúra

Csend költözött a szőregi művelődési házba - képekkel a falon + FOTÓK

Csend költözött a szőregi művelődési házba - képekkel a falon + FOTÓK

2014. május 29., csütörtök
Csend költözött a szőregi művelődési házba - képekkel a falon + FOTÓK
kial15

A tárgyak csendje címmel tartott évzáró kiállítását a Belvárosi Rajzkör a szőregi Tömörkény István Művelődési Házban.

A főként csendéletből és portrékból álló tárlatot

Bari Ferenc

, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, ez a nap az alkotók ünnepe, arra ösztönöz, hogy gondolkodjunk a világról, amely körülvesz bennünket. „A csendélet festése egy különleges dolog, különleges, ha valaki észreveszi a szépet egy élettelen tárgyban, a mai rohanó világban sokan sérülékenyek vagyunk, az alkotó ember azonban más, mert őt megvédik az alkotásai” – fogalmazott. Végül azt kérte az egybegyűltektől, hogy élvezzék egymás társaságát, élvezzék az alkotás örömét, és járjanak el egymás kiállításaira. A professzor

Simon Roland

„Őszi csendélet” című versével zárta a megnyitót. A Rajzkör művészeti vezetője,

Pataki Ferenc

festőművész az éves munka megbecsülésének jeléül idén

Boldizsár Gábort

tüntette ki, a több szerző által szerkesztett „Abstraction, Gesture, Ecriture” (Absztrakt, Gesztus, Stílus) c. könyvvel. A kiállítás megnyitójának színvonalát a Szegedi Nemzeti Színház énekművészének, Taletovics Milánnak az előadása emelte, aki a Rómeó és Júliából a Hogy mondjam el? c. darabot énekelte el. A tárlat június 10-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10-18 óráig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.