Közélet

Balla Géza Feketeleánykája lett Szeged bora + FOTÓK

Balla Géza Feketeleánykája lett Szeged bora + FOTÓK

2014. május 19., hétfő
Balla Géza Feketeleánykája lett Szeged bora + FOTÓK
borverseny06_gs

A Ménesi borvidék gyümölcsét, Balla Géza Feketeleánykáját választották meg Szeged Város Borának a XX. Szegedi Borfesztiválon, hétfő délután. A pincészet portálunk BOR-line beszélgetésének fő támogatója is egyben!

A XX. Szegedi Borfesztivál legkiválóbb pincészeteinek termékeit tüntették ki hétfő délután a Széchenyi téren. Szeged Város Bora mellett a rendezvényen kiosztották a legszebb fehér-, vörös- és desszertboroknak járó kitüntetéseket is, illetve megválasztották a legelegánsabb és legfiatalosabb borokat. Összesen 136 nevező közül választották ki a díjakat, melyet

Licsicsányoi Ilona

, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője,

Dlusztus Imre

borszakíró,

Varga Péter

, a Printker vezérigazgatója,

Gyimesi László

Városfejlesztési és Külügyi Tanácsnok és

Kisari István

, a Duna Borrégió Szőlészek és Borászok Egyesületének titkára adta át. Idén a borfesztivál fődíját Balla Géza Pincészete vehette át, akinek 2011-es évjáratú feketeleánykája lett Szeged Város Bora. A pincészet BOR-line beszélgetéseinket is támogatja termékeivel, hétfő délután

Jakab Tamással

, a Szegedi Nemzeti Színház művészével meg is ízleltük. A Legszebb fehérbor díjat a Planet Győr Kft. rajnai rizlingje érdemelte ki. A hajós-bajai borvidékről származó Koch Borászat cabernet savignonja lett a Legszebb vörösbor díjasa. Legszebb desszertbornak a Royal Tokaji Borászati Zrt. ötputtonyos aszúját jelölték ki. A Szentpéteri Borpince Kft. rozéja a borfesztivál legelegánsabb bora díjat nyerte el. A legfiatalosabb bor díját a Gál Szőlőbirtok és Pincészet kékfrankos rozéja kapta meg. A borivó magazin különdíját is kiosztották, melyet a csopaki Petrányi Pincészet olaszrizlingje érdemelt ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.