Közélet

Bajnai: Szeged felkerült az Európai Unió térképére! + FOTÓK

Bajnai: Szeged felkerült az Európai Unió térképére! + FOTÓK

2014. május 21., szerda
Bajnai: Szeged felkerült az Európai Unió térképére! + FOTÓK
bajnai_gordon_szegeden06_gs

A Jobbik és a Fidesz kifelé vinné Magyarországot Európából – fogalmazott Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője Szabó Rebekával, a párt EP-képviselőjelöltjével a Kárász utcán tartott sajtótájékoztatóján.

Bajnai Gordon

, az Együtt-PM Szövetség vezetője a szegedieket az uniós csatlakozás nyerteseinek nevezte, utalva az önkormányzat és az egyetem fejlesztéseire, továbbá a szintén EU-forrásokból fejlesztett klinikára. „Szeged felkerült az Európai Unió térképére, mint egyetemi város és a lézerközponttal mint kutatóváros” – közölte Bajnai hozzátéve, hogy a fejlesztéseket

Botka László

MSZP-s polgármesterrel indítottak el. Az Együtt-PM vezetője a Kárász utcán tartott sajtótájékoztatóján úgy értékelte, hogy a Fidesz és a Jobbik egyaránt kifelé viszi hazánkat Európából, csak fokozatbeli különbség van köztük. A kormánypárt keleti nyitásával kapcsolatban megjegyezte, hiányolja, hogy nem teszik hozzá, ez nyugati zárást is jelent egyben. "A Fidesz politikája egyre „vékonyítja” a kapcsolatokat nyugattal, illetve Európával, és Magyarországot szeretné bevontatni az orosz érdekszférába. Erről szól a paksi beruházás, amely az ország elmúlt ötven évének legelhibázottabb fejlesztése lesz, ha megvalósul" - jelentette ki. Az orosz érdeket szolgálja a Jobbik is Bajnai szerint, mellyel kapcsolatban elmondta, a kémgyanúba keveredett

Kovács Béla

jobbikos EP-képviselőjelölt a nemzetbiztonsági bizottság üléséről kiszivárgott információk szerint Oroszország érdekeit tartotta szem előtt egy magát nemzetinek valló párt képviselőjeként.

„Az Együtt-PM képviselői az Európai Parlamentben azt fogják képviselni, hogy minél több pénzt szerezzünk Magyarországnak, és abból minél több jusson a magyar adófizetőkhöz, és abból ne lehessen ellopni semmit” – jelentette ki Bajnai Gordon. Szabó Rebeka, a párt EP-képviselőjelöltje az átláthatóság és a nyilvánosság fontosságát hangsúlyozta az uniós közbeszerzésekkel kapcsolatban. „Az EU korrupcióellenes szervének munkáját is gyorsítani kell. Fontos, hogy a magyar kisvállalkozókhoz, azokhoz kerüljenek az európai források, akik kreatívak és az ország sorsát szeretnék előrevinni” – jelentette ki. Hozzátette, az állami földek megszerzése az uniós támogatások lenyúlását is jelenti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.