Bulvár

Az ízületi fájdalmak csökkentése zöldkagylóval

Az ízületi fájdalmak csökkentése zöldkagylóval

2014. május 14., szerda
Az ízületi fájdalmak csökkentése zöldkagylóval
zoldkagylo-2

Krónikus gyulladások gyakrabban fordulnak elő a szervezetben, mint hinnénk. Számos betegséget kiválthatnak, okozói lehetnek a diabétesznek, a szívbetegségnek vagy az ízületi gyulladásnak. Bár a gyógyszerek szedése gyors és hatékony megoldást kínál a fájdalom és a gyulladások ellen, mégis sokan keresnek inkább természetes és biztonságos gyógymódot a gyulladások kezelésére és ezzel együtt a fájdalom csökkentésére.

Napjainkban az ízületi bántalmak ellen egyre többen választják a zöldkagylót, ami természetes összetevőivel komplex hatást fejt ki az ízületekre, beleértve a merevség és a fájdalom megszüntetését is. Az Új-Zéland partmenti vizeiben őshonos zöldkagylót a maorik évszázadokon keresztül rendszeresen fogyasztották. A kutatók az 1950-es években fedezték fel, hogy az őslakosoknál feltűnően alacsony az ízületi gyulladásban szenvedők aránya, megfigyelték, hogy az idősek könnyedén mozognak és erőfeszítések nélkül elvégzik a nehéz fizikai munkákat is. A titok nyitját a kutatók a maorik étrendjében keresték és meg is találták. A zöldkagyló összetételét vizsgálva kiderült, hogy sok hasznos tápanyagot tartalmaz, köztük az esszenciális omega-3 zsírsavak 5 különböző típusát, melyek egyértelmű gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

zoldkagylo-1

Egyik legfontosabb összetevője a zöldkagylónak mégis a glükozaminoglikán, mely nélkülözhetetlen az ízületek és porcok egészségéhez. A már sérült porcokat is képes újjáépíteni és biztosítja azok gördülékeny működését, ami a fájdalom megszűnését eredményezi. Ennek a vegyületnek azért van kiemelt szerepe, mivel vízmegkötő képességgel rendelkezik, az ízületek nagy részét pedig víz alkotja. A kor előrehaladtával vagy fokozott fizikai terhelés hatására a víz mennyisége csökken, ez okozza a kopást és a súrlódás következtében fellépő fájdalmat akár a legkisebb mozgásnál is. Ha biztosítjuk, hogy az ízületek számára mindig kellő mennyiségű “kenőanyag” álljon rendelkezésre, megelőzhetjük a kopást és elkerülhetjük, hogy a mozgás kínszenvedéssé váljon. A glükozamin mennyisége azonban folyamatosan fogy, a szervezet pedig önmaga nem tudja előállítani, ezért van szükség arra, hogy kívülről pótoljuk. Számos táplálékban megtalálható, de elsősorban a tengergyümölcseiben, azokon belül is főként a kagylókban. Ezeket pedig az étrendünk csak kis mennyiségben tartalmazza, ezért gyakori, hogy a kor előrehaladtával a legtöbb embernél jelentkezik az ízületi fájdalom. A zöldkagyló rendszeres szedésével viszont kiküszöbölhető a hiánya és még idősebb korban is megőrizhető a könnyed, rugalmas mozgás. Mivel a zöldkagyló biztosítja a kötőszövetek rugalmasságát, megelőzésként is érdemes használni aktívan sportolóknak, fizikai munkát végzőknek vagy idősebbeknek. Ha a káros folyamatok már elindultak, hatóanyagai még idejében blokkolják ezeket, támogatják az új porcszövetek növekedését és a kenőanyag biztosításával teremtik meg újra az ízületek természetes működési feltételeit.

zoldkagylo-3

Mivel a zöldkagylót speciális eljárással dolgozzák fel, hatóanyagainak aktivitása mindvégig megmarad. Ízületi gyulladás, porckopás, szalagsérülések, sportsérülések esetén gyorsítja a regenerálódást és a károsodásokat a legnagyobb mértékig helyreállítja. A vizsgálatok szerint a zöldkagyló fájdalomcsillapító hatása erőteljesebb, mint a korábban leghatékonyabbnak tartott halolajé. A szintetikus fájdalomcsillapítókkal szemben pedig óriási előnye, hogy nem okoz mellékhatásokat és a problémát nemcsak enyhíti, de gyökerénél orvosolja. Még több infó és vásárlás itt:

http://zoldkagylo.biomax.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.