Sport

Vízilabda: nem jött össze a bravúr a szegedi lányoknak

Vízilabda: nem jött össze a bravúr a szegedi lányoknak

2014. április 26., szombat
Vízilabda: nem jött össze a bravúr a szegedi lányoknak
universitas_honved_mj_081

A fővárosi vasutasok sikerével indult a bajnokság ötödik helyéért zajló párharc. Folytatás jövő csütörtökön Szegeden.

A BVSC egysége két lehengerlő győzelemmel (31-4, 24-4) érvényesítette a papírformát az Angyalföldi Sportiskola ellen az alsóházi rájátszásban, s ugyanígy tett a szegedi egység is:

Major Levente

alakulata előbb 13-9-re, majd 14-5-re verte a Honvéd csapatát, így a várakozásoknak megfelelően ez a két gárda jutott a két győzelemig tartó alsóházi döntőbe. Az esélyeket tekintve a szombat délutáni találkozónak a zuglóiak voltak a favoritjai, hiszen ősszel Budapesten 10-4-re, tavasszal, nagyobb csatában, Szegeden 10-8-ra diadalmaskodtak Dalmády Szandráék ellen. A szombat délutáni összecsapáson a Szőnyi úti BVSC uszodában jól kezdtek a mieink, hiszen 2-1-re nyerték az első negyedet, ezt követően azonban újítottak a hazaiak, és a nagyszünetben már ők vezettek 5-3-ra. A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, bátran, tetszetősen vízilabdázott a Szeged, feljött 6-5-re és 7-6-ra is, ám a fordításra nem volt ereje, a BVSC előbb 10-6-ra meglépett, majd biztosan őrizte előnyét, és 10-7-re győzött, így 1-0-re vezet. A párharc május 1-jén, csütörtöknön 17 órától folytatódik Szegeden, a SZUE-ban; itt lehet és kell is javítaniuk a Tisza-parti hölgyeknek.

Női vízilabda OB I, rájátszás az 5. helyért, 1. mérkőzés:

BVSC-Zugló - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 10-7 (1-2, 4-1, 2-2, 3-2).

Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Vojvoda, Homonnai.

BVSC-Zugló:

Horváth - Farkas, Tamás 1, Illés 3, Kele 2, Leimeter, Gyöngyössy 1. Csere: Varga, Mátéova, Takács, Dauda, Bors, Szmodics 3. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem:

Tóth - Lengyel Dor. 1, Miklós 1, Dalmádi P. 2, Dalmády Sz. 2, Lengyel A. 1, Lengyel Dom. Csere: Árkosy, Kovács. Vezetőedző: Major Levente.

Gól - emberelőnyből:

7/0, ill. 8/1.

Gól - ötméteresből:

1/1, ill. -.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.