Sport

Vízilabda: lábadoznak a Diapolo Szeged játékosai

Vízilabda: lábadoznak a Diapolo Szeged játékosai

2014. április 11., péntek
Vízilabda: lábadoznak a Diapolo Szeged játékosai
szivosmarton_vlv

Szivós Márton és Sánta Dániel operációja árnyékában zárja az alapszakaszt péntek este a Diapolo Szeged az OSC otthonában.

Szerda délelőtt hazamehetett a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról Szivós Márton, a Diapolo-Szeged csapatkapitánya. A szívműtéten átesett vízilabdás jól van, otthon pihenhet, a jövő héten kell majd kontrollra jelentkeznie -

tájékoztat a csapat honlapja

. A világbajnok pólós elmondta, hogy mindenkinek köszöni azt a sok-sok üzenetet, amit kapott az emberektől, azt, hogy ennyien szorítottak neki. Ez mind-mind erőt ad neki a gyógyuláshoz, a felépüléshez - tette hozzá.

Sérülésnek tekinti, nem betegségnek

Szivós Márton

feltétlenül szeretne ott lenni a nyári, budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, de csak a hat hét múlva sorra kerülő vizsgálaton dől el, tényleg játszhat-e az Eb-n. A 32 éves, világbajnok pólós, akit múlt pénteken kezdődő szívinfarktus miatt meg kellett műteni, de szerdán már kijöhetett a kórházból, a kilátásokról az m1 Ma reggel című műsorában beszélt csütörtökön. A telefonos interjúban elmondta, hogy jól van, bár most gyógyszereket szed, de semmi különleges odafigyelést nem igényel az állapota, ugyanúgy csinálhat mindent, csak edzenie nem szabad.

szivosmarton_futas_liget19_gs

Hozzátette, hogy következő lépésként jövő csütörtökön vár rá egy vizsgálat, ekkor megmondják, hogy az úszóedzéseken milyen tartományban mozoghat a pulzusa. Ezt kell tartania körülbelül egy hónapon keresztül. A hatodik hét végén lesz egy nagyobb vizsgálat, ott dől el, van-e esélye arra, hogy a válogatott bő keretében elkezdhesse a felkészülést a júliusi Európa-bajnokságra, vagy még várnia kell. "Komolyabb dolog volt, de úgy tekintek rá, mint egy sérülésre, s nem úgy, mint egy betegségre. Hála istennek sikeres volt a katéterezés, az orvosok megoldották a problémát - jelentette ki. - Egy cél van a fejemben: szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon. Ehhez előtte nyilván zöld utat kell, hogy kapjak. Én úgy készülök, hogy a legjobb állapotban legyek az Eb-re." A kontinensviadalt július 14. és 27. között rendezik a Margitszigeten.

Sánta Dánielt is műtötték

Hétfőn Budapesten megműtötték Sánta Dánielt is. A juniorválogatott center bal térdében porcleválás volt, ezt távolították el a műtét során. A pólós körülményekhez képest jól van, a csapattársakkal Szivós Mártont is meglátogatta a kórházban. Ha minden jól alakul, akkor négy hét múlva elkezdheti az edzéseket -

olvasható ugyancsak a klub honlapján

.

santadaniel_szolnok_beton_DSC9476

Észak-dunántúli edzőtábor, alapszakaszzárás

A Diapolo Szeged a hét elején Győrben és Szombathelyen edzőtáborozott, immár megszokott módon, ezúttal meghívásnak eleget téve: Tóth Mártonék a két városban népszerűsítették a vízilabdát, illetve egy támogatói meghíváson is részt vettek. Vincze Balázs együttese péntek este 20.30-tól az Orvosegyetem SC otthonában zárja az alapszakaszt. A győzelem a hiányzók ellenére is kötelező, jóllehet az alapszakasz-3. hely már biztos, s ha csak az Ybl valami csodát nem tesz a Szolnok elleni hazai mérkőzésen, akkor az is biztos, hogy az Eger lesz a rájátszásbeli ellenfél. Az elődöntős párbajok három nyert mérkőzésig tartanak, a játéknapok az OB I versenykiírása szerint április 15-16, 19-20, 22-23, 25-26 és 29-30.

Tizenhárman a horvátok ellen

Benedek Tibor

, a világbajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 15 játékost hívott meg az olimpiai bajnok horvátok elleni világliga-mérkőzésre készülő keretébe. A már csoportelső és így biztos vl-szuperdöntős magyar csapat számára gyakorlatilag tét nélküli a selejtező sorozatot lezáró, jövő keddi, pécsi meccs, amelyen a 15-ből ketten, az olimpiai bajnok Varga fivérek eleve nem játszanak, noha őket is meghívta a szakvezető az összetartásra - tudatta hétfő este honlapján a hazai sportági szövetség. A keretben ezúttal nem kapott helyet

Nagy Viktor

, a szegediek világbajnok kapusa, ahogyan egy időre nem számíthat a szövetségi kapitány Szivós Mártonra sem, így a Tisza-parti klubot

Decker Ádám

és Tóth Márton képviseli.

Benedek Tibor

A júliusi budapesti Európa-bajnokságot is szem előtt tartva Benedek Tibor jelezte, hogy a már kipróbált játékosok - köztük hat világbajnok - mellett ezúttal a fiatalabbaknak kell megmutatniuk, érettek-e a nagyobb feladatokra is. "Szeretném, ha ez az éles megmérettetés kihozná mindenkiből a maximumot – fogalmazott a szövetségi kapitány. – A tét többek számára a nyári keretbe kerülés, és egyáltalán nem gondolom, hogy ezzel ezt a mérkőzést beáldoznánk. A célunk továbbra is a győzelem, hiszem, hogy a keret tagjaiban megvan a kellő tudás ahhoz, hogy egy ilyen erős csapat ellen is nyerni tudjunk." A kapitány a vlv.hu oldalnak elmondta: a csapat vasárnap találkozik, este már Pécsen edz, hétfőn két újabb edzésen gyakorol a játékosok, és a mérkőzés napján, kedden délelőtt is lesz még egy átmozgató edzés.

A keret:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok), Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Hosnyánszky Nobert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.