Sport

Vízilabda: kikapott a görögöktől, nem jutott tovább a Merész-csapat

Vízilabda: kikapott a görögöktől, nem jutott tovább a Merész-csapat

2014. április 22., kedd
Vízilabda: kikapott a görögöktől, nem jutott tovább a Merész-csapat
Czigány Dóra

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott az európai világliga-selejtezőket lezáró kedd esti mérkőzésen, Székesfehérváron, így utolsó lett háromcsapatos csoportjában.

Merész András

tavaly vb-, tavalyelőtt Eb-harmadik alakulata csak akkor juthatott volna tovább csoportjából a vl kínai szuperdöntőjébe, ha - igencsak irreális módon - legalább kilenc góllal diadalmaskodik a fehérvári összecsapáson, ám még az egygólos siker sem jött össze a 2011-ben világbajnok, 2012-ben pedig Európa-bajnoki ezüstérmes ellen. Eleve a vendégek jutottak vezetéshez, de a spanyol klubcsapatával, a Sabadell-lel friss Euroliga-győztes

Szücs Gabriella

egyenlített,

Kisteleki Helga

és

Keszthelyi Rita

megúszásgóljával pedig 3-1-re már a házigazdáknál volt az előny. A görögök szépítettek, majd a sajátos lüktetésű játékban hol egy, hol két találattal rendre a Merész-gárda állt jobban (4-2, 5-3, 6-4). A görögök azonban egy pillanatra sem adták fel, nagy elánnal üldözték a hazaiakat, aminek meglett az eredménye: két emberelőnyös góllal 6-6-nál beérték a magyarokat, majd a vezetést is visszavették (6-7). Keszthelyi büntetőből 7-7-re alakította az állást, viszont akcióból a "túloldal" is eredményes tudott lenni (7-8). A befejező nyolc percben Keszthelyi szabaddobása még célba ért (8-8), a folytatásban azonban a görögök két góllal elhúztak, és biztosan nyertek 10-8-ra. A két, egyformán háromcsapatos európai selejtezőcsoportból első helyezettként az olaszok, illetve a spanyolok jutottak tovább a kínai Kunsanban június 10. és 15. között rendezendő nyolccsapatos szuperdöntőbe, ahol jobbik másodikként még az orosz válogatott szerepelhet.

Női vízilabda Világliga, európai selejtező, B csoport:

Magyarország - Görögország 8-10 (3-2, 3-3, 1-3, 1-2)

Magyar góldobók: Keszthelyi 3, Szücs, Kisteleki H., Czigány, Tóth, Bujka 1-1.

A B csoport végeredménye:

1. Olaszország 9 pont 2. Görögország 6 pont 3. Magyarország 3 pont

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.