Egyetem

Visszatérnek a "régi dógokhoz" az idei Juhász Gyula Napokon

Visszatérnek a "régi dógokhoz" az idei Juhász Gyula Napokon

2014. április 2., szerda
Visszatérnek a "régi dógokhoz" az idei Juhász Gyula Napokon
jugyu_napok28_ia

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzata 2014. április 15-17. között immáron XVIII. alkalommal rendezi meg a kari hallgatói élet legfontosabb eseményét, hagyományát: a Juhász Gyula Napokat.

A rendezvény egy három napos hallgatói fesztivál, melyen 10, maximum 31 fős csapat vehet részt és a nyertes csapat "juhásza" egy éven át képviseli a Kart Csillagszemű Juhászként. A versengő csapatok mellett bárki, aki SZTE-s hallgató, részt vehet a programokon. Minden évben egy adott tematika köré szervezzük a vetélkedőket és a programokat, az idei évben a BACK TO LEGEND - UCCU VISSZA A RÉGI DÓGOKHOZ címet kapta. "A Király akaratábul fakadóan a Böjtmás havának utolján közhírré tétetik ama neves, Jugyus vitézeknek messze földön híres versenkedése, mely immárom tizennyócadjára ejti ámulatba kedves Királyunkat és népünket. A versenkedés témájájul Őnagysága Királyunk azt álmodta megen egy átmulatott lakoma után, hogy szóljon idén mulatságunk a régi legendás hagyományokról, a magyarság csudájárul. Ígyen nevezte Királyunk a 3 napos virgonckodást: BACK TO LEGEND - Uccu vissza a régi dógokhoz Királyunk akaratábul tehát elő a kucsmával, a subával, lengje be a vidéket az ostorcsattogtatás, tűzről pattant menyecskék csujogatása zengjen himnuszként napfényes várasunkban, hímeztessék mindenki orcájára amaz messze hírös jugyus vírtus mosolygása, legyen kolbászból a királyság kerítése, a hagymamezőkön feküszve legyenek szalonnábul a fellegek" - olvasható az esemény hirdetményében. Az idei év egy fontos tényezőben eltér az előző évektől: április 17-én a programokat kari sportnappal is összekötötték, így a Hattyas soron igazi fesztiválhangulatra számítanak. Az esemény részletes leírása és programja az alábbi linken elérhető:

http://www.facebook.com/pages/XVIII-JUH%C3%81SZ-GYULA-NAPOK/228321470702587

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.