Közélet

Hangversenyeztek a zenészek Mórahalmon

Hangversenyeztek a zenészek Mórahalmon

2014. április 1., kedd
Hangversenyeztek a zenészek Mórahalmon
y

Március 27-én a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola megtartotta hangversenyét a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban. Ezúttal a zongora- és fúvóstanszak növendékei adtak számot tudásukról.

A zongora- és a fúvóstanszak együtt tartotta hangversenyét, amelyen 31 diák lépett fel.

Papp Laura

zongoristái közül nemcsak Mórahalomról, hanem Röszkéről is érkeztek az eseményre. A fúvóstanszakról összesen tízen léptek fel, legtöbbjük furulyázott, de az előadók között találhattunk klarinétost, illetve szaxofonost is, akik leginkább a barokk, a klasszikus és a romantikus érából válogatták össze repertoárjukat.

Szávin Márk László

klarinét tanár elmondta, hogy abban rejlik a fúvós hangszerek különlegessége, hogy a levegő természetes használatából kifolyólag ezek a zeneszerszámok állnak a legközelebb az énekléshez. Hozzátette, hogy a furulyázást már 6-7 évesen el lehet kezdeni, ám a komolyabb fúvós hangszereket csak harmadik és negyedik osztályos kortól ajánlja, mivel azokhoz nagy tüdő-igénybevétel és nagy kézmunkabírás szükséges. Papp Laura zenepedagógus növendékei főként első osztályosokból állnak, és szerinte ezek a hangversenyek a gyerekeknek hasznos motivációként szolgálnak. „A zongora felrepíthet az égbe, énekelni lehet vele” – mondta. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a két hangszer mennyire „együttjátszható”, mint az, hogy a rendezvény végén Szávin Márk tanár úr és Papp Laura tanárnő együtt zenéltek, és már csak a közönség reakciójából leszűrve is elmondható, hogy „az emberiség boldogabb lesz, ha megtanul a zenével méltóképpen élni.” (

Kodály Zoltán

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.