Közélet

Szerdán érkeznek az egyiptomi sírkamra kincsei a Kass Galériába

Szerdán érkeznek az egyiptomi sírkamra kincsei a Kass Galériába

2014. április 7., hétfő
Szerdán érkeznek az egyiptomi sírkamra kincsei a Kass Galériába
Kass01

Április 9-én, szerdán érkeznek a Kass Galéria egyiptomi sírkamrájának kincsei Szegedre. A fáraók Egyiptoma című kiállítás első helyszínét pénteken nyitják meg.

Körülbelül hetven tárgy érkezik a budapesti Szépművészeti Múzeumból Szegedre április 9-én délelőtt: a Kass Galériában nyíló Egyiptom-kiállítást gazdagítják majd a kincsek. A galériában egy igazi sírkamrát rendeznek be: a kézzel készült falfestmények, a csökkentett belmagasság és a sejtelmes fények mind a kamra-hangulatot fogják erősíteni. A kiállítótér belső részében egy szarkofágot is láthatnak majd az érdeklődők, emellett bemutatják az egyiptomiak túlvilágról alkotott képét és hiedelmeit is. A fáraók Egyiptoma című nagyszabású kiállítás első helyszíneként április 9-én nyitják majd meg a Kass Galéria kapuit. A tárlat további két épületben is látható lesz: májustól a Fekete házban, júniustól pedig a Móra Ferenc Múzeum főépületében is várják az ókori Egyiptom szerelmeseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.