Közélet

Százak vadásztak tojásokra a szegedi vadasparkban + FOTÓK

Százak vadásztak tojásokra a szegedi vadasparkban + FOTÓK

2014. április 21., hétfő
Százak vadásztak tojásokra a szegedi vadasparkban + FOTÓK
SZS20140421_husvet_a_vadasparkban_017

Húsvéthétfőn öt kontinensen keresztül kutathattak zsákmányuk után a tojásvadászok a Szegedi Vadasparkban. A rejtvénytojás helyes megfejtőinek édesség járt.

Húsvétkor a vadasparkban is felütötte fejét a vadászszezon, igaz, csak a feliratos tojásokat lehetett célba venni. A már hagyományosnak tekinthető program, valamint a madárcsicsergős tavaszi idő ezreket csalogatott ki a természetbe, már-már az az érzés kerítette hatalmába az embert, hogy a ketrecen belül több a hely, mint a látogatóösvényen. A játékszabályok igen egyszerűek voltak, a park dolgozói a látogatói út mentén egy-egy furfangos kérdést tartalmazó lúdtojást rejtettek el, hogy aki majd megtalálja és megfejti a talányt, édességgel gazdagodjon. A

Szép család

a strucckifutó mellett talált rá a feladványra, amely egy másik óriásmadárra, a sisakos kazuárra vonatkozott. A família nem sokáig törte a fejét, szinte azonnal tudták hány lábujja van a kazuárnak.

Vancsó Beatrixék

röviddel kilenc óra után már kint voltak a parkban, mint mondták, náluk nem telhet el húsvéthétfő vadászat nélkül. A tojásra írt kérdésen hosszasan morfondíroztak, a víziőz agancsának mérete majdnem kifogott rajtuk. Viszont ez sem szegte kedvüket, a család még egy tojást begyűjtött a garantált csokinyereményért. A szegvári

Sztojka családnak

nagy mázlija volt, ők azonnal tudták a választ a kíváncsi tojás kérdésére, amely a fókákra vonatkozott. Éppen akkor találkoztunk velük, amikor beváltották megérdemelt nyereményüket.

Schneider Géza

párjával érkezett, akik megosztották velünk, mennyire örülnek, hogy az ünnepek alkalmával ki tudtak szakadni a megszokott környezetből, valamint hogy az időjárás is a pártjukra állt. Hozzátették "sajnos a rozsomákot nem tudtuk megnézni, pedig nagyon kíváncsiak voltunk rá, a fókák azonban mindenért kárpótoltak minket. Csak a hatalmas tömeg miatt helyenként feltorlódott a sor a ketrecek előtt".

Mányoki Zsófia

két kislányával jött, akik már a bejáratnál az arcfestésért és a nyuszisimogatóért könyörögtek, "nagyon jól érezzük magunkat, a gyerekek is élvezik, hogy locsolkodó helyett a vadaspark lakóival találkozhattak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.