Kultúra

Szappanbuborékos egyetemista nap Móra mesekiállításán

Szappanbuborékos egyetemista nap Móra mesekiállításán

2014. április 14., hétfő
Szappanbuborékos egyetemista nap Móra mesekiállításán
Moramese_01

Közös szappanbuborék-fújással várja a fiatalokat a Móra Ferenc Múzeum: a Móra mesebirodalma című kiállítás apropóján rendeznek buborékfújó villámcsődületet a Kultúrpalota lépcsőjén április 15-én, kedden 15 órakor. Ekkor tartják az egyetemista-napot is – a 135 éve született Móra Ferenc tiszteletére egyetemi diákigazolvánnyal 135 forintért barangolhatják be az érdeklődők Móra mesebirodalmát.

„Szeretném megmutatni az embereknek, hogy tudok én olyan szappanbuborékot is fújni, amelyik megmarad” – ez a Móra-idézet és egy óriási buborékfal fogadja a Móra mesebirodalma című kiállítás kalandorait a Kultúrpalotában. A mesetárlaton fontos szerepet kapnak a buborékok, ennek apropóján rendeznek közös szappanbuborékfújást április 15-én, kedden 15 órakor: buborékok százai szállnak majd fel a múzeumnál a legendás író tiszteletére. Ekkor tartják az egyetemista-napot is: egyetemi diákigazolvánnyal 135 forintért tekinthetik meg a mesés kalandokra vágyó fiatalok a Móra mesebirodalma-kiállítást kedden 10 és 18 óra között.

Moramese_00

A mesetárlat

Móra Ferenc

bájos, megmosolyogtató, ugyanakkor sokszor elgondolkodtató és megindító idézetein keresztül, játékosan ismerteti meg az érdeklődőkkel a legendás költő utánozhatatlan személyiségét és kultikus műveit. A birodalomban két szereplő vezeti végig a kalandokra éhes látogatót: a falakon

Panka

, Móra Ferenc lánya, és a Vadember, Móra imádott unokája bukkan fel újra és újra. A tárlatot a márciusi megnyitás óta már közel 5000-en látták: a mesés kiállítás nem csak a legkisebbeknek, hanem a fiatal felnőtteknek is izgalmas kalandokat ígér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.