Sport

Súlyemelés: közel volt az Eb-bronzéremhez Nagy Péter

Súlyemelés: közel volt az Eb-bronzéremhez Nagy Péter

2014. április 16., szerda
Súlyemelés: közel volt az Eb-bronzéremhez Nagy Péter
nagy_peter_01_gs

Nem sokon múlott a dobogós helyezés Nagy Péternek, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelőjének az izraeli Európa-bajnokságon.

Amint arról már beszámoltunk

, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, a +105 kg-ban induló

Nagy Péter

7. helyen végzett. A szegedi olimpikon ólomsúlyú versenyző az A csoportban szakításban 185 kilogrammal nyolcadik, lökésben 226 kilóval hetedik lett, a 411 kilogrammos összetett teljesítmény ugyancsak a hetedik helyre volt elegendő, így nem tudta megismételni két évvel ezelőtti Eb-bronzérmét. A vasárnap hajnalban hazaérkező, az Eb előtt még

egyéni csúcsra készülő

Nagy Péter nem meglepő módon csalódottan nyilatkozott, különösen annak tekintetében, hogy nagyon közel volt a bronzéremhez. "Hogy mennyire szoros volt a mezőny, azt jól mutatja, hogy ha a két utolsó fogásom összejön, akkor a bronzéremért megyek, de ha szakításban sikerült volna a 192 kg, az is 3. helyet jelent, lökésben pedig a 231 kilogrammos kísérlet országos csúcs lett volna" - számolt be versenye részleteiről a szegedi erősember. Hozzátette, az észt

Mart Seim

előbb elrontotta, majd kilökte a 226 kilót, azután a 236 kilogrammot is - ha utóbbi nem sikerül neki, megvan a 6. hely. Emiatt a szakításban bronzérmet jelentő 192 kilogramm összetettben ugyancsak a hetedik helyre lett volna elegendő, ha összejön. "Hibáztam a többiek nem, így összetettben 411 kilóval hetedik lettem. Ez a súly év elején nem rossz teljesítmény, de ha sikerül 420 kiló fölé mennem az még jobb lett volna. A formával egyébként nem volt gond, de a verseny nem jött ki. Ez az Európa-bajnokság a kísérletezésről is szólt, e tekintetben nem vagyok annyira elégedetlen. Levonjuk a tanulságokat, ebből a tornából lesznek pozitív tapasztalatok, így a világbajnokságra már tudni fogjuk, hogyan készüljünk még ennél is jobban" - közölte Nagy Péter, akinek az április már több pihenéssel fog telni, hiszen ugyan heti 3-4 szinten tartó edzésre lemegy majd az edzőterembe, de elsősorban az államvizsgájára készül, húsvétra pedig talán még szüleihez is haza tud látogatni a Komárom-Esztergom megyei Rédére. Verseny is akad majd: április 26-án a MEFOB, május 17-én a súlyemelő csapatbajnokság küzdelmei várnak a szegedi óriásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.