Sport

Súlyemelés: egyéni csúcsot emelne az Eb-n Nagy Péter

Súlyemelés: egyéni csúcsot emelne az Eb-n Nagy Péter

2014. április 9., szerda
Súlyemelés: egyéni csúcsot emelne az Eb-n Nagy Péter
nagypeter02_ia

Április 3. óta tart Tel-Avivban a súlyemelő Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott tagjaként az olimpikon Nagy Péter is részt vesz, a Szegedi Lelkesedés SK ólomsúlyú versenyzője szombaton lép dobogóra súlycsoportjának küzdelmein.

A Corso Caféban tartott szerda kora délutáni sajtóbeszégetésen

Nagy Péter

elmondta,

Horváth Attila

edzésterve alapján készült az Európa-bajnokságra, sok új edzésmódszert próbált ki. "Jó formában vagyok, noha nem ez lesz az idei fő versenyem, hiszen a világbajnokságra készülünk. De úgy érzem, minden megtettem a felkészülés során, hogy jól szerepeljek" - közölte elöljáróban.

Oláh Imre

, Nagy Péter egyik edzője hozzátette, szakításban, amennyiben a felkészülés során emelt súlyokat hozza, a vb-6. súlyemelő még érmet is szerezhet. "Egyéni csúcsaimmal - 192 kg szakításban, 226 kg lökésben, vagy pedig 416 kg-os összetett eredménnyel - igen jó helyezést is elérhetek a kontinensviadalon" - közölte az erősember. Másik edzője, Horváth Attila megjegyezte, az Eb-n most nem a helyezés lényeg, de az egyéni csúcs benne van Nagy Péter formájában. "Péter sokkal intenzívebben készült az edzéseken, ami nem azt jelenti hogy sokat, hanem hogy nagyobb súlyokat emelt. Például ennyire rövid idő alatt ennyi 200 kg feletti lökést korábban nem csinált, csúcsra járattuk. A sérülések elkerülték Petit szerencsére, pszichésen viszont nem volt könnyű a felkészülés" - tette hozzá az edzéstervet összeállító szakember.

nagypeter03_ia

Az erőviszonyokat illetően megtudtuk, komoly mezőny lesz jelen az izraeli városban, hiszen a vb-3. orosz

Alekszej Lovcsev

lesz az egyik legnagyobb név a mezőnyben, az előzetesen nevező világbajnok, Ruszlan Albegov ugyanakkor nem lesz ott az izraeli Eb-n. “Szeretnék egy jó összesített eredménnyel jóval 400 kg fölé kerülni, helyezésben pedig a cél a legjobb hat közé jutás" - beszélt a célokról Nagy Péter, aki a vetélytársakat illetően kiemelte az ukrán

Oleg Prosakot

, nagy riválisát, akit az Universiadén legyőzött, de azóta mindig az ukrán ért el jobb helyezést. "Van egy észt versenyző is, egy új meglepetés ember is az 1990-es születésű

Mart Seim

személyében, aki 230 kilót is emelt már. A kontinensviadalt leginkább edzésnek tekintem, hiszen idén az elsődleges cél a jó vb-szereplés: mindent a novemberi, a kazahsztáni fővárosban, Almatyban rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak rendelünk alá, amely csapatban és egyéniben is fontos" - közölte a korábbi Universiade-győztes, aki szurkol a Pick Szegednek is versenye napján, hiszen emelésével egy időben - ha minden a papírforma szerint alakul - a csapat épp a magyar kupa döntőjét fogja vívni. Nagy Péter csütörtökön indul, szombat délután 17 órakor fog versenyezni magyar idő szerint, majd hajnalban már haza is tér. A sportbarátok a versenyt Eurosporton is nyomon követhetik. A szegedi súlyemelőre nem sok pihenés vár ezután: májustól kezdődik az alapozás a vb-re, közben MEFOB lesz májusban és részt veszek a csapatbajnokságon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.